UTMANINGEN

Resfeber kan höja pulsen, men i mitt fall kanske det är bra för jag har så låg puls😊.
Läkarna säger dock att det är jätte bra att ha låg puls, liksom elitidrottarna.
I morse när jag vaknade visade pulsklockan 48, men innan jag hann få fram telefonen och tagit en bild så visade den 54.


Att resa ut i världen och ha allergier är alltid en utmaning, dock inget jag tar panik över.
Till det land vi skall åka (vilket jag ska avslöja innan lördag😉) talar lokalbefolkningen ett språk som varken Jan eller jag kan, men vi tror, ber och hoppas att åtminnstone personalen på hotellet kan engelska, men det behöver ju inte betyda att kocken, han som sitter inne med all information kan det.

Så jag kommer att packa med ett stort paket rågbröd, det kan jag bra leva på tillsammans med frukter, i nödfall. Och jag vet att deras chips är ok😊👍.
Men jag får räkna med att jag inte kommer att kunna unna mig goda bakverk eller annat gott för risken att bli sjuk p.g.a. att ha fått i mig mjölkprotein den vill jag inte ta.

Och goda bakverk (utan mjölk och socker) hittar jag ju här hemma på mitt favoritcafe, som jag ofta besöker på fredagar tillsammans med Hugo, för där är hundar också välkomna.



MINA MATALLERGIER
Mina matallergier i nuläget är: mjölkprotein (det som jag blir mest sjuk av), sojaprotein, jordnötter, kiwi, kaviar och rökt fisk. 
Jag reagerar även på vissa färgämnen i ex. godisar. 

Det här med fisken har kommit till sist, för ca 7-8 år sedan.
Jag började plösligt klia i munnen och tungan när vi var på ett bröllop. Jag trodde dock att jag reagerat på något annat så jag åt rökt fisk igen ett par veckor senare men fick likadan reaktion.

Jag var på nya blodprov och det visade sig att jag börjat reagera även på fisk. Men läkaren sa att värdet är inte högt så hon rekommenderade att jag forsätter att äta fisk en gång/vecka. Och hon rekommenderade fisk som varit i ugnen. Hon sa att håller jag helt bort fisken så bryter troligtvis allergin ut helt och hållet och då kan det bli riktigt allvarligt ifall man får i sig en liten mängd någongång.

Min pappa har svår fiskallergi som bröt ut först när han blev 70 år.


I DAG
Även idag är det en isande kall blåst där ute, men ingen snöstorm. Varje dag finns det något att tacka och glädjas för😉.

Jag har sått påskgräs idag, mycket senare än vanligt, men hoppas att det ska gro i tid.


För de hemavarande blir det en utmaning att få mina tomatplantor och påskgräset att överleva när vi är borta.
Eller en ännu mera invecklad utmaning är nog att få Hugo att äta så han inte blir illamående och olustig. Han vägrar att äta p.g.a illamåendet som just beror på att han inte ätit....en dålig cirkel.

Jag har tvättat kläder inför resan, lite svårt att veta vad jag ska sätta på mig och ta med, isande kallt här hemma men troligtvis varmare dit vi ska.

Nu skall jag tillreda dagens mat, kyckling med ris, så mina kära har färdigt kokt mat när de kommer hem, då jag har farit på jobb.

Sen skall Hugo och jag ta en lång och rolig promenad. En hund behöver ju inte bara rastas den behöver ju också aktivitet för att däremellan vara lugn, nöjd och vila/sova.

Vi promenerar på olika ställen, hoppar upp och ner på stenar (Hugo alltså), nosar på spännande platser, hälsar på människor eller andra hundar och djur, letar efter gömda saker och leker med bollen, handsken eller annan leksak jag brukar ta med.

Hugo i blåsten.
Och sen när vi kommer hem så sover han så skönt och avslappnat.



INFÖR RESAN
Inför resan sätter vi allt i Herens händer, alla och allt här hemma och oss själva och allt dit vi åker.
Vi förlitar oss på det som också står i bibeln och som är väl beprövat "att man ska fly till Gud istället för att bara lita på människor"(se bibelordet här nedan). För det är endast Han som har den slutgiltiga kontrollen över allt och alla.


DET BÄTTRE ATT FLY TILL HERREN ÄN ATT LITA TILL MÄNNISKOR, DET ÄR BÄTTRE ATT FLY TILL HERREN ÄN ATT LITA TILL FURSTAR (Psaltaren 118:8-9).

FÖR HAN ÄR DEN LEVANDE GUDEN SOM BESTÅR FÖR EVIGT. HANS RIKE KAN INTE FÖRGÖRAS, HANS VÄLDE HAR INGET SLUT. HAN BEFRIAR OCH RÄDDAR, HAN GÖR TECKEN OCH UNDER I HIMLEN OCH PÅ JORDEN (Daniel 6:26b- 27a).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023