ÄTIT SOCKER IGEN

När jag vaknade denna regniga lediga lördag hade jag/vi inga direkta planer, dottern hade däremot desto flera. Jag fick glädjen att vara med på en av dem, shopping.


När vi hade gått i de flesta klädbutiker i vår stad blev det dags för ett cafebesök.

Och efter att jag nu undvikit socker i ett helt år beslöt jag att just idag äta en av mina favorit kakor, det fick bli en oreokakbit, samt en mjölkfri och koffeinfri kaffe.

Och chocken blev stor genast efter att jag hade smakat min första tugga. Jag reagerade på att den var så otroligt söt. Jag funderade t.o.m om jag skulle klara av att äta upp hela kakbiten. 
Men kakbiten slank nog ner, med lite kaffe mellan tuggorna. Den var riktigt god... men för söt.
Att undvika raffinerat socker en längre tid gör att man inser hur otroligt sött allt sött faktiskt är.

Jag är inte det minsta snål på något sött just nu (känns lite som om jag skulle må illa efter dagens söta) men jag kommer inte heller helt att undvika socker framöver. Är det fest eller jag blir snål på något samt om jag blir bjuden på något med socker i kommer jag att äta, men helst en mycket mindre bit än vad jag åt idag 😉.

Och på tal om shoppingen var vi ute efter en festklänning till dottern men hittade ingen. Men hon hittade ett som annat i klädväg. Jag fick vara smakråd.


Vi hade lovat dottern nya vårskor som en del av 18 års presenten och hon hittade två par. Jag betalade det ena paret och hon själv det andra. Eftersom hon hade väldigt dåligt med fina och fungerande vårskor var det en lyckad dag när hon hittade t.o.m två par.

Och även jag hittade ett par stadiga rea-skor till mig. 


Jag köpte vita skor, verkligen inte den färg jag i vanliga fall skulle välja.


När Jan såg dem sa han: Har du köpt inneskor? Nej det tror jag inte, sa jag. Varken de är inne eller uteskor lär jag använda dem utomhus i sommar.


Mitt andra inköp var en mikrokupa.


När jag städade här för någon dag sedan fick mikron sig en omgång och jag beslöt att nu får det bli dags för en kupa. Ja alla ni andra använder och har säkert alltid använt en kupa, men inte vi. 
Någon gång har väl vi också haft en kupa men jag minns inte ens när. Men nu äger vi en också.


KVÄLLEN
Mattias kom hem från Vasa igår kväll. Nu har han åkt till flickvännens.
Han har en sista vecka kvar av praktiken vid Vasa central sjukhus. Därefter börjar han sitt sommarjobb, tre månader vid jouren/akuten här i Jakobstad.

Matilda har en kompis här och de ser på Eurovisionsfestivalen i vardagsrummet och har laddat upp med en massa gott.

Jan lyssnar på samma sak uppe på vinden och jobbar lite samtidigt. Jag skall hålla honom sällskap en liten stund.
Därefter skall jag krypa isäng, stoppa in öronpropparna (så får alla andra ha hur mycket ljud de vill) inta min melatonintablett och börja sova.

Hugo har slocknat redan.


TACK JESUS FÖR EN FIN DAG MED DOTTERN.

FRÅN SOLENS UPPGÅNG TILL DESS NEDGÅNG SKALL HERRENS NAMN BLI PRISAT (Psaltaren 113:3).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023