FRIDEN MITT I STORMEN

Efter ännu en natt med rätt god sömn (med melatonin) kände jag mig ännu ett steg närmare känslan av utvilad.

"Mamm" har dottern skrivit i dammet på kökslampan (mamm = mamma på dialekt 😉).

Utvilad (nästan) och ledig dag och jag har haft både orken och viljan att städa (och röja😉) och fixa upp speciellt i köket. Köket som knappt syntes mera och lampskärmarna som man kunde skriva på. 

Jag har lyssnat på uppbyggande lovsångsmusik medan jag har torkat damm, dammsugit, skurat, tvättat mattor (i tvättmaskinen) och satt upp nya gardiner, allt i ett lugnt tempo och bara så mycket jag själv orkat och velat göra... alltså inget "måste få klar allt" när jag städade.


Vårsolen (dock inte idag) och ljuset har verkligen visat mig alla dammråttor som smygit in i vårt hus under den långa och mörka vintern.

UTEVISTELSE
Det har inte blivit någon vidare promenad eller frisk luft för det har regnat precis hela dagen. Jag har liksom fått dra ut Hugo och han har gått typ kring huset.

Men klockan 18:45 var det rätt lungt och då hann vi med en liten längre promenad. När vi kom hem 
tillbaka hade städlusten också smittat till mannen, han hade börjat dammsuga.
Jag blev så glad och tacksam över städhjälpen.

Eftersom det har regnat beslöt jag att slängde ut all gödsel på gräsmattan och hoppas nu att det ska göra underverk.

Denna produkt kan användas där barn leker och djur rör sig, så den är trygg att använda. 

Mindre bra idag var att dottern och jag rykte ihop. Jag var stressad över alla henne saker, böcker, kläder m.m som finns överallt och som liksom bara svämmar över. 
Ännu sämre av mig var att jag genast hon kom in genom dörren från skolan tog upp diskussionen att nu MÅSTE HON börja ta upp sina saker till sitt rum och städa upp där.
Jag hade ju städat och fixat hela dagen, nu hade jag haft tid och ork och krävde att även hon skulle ha just tid och ork idag /i kväll utan att fråga hur hennes dag varit, hur hon mår och om hon har många läxor eller annat program.

Efter så där 1 h när vi båda hunnit lugna ner oss på varsitt håll bad jag om förlåtelse och vi kramades och grät tillsammans. Vi delade förlåtelsens befriande kraft.
Vi konstaterade att nu är vi båda trötta så nu rykte vi ihop och vi pratade och beslöt att hjälpa varandra.

Jag förklarade att hon får ta plats och ska ta plats och att det innebär att även alla hennes grejer får ta plats men att just nu har det blivit för mycket saker och nu när jag är extra trött blir det för mycket. Jag känner att mina lediga dagar går åt till att röja och fixa.
En stund senare hade dottern plockat upp alla sina saker och burit dem till sitt rum.

I kväll for hon till en kompis för att hjälpa henne att baka. Städningen fick lämna, den får hon ta en annan gång när hon har ork och tid. I kväll behövde hon få koppla bort från allt skolarbete och få göra något roligt.

Livet i en familj är inte alltid lätt eller ska vi säga sällan bara lätt men det rullar på.
Och när någon är trött, stressad eller annars inte mår bra ja då påverkar det hela familjen.

Jesus har aldrig sagt att vi skall få ett liv utan prövningar och bekymmer, utan så länge vi lever i denna värld möter vi lidande på ett eller annat sätt (ingen av oss undgår lidande, bekymmer, svåra och tunga saker) men Han har sagt att Han alltid är med oss, att Han aldrig lämnar oss och att Han vill ge oss av Sin frid. Att vi skall finna friden i Honom 👍💗😊, inte i världen.

TACK JESUS ATT DU ALDRIG LÄMNAR OSS. TACK ATT DU ÄR MED NÄR DET STORMAR, ATT DU LEDER OSS OCH GER OSS AV DIN FRID.

DETTA HAR JAG SAGT ER FÖR ATT NI SKA HA FRID I MIG. I VÄRLDEN FÅR NI LIDA, MEN VAR FRIMODIGA: JAG HAR ÖVERVUNNIT VÄRLDEN (Johannesevangeliet 16:33).

FRID LÄMNAR JAG ÅT ER. MIN FRID GER JAG ER. JAG GER ER INTE DET SOM VÄRLDEN GER. LÅT INTE ERA HJÄRTAN OROAS OCH TAPPA INTE MODET (Johannesevangeliet 14:27).

OCH SE, JAG ÄR MED ER ALLA DAGAR TILL TIDENS SLUT (Matteusevangeliet 28:20 b).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023