SIMHALLSBESÖK

Redan i går kväll beslöt jag mig för att imorgon (alltså idag) skulle jag ta tag i simningen, som ju är så bra för min rygg.
Jag borde simma 1ggr/vecka, och det har varit mitt mål sedan jag i december fick svar på magnetröntgen av ryggen att jag har två diskutbuktningar, och att simning passar fint.

Men jag har inte kommit mig iväg en endaste gång, och i juni stänger troligtvis simhallen eftersom de alltid har sommarstängt.
Men bättre sent än aldrig.
Så på eftermiddagen när jag hade ätit mos med korvsås (även idag😉), så traskade jag iväg till simhallen.


När jag hade promenerat en bit tittade jag på telefonen där jag kan följa med kameran som vi har på Hugo. Och idag var det ingen bra dag, han satt och ylade som en varg, och var så missnöjd med att ha blivit lämnad ensam.


Vid simhallen slog det mig att jag kan ju inte simma med glasögonen på, eller kan jag?
Går det att simma med vanliga glasögon eller immar de igen, eller är risken stor att de sjunker till bottnen😉?
Så jag lämnade dem i skåpet och det gick riktigt bra att simma utan, för jag har ju inget större problem med att se på avstånd.


SNABBA SIMMARE
Jag är väldigt frusen av mig så när jag kliver i bassängen får jag köra i turbo i ca 10 min för att få upp värmen.
Att jag simmar snabbt säger även de som simmat med mig någongång.
Och oftast får jag även efter uppvärmnings 10 minuterna hålla mig i den rad där det står för snabba simmare, och så även idag.

I dag simmade jag 1 km på strax under halvtimmen.
Jag tycker själv inte att jag simmar så snabbt, men jag sparkar hårt och liksom glider förbi de andra😉.


EN AV DEM
När jag hade njutit länge i bastun, stretchat i värmen, duschat och klätt på mig och skulle börja föna håret slog det mig att nu har ju jag också blivit en av dem.

De som använder glasögon, de blir man van att se så, deras ansikte blir liksom ett med glasögonen. Men om man då plötsligt ser dem utan glasögon, typ i simhallen så känner man knappt igen dem, de har liksom små, ljuskänsliga, insjunkna ögon, de ser helt enkelt annorlunda ut, som om något saknas, vilket det ju gör.

Och nu insåg jag att även jag har blivit en av dem.
Jag ser ju hel konstig ut utan glasögon😉.



Det här är jag nuförtiden, jag har liksom blivit ett med mina glasögon.


Det tog några dagar innan jag vande mig med mina progressiva glasögon, några dagar när jag vinglade och snurrade på, så kändes det åtminstone.
Sen blev jag van och tar nu endast bort dem till natten, när jag duschar, simmar och badar bastu.


STORHANDLAT
Jag har varit och handlat i kväll, jag hade en lång lista på allt som var slut.


Men var jag än gick i butiken så träffade jag på någon bekant och vi pratade några ord eller väldigt många ord, och det var riktigt trevligt.
Så jag gick ut ur butiken kl.22 när de stängde och då var det ännu flera i kö efter mig och hela sex bilar på parkeringen😉.

Ja jag var ju inte hela kvällen i butiken😉. När jag hade varit ut med Hugo på kvällsrundan (vi for och möta Matilda som hade varit på ett planeringsmöte för en familjegudstjänst) och kom in så var kl.20.30 och då for jag till butiken.


Och vet ni vad, inget sött lades ner i kundvagnen (förutom en sak) och inget sött fick komma med hem (förutom en sak) förutom glass till barnen.

Vanlig vaniljglass köper jag ofta hem.
Det är bra att äta när de är snåla, så sa de på rådgivningen när pojkarna var små. Att vanlig vaniljglass är bland det bästa söta man kan ge, det innehåller inga färgämnen och konstiga ämnen.
Och det kör jag med ännu, att glass är bra😊.

Och om man letar socker riktigt noga så ja visst finns det både i ketchup, tuggummi och i flingor som jag inhandlade, men så noga räknar jag inte.

Men för min egen del så är endast fruktsocker tillåtet just nu, så bananer och vindruvor fick följa med hem speciellt till mig.


Och blommor köpte jag, påsknarcisser och tulpaner.
Expediten vid blommorna var påväg hem, hon sa i farten att tulpanerna behöver inget papper omkring sig nu när det är plus grader där ute.
Men sen när jag körde vagnen över parkeringen fram till bilen kändes det nog lite för kallt för tulpaner, och här hemma visade det -2, så får se hur de mår imorgon.


GRÅTT HÅR
Vid simhallen i dag var det några äldre damer som satt och disskuterade i bastun, ja jag kunde liksom inte undgå att höra.
De disskuterade hår.
De tyckte att kort hår är bäst, för det är liksom enklast så. De färgade sitt hår, för ingen av dem hade ett hår som blev jämnt grått. Att håret inte blev jämnt grått, det var problemet.
De tyckte att de som har ett sånt hår att hela huvudet blir grått har tur. De tyckte att grått hår är så vackert.

Jag tycker också att grått hår är fint.
Jag minns när mamma sa för flera år sedan att nu slutar hon att färga sitt hår och låter det ha sin gråa färg, och visst är det fint och passar utmärkt.

Mamma och även pappa i sitt gråa fina hår, bilden blev tagen för 2,5 år sedan, när det var någon som fyllde jämnt😉.



Men att håret inte alltid blir jämnt grått, det hade jag ingen aning om. Att det kan bli fläckvist grått, det var något helt nytt.
Visst har jag sett de som har en grå tjock slinga i pannluggen men har inte tänkt desto mera på det.

Men enligt damerna i bastun så blir vi som har ljust hår alltid jämn gråa i kalufsen, så jag får väl tro på bastuexperterna😉.

Och enligt bibeln så är grått hår en ärekrona, alltså något att se fram emot.

Tänk så mycket vi kan lära oss av varandra under dessa bastukonversationer, flickor och kvinnor i alla åldrar.
För sitter du i en bastu med många andra så kan du inte undgå att höra vad som disskuteras. Och pratar du själv så får du räkna med att det hörs😊.

Jag tycker om bastukonversationer, de kan vara riktigt intressanta.


GODNATT
Avslutar med en sång/bön från BARNSÅNGBOKEN.

NU ÄR DAGEN SLUT DEN DAG DU GETT ÅT MIG. NU ÄR JAG TRÖTT , O GUD SNART SOVER JAG. DU BLIR EJ TRÖTT SOM JAG. NÄR JAG VILAR VAKAR DU OCH SKYDDAR MIG BÅD' NATT OCH DAG.

TACK FÖR DENNA DAG. FÖR VÄNNER SOM JAG HAR, FÖR MAT OCH KLÄDER OCH NÅNSTANS ATT BO. OCH GODE GUD, FÖRLÅT ALLT DET STYGGA JAG HAR GJORT BÅDE DEJ OCH MÄNNSIKOR AMEN.


Och till sist några bibelverser om grått hår😊.


GRÅTT HÅR ÄR EN ÄREKRONA, DEN VINNS PÅ RÄTTFÄRDIGHETENS VÄG (Ordspråksboken 16:31).

FÖR ETT GRÅTT HUVUD SKA DU RESA DIG UPP, OCH DEN GAMLE SKA DU ÄRA. DU SKA FRUKTA DIN GUD. JAG ÄR HERREN (3 Mosebok 19:32).

ÖVERGE MIG INTE, GUD, NÄR JAG BLIR GAMMAL OCH GRÅ, INNAN JAG FÅTT FÖRKUNNA DIN MAKT FÖR NYA SLÄKTEN, DIN KRAFT FÖR ALLA SOM SKA KOMMA (Psaltaren71:18).

JAG ÄR DENSAMME TILLS NI BLIR GAMLA, OCH JAG SKA BÄRA ER ÄNDA TILLS NI BLIR GRÅ. JAG HAR GJORT DET FÖRUT, OCH JAG KOMMER ATT LYFTA, BÄRA OCH RÄDDA ER (Jesaja 46:4).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023