ÖVERRASKNINGARNAS DAG

Denna dag har verkligen bjudit på många överraskningar, på flera olika sätt.

En av dem

Jag började dagen med jobb kl.7. När jag kom hem blev det en promenad med Hugo. Väl hemma igen kokade jag kyckling till Hugo och gjorde popcorn till mig själv för nu skulle jag inleda fredagsmyset för jag är ledig hela helgen (jobbar först natten till måndag). Mitt i poppandet plingade det till i min telefon. Det var en väninna som undrade ifall jag är hemma idag. 

Hon kom på besök och förgyllde min dag. Hon hade med sig en födelsedagspresent (jag fyllde år i måndags). 

Jag fick en sådan otroligt vacker blomplantering, med en vit fjäril i mitten.


Dessa blommor tål lite frost så de fick genast flytta ut på bordet. Och jag har så njutit av dem hela dagen.

Följande överraskning kom när jag höll på att fixa mat, då knackade det på dörren. På utsidan stod dottern till en av mina väninnor och hon sa: Här kommer en hälsning från mamma till dig. Och jag fick en partykorg, full av sötsaker som passar mig dvs frukt.

Och där fanns också en partyvissla (dagens första bloggbild, vilken var en tackbild till väninnan).


Mellan dessa två överraskningar hann jag med ett coronatest också, ja på riktigt.


CORONATESTET
Saken är den att jag de senaste två dagarna kliat i näsan och nyst (men är inte snuvig) är rätt säker på att det beror på pollen. Men jag har även haft/har lite sjuk hals, vilket kan bero på magsyra (jag har ju kronisk magkatarr och då bränner det ibland i halsen speciellt på morgnarna och halsen kan sen kännas sjuk några dagar efteråt).

Jag funderade med min chef i går (inför denna jobbdag) och vi tyckte båda två att vi kunde sätta symptomen på pollen och magkatarr. Så idag har jag jobbat.

Men under dagens gång började jag ändå fundera. Men tänk om det är corona? I såfall har jag jobbat i dag och kanske smittat flera. Till kvällen skulle vi få den lilla, då kan jag smitta och på söndag när det är morsdag ja då kan jag smitta släkten (för i år ska vi träffas). Så jag ringde hälsovårdscentralen.

Hon som svarade sa att det är nog många som är förkylda just nu men att det låter nog som pollenbesvär, men att de har låg tröskel för att komma och testa sig så jag kan komma om jag vill. De hade en tid om 15 min, och den tog jag så gärna.

Jag fick ett snabbtest eftersom jag jobbar inom vården. Testet är lika tillförlitligt som ett vanligt test men detta får man svar på redan inom en timme.

Och svaret kom och det var negativt 👍. Och jag behöver inte vara i karantän eftersom det mest troligt är pollenbesvär och magsyrabesvär. 
Men jag får ju tänka än mera på avstånd, munskydd, handskar (därav handskarna på dagens första bloggbild eftersom jag höll på att fixa mat, hackade grönsaker) och handtvätt eftersom ifall det är en lätt förkylning kan jag ju ändå smitta andra (och de igen hamnar på test för att de inte vet säkert).

Detta var mitt andra coronatest inom ett halvt år.


FLERA ÖVERRASKNINGAR
Men överraskningarna hade tydligen inte tagit slut denna dag.
När Jan kom hem från jobbet hämtade vi den lilla (vi hade funderat med föräldrarna och kommit överens om att det trots mina små symptom var ok att den lilla kom till oss). 

Och då fick både jag och Matilda (som också fyllt år) varsitt paket av dem. 

Mitt fina inslagna paket.


Jag blev så överraskad, glad och rörd över denna fina gåva.


Och genast testade "vi" den.


Så vacker, så talande och för ett så gott ändamål (stödjer barncancer fonden).


Matildas paket ligger ännu på köksbordet för hon har ännu inte kommit hem.


TACK JESUS att jag inte hade corona och tack för alla mina/våra fina och omtänksamma vänner, välsigna Du dem rikligen.

KOM LÅT OSS HÖJA GLÄDJEROP TILL HERREN, JUBEL TILL VÅR FRÄLSNINGS KLIPPA. LÅT OSS TRÄDA FRAM INFÖR HANS ANSIKTE MED TACKSÄGELSE, HÖJA JUBEL TILL HONOM MED LOVSÅNG (Psaltaren 95:1-2).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023