18 ÅR I DAG

För exakt 18 år sedan kl.7:29 fick vi ta emot vår efterlängtade dotter. Redan i magen var hon en "Matilda" och ännu mera från den stunden jag/vi fick henne upp på magen.


ÄLSKADE DOTTER ❤

I morse tassade vi upp och ställde i ordning en bricka till den nyblivna 18-åringen. Jag bar brickan....


....och Jan bar det stora paketet.

Ja det går fint med julpapper om man hittar inget annat, tyckte Jan.

Brickan bestod av en favorit, smörgåsar med Nutella. Helst vill hon ha Nutella på rågbröd men nu fanns det ej så det fick bli på brödet som egentligen skulle ha gjorts till vitlöksbröd ikväll, men som glömdes bort.


Hon hade inte önskat sig något speciellt men sa att vi gärna får betala en klänning samt vår skor när hon hittar de hon vill ha 👍 och det kommer vi att göra. 

Men hon fick ett litet paket (en Mumin mugg) och ett stort paket (en frisbeegolfkorg). Det senare gillar stora bröderna och även Matilda börjar gilla det. Så det lär bli tävlingar framöver.


Det var sen en nöjd nybliven 18 åring som åkte till skolan.


MERA FIRANDE
Och på eftermiddagen kom det ett paket på posten som vi sänt efter i sista stund och det hann fram 👍. Det var faktist den enda sak som hon nämnt att hon ville ha. Det är silikon bakformar att göra runda bakverk i.


Att baka är ett av hennes intressen.

Efter skolan lyxade vi till det, hon fick sin favorit (snabb)mat Subway (fyllda batonger).

Någon tårta eller bakelse ville hon inte ha, men i kylen finns hennes favoritglass som hon får njuta av när hon blir snål.

När Matilda for för att dra barngympan hoppade Jan och jag i husbilen och körde till Evijärvi.  


Vi åkte för att se på bra begagnade däck med aluminium fälgar till Volvon. Och det blev ett köp för de såg riktigt bra ut.

Familjen vi köpte av hade köpt en ny och större Volvo så dessa hade blivit överlopps.

Vi körde via mina föräldrars på hemvägen.

Hugo fick vara hos svärföräldrarnas under tiden vi var ute på tur.

När vi kom hem igen hade Matilda just kommit hem och hade en glad nyhet att berätta.

Matilda och hennes kompis Maya som drar en gymnastikgrupp inom JKG (Jakobstad Gymnastik förening) för barn med funktionsvariationer eller särskilda behov hade blivit tilldelad Lions idrottsstipendie (en summa pengar/ var) efter en rekommendation från JKG.

Så roligt för flickorna 👍😊❤. Och jag kan intyga att de sätter mycket tid och energi på förberedelser och drar sen roliga, glada, energiska och lärande lektioner. Så glad för deras skull.

Födelsedagskvällen här hemma avslutades dock med en Hugo som fick ta sig ett bad efter att han hunnit rulla sig i skit under kvällspromenaden. 
Det passar inte med skit i pälsen på en födelsedag.... och inte annars heller ☺.


VI TJUVSTARTADE FIRANDET IGÅR KVÄLL
Matilda hade tre gympa lektioner att förbereda igår kväll så den första planerade överrasknings bjudningen hade inte blivit av.
Men när hon sen hann bli klar med allt och vädret var toppen skickade vi en spontan kvällsinbjudan till hennes far och mor föräldrar samt faster med familj och moster med familj (som bor här i Finland). Moster i Sverige fick dock ingen inbjudan.

Innan någon hann dyka upp så kom också en av Matildas faddrar förbi och gratulerade 😊. Medan vi satt där ute i solen och pratade skickade en kompis ifall hon ville komma ut och gå. Hon tackade ja och gick iväg på promenad efter att faddern hade åkt hem.


Matilda visste ju inte om att vi hade bjudit in släkten så vi låtsades som ingenting. Medan hon for på promenad gick jag ut med Hugo en kort sväng och Jan började ställa till.


Minipizzor gillar Matilda.


Vi körde ett enkelt och välbeprövat sätt, små plock, salt och sött.



Matilda älskar grillad majs med grillsås på.


Vi inledde som sagt grillsäsongen.

När de gäster som hade passligt hade dykt upp ringde vi Matilda och sa att hon har besök 😉. När kompisen och hon kom tillbaka blev hon glatt överraskad.


Ja må du leva sjöng vi alla.

Det blev firande på utsidan tills klockan blev så mycket så alla behövde åka hem. Trots kylan som sakta smög sig på och en hel del myggor som började dyka upp fick vi en riktigt fin kväll. 

När solen gick ner värmde filtarna bra.

ÄLSKADE DOTTERN ÄR NU 18 ÅR OCH JAG HAR SVÅRT ATT TA IN ATT VÅR LILLA BUSIGA PRATKVARN OCH SOLSTRÅLE HAR BLIVIT SÅ STOR.

Här kommer ännu två bilder från gårdagskvällen.

Hugo sov i korgen under filten och med västen på, varmt och skönt.

Fina samtal blev det samt ett fint firande trots coronasituationen 👍.

Vi höll avstånd.


TACK JESUS FÖR VÅR HÄRLIGA DOTTER ❤ OCH TACK FÖR ATT HON VALT DIG JESUS TILL SIN BÄSTA VÄN.

HERREN, DIN GUD, BOR I DIG, EN HJÄLTE SOM FRÄLSAR. HAN GLÄDER SIG ÖVER DIG MED LUST, HAN TIGER STILLA I SIN KÄRLEK, HAN FRÖJDAS ÖVER DIG MED JUBEL (Sefanja 3:17).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023