GLADA VAPPEN

På förmiddagspromenaden gick jag in via frissan och frågade om de har någon klipptid idag. Svaret blev: Jag kan klippa dig nu med detsamma om det passar? Och det passade fint, för även Hugo fick komma in. Detta var andra gången jag fick en tid genast och även andra gången som Hugo fick följa med in.

Så jag fick mig en vårfrisyr, vilket verligen behövdes för jag hade fått så långt och tovigt hår. Nu svänger lockarna som jag vill igen.


Vi såg många fina vårtecken på vår runda, promenadrundan som fortsatte efter frissa besöket.


Så vackert.


I Skolparken var det nu vatten i dammen och fontänen sprutade och porlade.
 

När vi kom hem drog jag fram dammsugaren och skurhinken och började röja och det behövdes verkligen. Städningen lämnade dock på hälft, när Jan kom hem för då började vi packa och drog sen iväg till villan. Men jag fick ändå städat det allra viktigaste så är helt nöjd.

Svärföräldrarna kom ut en sväng hit till villan ikväll, vilket var roligt. Och imorgon lär de och närmsta släkten också komma när Jan lovat att bjuda på munkar och mjöd.


F.o.m imorgon lättar coronarestriktionerna, då får man träffas 20 personer igen 👍.

I GÅR
Men nu vill jag berätta lite om gårdagen 😊. 
Då fick jag besök av min goda väninna, hon som jag blev bekant med när vi båda studerade till barnskötare vid Töölö Barnavårdsskola (vilken inte finns längre) i Helsingfors. Hon är född, uppvuxen och bor också här i trakten men vi blev bekanta först i huvudstaden.

Jag städade som sagt idag så när jag hälsade henne välkommen i går fick hon stiga in i ett hem som var allt annat än i ordning. Och hon sa ungefär: Ja men det är så skönt att få komma hem till någon där inte allt är städat och fint.

Jag bjöd på buffe bestående av knackorv, makaroner hot dogbröd, grönsaker och potatissallad. Och man fick kombinera hur man ville. Vi åt, pratade och blev mätta.

Sen körde vi avslappning från min cd. Och Hugo var också med, han låg i fotändan med sitt tuggben och slappnade av 👍.


Därefter bad vi tillsammans och väninnan fick en sångtext av Jesus, en gammal goding som började snurra i hennes tankar. Och vi sjöng den tillsammans.

MÖT MIG, MÖT MIG GUD NÄR JAG BÖJER KNÄ FÖR DIG. MÖT MIG MÖT MIG GUD NÄR JAG BÖJER KNÄ FÖR DIG.
MINA TANKAR, MINA ORD OCH MINA GÄRNINGAR TA HAND OM ALLTING DU MIN GUD. MINA TANKAR, MINA ORD OCH MINA GÄRNINGAR, TA HAND OM ALLTING DU MIN GUD. O.S.V.

Och än en gång fick jag tilltalet (som så många gånger under det senaste året) att gå ner på knä i bön.

Gårdagen med behövlig tid för och med varandra blev en riktig morsviladag, TACK JESUS FÖR STUNDEN VI FICK DELA OCH TACK FÖR MIN FINA VÄNINNA 💗.

Nu har vi varit på kvällsrunda med Hugo och nu kryper jag isäng.


NU FÅR JAG ÖNSKA GLADA VAPPEN TILL DIG SOM LÄSER. Nu firar vi att våren är här och att vi går mot ljusare och varmare tider 👍😊.

EN VÄNS KÄRLEK BESTÅR ALLTID, EN BRODER (SYSTER) FÖDS FÖR ATT HJÄLPA I NÖD (Ordspråksboken 17:17).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023