NOLL KOLL JUST NU MEN JAG ÄR BUREN

Du som läste mitt blogginlägg i går vet att jag hade en lång arbetsdag på 12 h framför mig idag, men så blev det inte. 

Och du som absolut inte vill läsa om andra människors dåliga sömn kan genast sluta läsa, för även detta inlägg kommer att handla om ännu en av mina dåliga nätter där denna tar priset.

Lappen här ovan skrev jag och satte på köksbordet kl.5 inatt. Jag ville nämligen inte bli väckt sen på morgonen när familjen troligen skulle tro att jag försovit mig.

Jag gick isäng strax efter kl.22 i går kväll och tog då en tablett Melatonin (det starkare sömnhormonet som är receptbelagt, vilken läkaren skrev ut till mig för 2,5 vecka sedan) för att vara på den säkra sidan att få sova riktigt gott. 

Men liksom jag tidigare också märkt så vill denna Melatonin göra mina ben lite rastlösa, restless legs. Men jag räknade med att jag har rastlösa ben i ca 2 h men somnar därefter, men det gjorde jag INTE.

Den svagare sorten Melatonin (vilken jag inte hade tagit) den som man kan köpa receptfritt den fungerar inte alltid, men fungerar bra när den väl gör det. Otur att jag inte hade valt den.

Jag somnade inte på hela natten. Och ju mer jag såg på klockan och påmindes om arbetet som närmade sig ju mindre sömnig blev jag.

Och när jag nästan höll på att hitta sömnen stördes jag av något ljud, en hackspett som började hacka uppe på gatlampans metalldel vilket klingade som en klocka, Jan's diabetes-sensor som meddelar ifall blodsockret blir för lågt och en bil som gasade och körde utanför fönstret och svängde på vår infart.

Jag försökte med allt, jag var upp och äta något, på wc några gånger, jag drog lite gympa och jag pratade med Jesus som aldrig förr. Men nej jag somnade inte.

Men bönesvar fick jag för jag var cool lugn, jag kände ingen oro, ångest eller stress även fast klockan tickade framåt och sömnkontot förblev på noll. TACK JESUS FÖR FRIDEN.

Jag kände bara en otrolig frid över beslutet att sjukanmäla mig efter några timmar.

Klockan 4:50 var jag fortfarande vaken och då skickade jag ett meddelande till den som hade nattskiftet på jobbet eftersom jag var ju den personal som skulle komma och avlösa hen på morgonen. Jag skrev precis som det var. Har inte sovit på hela natten så blir nog att sjukskriva mig. Hoppas du/ni hittar någon som kan ta mitt skifte idag kl 8:45-20:45. TACK jag beklagar allt extra bekymmer för dig. Till svar fick jag: Okey, krya 😊. Det är nog okej 😊.

Sen gick jag upp och tog 1/2 tablett av insomningsmedicinen (den som jag bara skulle ta efter nattskiften och högst 1-2 ggr/ vecka). Och jag somnade typ 5:30, senast.

Vaknade klockan 9 av att dottern sa: Men sover ni/du ännu? Lappen på bordet hade hon inte sett.

Jag lyckades sen sova till ca 9:30 (sömnsaldot blev 4 h) och låg kvar och vilade till kl.12.

Trött har jag varit hela dagen men inte dödstrött, för jag har ju ändå vilat kroppen hela natten.

Och lugnet kvarstår och det tackar jag så för. TACK alla som ber för mig och TACK JESUS för att Du leder mig genom stormen. Jag har noll koll var och hur detta ska sluta men så länge jag får känna mig lugn och buren går det fint. 

Sände in min sjukanmälan imorse till vår enhetschef och jag skrev precis hur läget är (sömnbrist, övergångsbesvär och att min kropp inte klarar av två vaknätter efter varann). Jag sjukanmälde mig för denna dag.

Nästa jobbskift har jag natten till tisdag. Herren vet hur det blir med det, och vad skönt... för jag vet inte.

Dagen i dag har jag tagit det lungt, men det har blivit lite utevistelse ändå, vi satt under taket och njöt av regnet. 


Och Hugo låg tätt intill.

Nu skall jag snart se på Fokus, virtuellt kl.18:30. Det är fortfarande virtuellt för vuxna men barnen har Barnoasgänget (där b.l.a dottern är med) på besök ikväll. De kommer att dra häftigt program för barn mellan 7-12 år. De är ute om vädret tillåter, inne vid regn. Just nu regnar det och åskar lite.

Och jag har framfört ett böneämne, att de får be för alla "vi" som inte sover på nätterna.

HERRE VAR DU MED OCH VÄLSIGNA FOKUSKVÄLLEN.

HERREN VÄLSIGNE DIG OCH BEVARE DIG. HERREN LÅTE SITT ANSIKTE LYSA ÖVER DIG OCH VARE DIG NÅDIG. HERREN VÄNDE SITT ANSIKTE TILL DIG OCH GIVE DIG FRID (4 Mosebok 6:24-26).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023