SNART BÄR DET AV

Hälsat på mamma och pappa idag, och haft en skön förmiddag tillsammans med dem.


I dag höll vi oss mest på insidan p.g.a. snöyran.
Vi studerade småfåglarna genom fönstret, vilka sorter som sökte sig till matbordet och deras rangordning.
Och vi funderade på den roliga hackspetten som flyttar kottar och släpper ner dem på fel ställen.....men mamma plockar upp dem, torkar dem och gör upp eld med dem, så egentligen är hackspetten riktigt hjälpsam.



Hugo och jag tog vår vanliga promenad och sen sprang han glatt i snöyran och hoppade och lekte.





INTE NÅGOT UTAN NÅGON
På mammas och pappas köksbord står denna lilla almanacka med kloka ord.


Frid är en bristvara i dagens värld. Och det beror på att vi människor tror att vi ska finna frid på alla möjliga ställen och genom alla möjliga saker.
Lugn och ro kan vi säkert hitta framför en bra film eller en bok. Vi kan träna och känna ro i hela kroppen, vi kan resa och känna hur omväxlande och skönt det är. Men den riktiga friden, den varaktiga friden den kan endast Jesus ge.
Alla har vi en längtan i våra hjärtan, längtan efter något. Och alla försöker vi fylla detta något på ett eller annat sätt.
Men vet du att det är Han som har skapat oss som satt denna längtan i våra bröst, i mitt och ditt hjärta.
Hela din ande, din själ och din kropp längtar tillbaka till den som du kommer ifrån. Du längtar inte efter "något" utan efter "någon".
Endast Herren kan fylla din och min längtan. Sök först Herren och den eviga frid som Han kan ge så ska du få allt det andra också (läs bibelverserna längst ner).


HEMMA IGEN
När jag kom hem så såg bilen ut så här.


Jag hämtade några ämbar varmt vatten och gjorde lite första hjälp, så Jan skulle åtminnstone delvis få se hur ren den var igår när jag fick hem den från Optima😉.


PÅ LÖRDAG
Jag ska på jobb snart till kl.15 och jag jobbar även onsdag, torsdag och fredagkväll.
Men sen på lördag bär det av.
Jan frågade vart jag ville åka på en liten tumisresa (jag fyller ju snart, dock inget jämnt) och jag önskade Amsterdam för att få uppleva alla fina tulpaner, men vi hittade ingen passande resa, flygtiderna passade oss inte och det skulle ha blivit alldeles för dyrt.

Så jag valde ett annat resmål och på lördag bär det av. Mer om det sen.


MIN FRID GER JAG ER. JAG GER ER INTE DET SOM VÄRLDEN GER. LÅT INTE ERA HJÄRTAN OROAS OCH TAPPA INTE MODET (Johannesevangeliet 14:27).

NEJ, SÖK FÖRST GUDS RIKE OCH HANS RÄTTFÄRDIGHET, SÅ SKA NI FÅ ALLT DET ANDRA OCKSÅ. BEKYMRA ER ALLTSÅ INTE FÖR MORGONDAGEN (Matteusevangeliet 6:33-34a).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023