KORTA INLÄGG OCH EN VIKTIG FRÅGA

Veckan som börjar imorgon ska jag varje dag försöka att skriva ett "kort" inlägg.
Mina inlägg blir lätt för långa och skulle jag inte försöka få stopp på tankarna och fingrarna så skulle de bli ännu längre😊.


I KVÄLL PÅ FOKUS


I kväll hade vi besök av Johan Candelin med gäst. Det är alltid lika trevligt och intressant när vi har gäster från MARTYR KYRKANS VÄNNER.

När vi kom dit fick Jan hjälpa till med att plocka fram flera stolar, för sådana här kvällar kommer det många, så många att vi får öppna upp mellanväggen, så två salar blir till en enda stor.

Och att det kommer så många är just för att vi alla vill veta hur våra kristna systrar och bröder har det ute i vår värld.
Många lider p.g.a sin kristna tro, de misshandlas, sätts i fängelse och dödas. Men ändå så ger de flesta inte upp, ändå så förnekar de inte Jesus....det säger en hel del, att tron på Jesus är inget påhitt. Han är verklig och närvarande i våra liv, om vi vill.

Vi fick höra hur våra böner och pengar har hjälpt och kommer att hjälpa. Om nya församlingar som föds och hur Guds församling växer.
Och vi fick höra om hur vår Herre griper in, helar och hjälper.


Johan Candelin påminde oss om att slutet för denna jord, att Jesu återkomst närmar sig, men när det händer det vet endast Gud.
Johan frågade: VAD SATSAR VI VÅR SISTA TID PÅ? 
Som kristna borde svaret vara: På Gud och Hans rike.

Johan är också väldigt lätt och rolig att lyssna till, han drar alltid några roliga berättelser innan han drar igång med det allvarliga. Och även mitt i det allvarliga kommer glimtar av hopp, glädje och humor in.

Gästen han hade med sig var Dai Han. Han berättade om sitt liv, hur han blev kristen, hur han har kämpat som advokat för kristna människor och hur han suttit över tio år (minns inte ifall han sa 11 eller 12 år) i ett fruktansvärt fängelse. Hur hans fru reste världen runt och kämpade för att få ut sin man, vilket lyckades.

Mötesledaren Helena påminde oss om hur vi liksom lever i en bubbla i den här delen av världen, vi har det så bra mot vad våra kristna systrar och bröder ute i världen.

Hon påminnde oss också om att kyrkan är inte här inne, utan på utsidan. Liksom lärjungarna har också vi fått uppgiften att gå ut och sprida Jesu budskap och kärlek till alla vi möter.

Efter mötet var det som vanligt möjlighet till förbön och samtal i rummet intill och pizza med kaffe/te i serveringsutrymmet.

Vi träffade vänner som vi inte sett på länge. Vi blev bjudna hem till dem inkomande lördag och det ser vi så fram emot.


VARA TRYGGA I JESUS
Låt dig inte skrämmas över att vi lever i de sista tiderna, för om du har sagt ditt JA till Jesus då har du inget att frukta. Han skall själv vara med dig och vi får alla be om att vi skall få allt vi behöver så att vi består ända till slutet. Vi får vara trygga i Jesus.

Herrens tideräkning är annorlunda än vår, så det att vi lever i de yttersta tiderna det kan betyda att denna jord och himmel har flera tusen år kvar (vilket jag inte tror) eller att Jesus kommer tillbaka inatt, nästa vecka, till sommaren, nästa år....ja när som helst. ÄR DU REDO?



Och i bibelordet här nedan läser vi att Gud har tålamod med oss, för han vill inte att någon enda av Hans älskade barn ska gå förlorade. Han vill att vi alla ska "FÅ TID" att omvända oss.
Och nu har Han redan gett oss mycket tid (alla vi som hört om Jesus sedan vi var små). Nu är det vårt eget val att välja.
Min bön är att du som läser detta inte bara lever livet och tänker att det där behöver jag inte fundera på.
Min bön är att du redan valt Jesus, om inte så gör det nu.


MEN EN SAK FÅR NI INTE GLÖMMA, MINA ÄLSKADE: FÖR HERREN ÄR EN DAG SOM TUSEN ÅR OCH TUSEN ÅR SOM EN DAG. HERREN DRÖJER INTE MED ATT UPPFYLLA SITT LÖFTE, SÅ SOM EN DEL MENAR. NEJ, HAN HAR TÅLAMOD MER ER, EFTERSOM HAN INTE VILL ATT NÅGON SKA GÅ FÖRLORAD UTAN ATT ALLA SKA FÅ TID ATT OMVÄNDA SIG (1 Johannesbrevet 3:8-9).

HIMMEL OCH JORD SKA FÖRGÅ, MEN MINA ORD SKA ALDRIG FÖRGÅ. MEN DEN DAGEN ELLER STUNDEN KÄNNER INGEN: INTE HIMLENS ÄNGLAR, INTE ENS SONEN, INGEN UTOM FADERN (Matteusevangeliet 24:35-36).

HÅLL ER KVAR I GUDS KÄRLEK, MEDAN VI VÄNTAR PÅ ATT VÅR HERRE JESUS KRISTUS I SIN BARMHÄRTIGHET SKA GE ER EVIGT LIV. 
MOT DEM SOM TVIVLAR SKA NI VARA BARMHÄRTIGA (Judas brev vers: 21.22). 

OM NÅGON HAR JORDISKA ÄGODELAR OCH SER SIN BRODER LIDA NÖD MEN STÄNGER SITT HJÄRTA FÖR HONOM, HUR KAN DÅ GUDS KÄRLEK FÖRBLI I HONOM? 
KÄRA BARN, LÅT OSS INTE ÄLSKA MED ORD ELLER FRASER, UTAN I HANDLING OCH SANNING ( 1 Johannesbrevet 3:17-18).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023