EN TID FÖR KONTORSJOBB

Denna dag har jag haft "kontorsjobb" på schemat.

Efter det korta morgonskiftet kom jag hem och stannade ute på gården. Gav blommorna första hjälp, plockade äppel, jordgubbar och redde upp lite ett som annat.


Blommorna behövde verkligen fixas till, det fanns flera utblommade än blommande blommor i krukorna.

Före.


Och "efter" blev det betydligt finare.



Blommor som växer ur sina krukor har jag också.


Hugo njöt i solen.


Mina utblommade rosor borde jag klippa ner men jag njuter av dem även nu och vädret och den annalkande hösten gör ju att det ändå inte kommer att komma flera rosor, så de får hänga kvar.


Aldrig förr har jag lyckats med att få morsdagsrosorna att överleva.


Mina silvriga blommor passar fint till sensommaren och hösten.


Och lite flera blombilder, så jag minns till nästa sommar.




Och de sista äpplena plockade jag idag, de flesta hade redan hunnit trilla ner på marken.


Äppelträdet fick jag av ett dagbarn som hade varit många år hos mig. Äppelträdet ger lika goda och söta äpplen som det barnet var/är 💗.


Innan vi gick in drog jag bort alla uttorkade Lobelior, så krukorna började se aningen tomma ut.

 
När vi gick in tog jag ett saltkexpaket ur köksskåpet (paprika är min nya favorit) och plockade fram allt pappersarbete och annat uppskjutet arbete.
Och tog itu med det 👍.
 
 
Och plötsligt så var hela paketet tomt. 


Ja jag vet det är aldrig en bra kombination att äta samtidigt som man gör något annat, men det är jag det.

Och om du är intresserad av vad jag gjorde för pappersarbete så kommer det här.

- Vi fick ny arbetslista idag (vi får tre veckor i gången) så jag skrev in mina tider i köksalmanackan och i min kalender i telefonen, en delad kalender som också Jan och Matilda ser och använder.

- Jag räknade ut och betalade fackavgiften för den del som är stödfamiljsverksamhet. Från jobbet dras ju däremot avgiften av direkt från lönen.

- Och ang stödfamiljsuppgiften så prickade vi in en helg i sept för den lilla, som inte är så liten mera.

- Jag sände också ett mail med viss information till hon som väljer ut av mina bilder till jultidningen, som jag skrev om här tidigare.

- Jag är fortsättningsvis med i Fokus Ledningsgrupp och ansvarar för mötesledarna. Så jag fick kalla till möte, eller mera skicka ut en förfrågan om vi skall träffas digitalt eller på riktigt när vi skall planera inför Fokus start 6.9 och resten av hösten.

Jag gjorde också en sammanställning som jag skickade ut över de datum vi kommer att ha Fokus, vilka talare/undervisare som är på kommande (eller blivit tillfrågade), vilka kollektändamålen är denna termin och vad vi i detta läge vet om lovsången och förbönen m.m.

Ja det är en hel del att hålla reda på, men det är riktigt roligt när man har tid, vilket jag hade just i dag 👍😃.

- Också kollade jag igenom min/vår ekonomi.
De senaste åren har vi kunnat börja spara lite ibland vilket knappt funnits med i vår vardag förut. En ny och intressant samt spännande sak för den som aldrig förut haft pengar kvar på kontot vid månadens slut. Men det gick helt bra att leva så också och så fick det vara med fem personer i familjen. Nu är vi ju bara tre här hemma och visst är det stor skillnad. Allt har sin tid, när det gäller allt.

Sen ringde jag några samtal.

- Ett samtal gick till mina föräldrar för att se hur de har det. Mamma hade varit och plockat bär idag medan pappa klippt gräs (de har en otroligt stor gräsmatta som tar sin tid att klippa).

När jag ringde var det bärrensning samt önskekonsert i radion på programmet.

- Jag ringde till Mattias som börjar sin andra ambulanspraktik på måndag, i Helsingfors.

Han skall "jobba" två dagar kl.9-21, sen två dagar ledigt. Så rullar det på i ja nu minns jag inte i hur många veckor men åtminstone i en månad.

Han hade läst igenom en hel bok 👍 som de använder i skolan, för allt i den boken var bra att repetera efter sommarledigheten och speciellt nu inför ambulanspraktiken.


Matilda kom just hem och vi har hunnit äta upp en rökt fårbit tillsammans i köket medan hon berättade om sin dag.
Nu kom Jan också hem så nu ska jag sluta blogga.
Jag skall till nattskiftet till kl.20 och före det ska vi packa husbilen färdigt inför helgen 👍.

På tal om att "allt har sin tid", så är det med allt, det visste de redan på bibelns tid (även om den tiden är väldigt lång, bara gamla testamentets skrifter växte fram under en period på över tusen år).

Vissa tider gillar vi mer än andra, också finns det ju de tider i livet som vi inte vill ha men som också kommer .
Livet är fullt av olika tider och det bästa vi kan göra med dem är att ta med Jesus, vandra med Honom och dela hela livet, varje dag och stund med Honom.  

ALLT HAR SIN TID, DET FINNS EN TID FÖR ALLT SOM SKER UNDER HIMLEN: EN TID ATT FÖDAS OCH EN TID ATT DÖ, EN TID ATT PLANTERA OCH EN TID ATT RYCKA UPP DET PLANTERADE, EN TID ATT DRÄPA OCH EN TID ATT HELA, EN TID ATT RIVA NER OCH EN TID ATT BYGGA UPP, EN TID ATT GRÅTA OCH EN TID ATT SKRATTA, EN TID ATT SÖRJA OCH EN TID ATT DANSA, EN TID ATT KASTA BORT STENAR OCH EN TID ATT SAMLA STENAR, EN TID ATT TA I FAMN OCH EN TID ATT AVSTÅ FRÅN FAMNTAG, EN TID ATT SÖKA UPP OCH EN TID ATT TAPPA BORT, EN TID ATT FÖRVARA OCH EN TID ATT KASTA BORT, EN TID ATT RIVA SÖNDER OCH EN TID ATT SY IHOP, EN TID ATT TIGA OCH EN TID ATT TALA, EN TID ATT ÄLSKA OCH EN TID ATT HATA, EN TID FÖR KRIG OCH EN TID FÖR FRED (Predikaren 3:1-8).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023