PÅSKDAGEN 2021

Korset är tomt och graven är tom för JESUS LEVER.

Nu drar jag iväg till jobbet men vill kika in och hälsa er GLAD PÅSK. För nu får vi verkligen hälsa varandra med glädje, denna fest dag.

JESUS ÄR UPPSTÅNDEN. JA, HAN ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN.

Det blev aningen sent igår innan jag kom mig isäng. 

Matilda satte på en dvd med inbandade videor från det att barnen var små och vi föräldrar också mycket yngre 😀.

Jan hade fixat fram en kvällsbuffe medan frun satt i bastun.

Jag laddade mitt fat och valde bland allt det goda.

Det smakade bra med något salt till " filmen".


Sen bänkade vi oss alla framför Matildas dator (vi orkade inte ens koppla den till tv skärmen, men det gick helt bra så här också).


När klockan visade 23:45 gick jag för att borsta tänderna. 
Men innan jag kröp isäng fyllde "påskharen" de tomma äggen med varsitt chokladägg, en större slant till den äldre och en mindre slant till den yngre samt nya strumpor och en ansiktsmask (alltså en sådan som man kletar i ansiktet). Och äggen placerade påskharen under barnens säng 😀👍.

Mikaels Mignonägg väntar här hemma tills han kommer hem i juni. Men han får en liten hälsning av påskharen på sitt konto.

Små barnsliga men lite ändå roliga och familjetillhörande handlingar som lever kvar även om barnen är inga små barn längre.

Jag såg just grannfrun på utsidan, hon var på promenad med hunden men plockade samtidigt någonting som hon satte i en påse. Jag gick ut och önskade GLAD PÅSK och frågade vad hon plockar. Hon hade redan igår upptäckt att det överallt låg en massa munskydd så nu när hon gick ut på morgonrundan med hunden tog hon med en plastpåse och plockade upp alla munskydd hon hittade. Och den ca 2-3 liter stora påsen var helt fylld. En sann samhällsgärning 👍😊💗.

DEN FÖRSTA VECKODAGEN KOM DE TIDIGT I GRYNINGEN TILL GRAVEN MED DE VÄLDOFTANDE OLJORNA SOM DE HADE GJORT I ORDNING. DÅ FANN DE ATT STENEN VAR BORTRULLAD FRÅN GRAVEN. DE GICK IN, MEN FANN INTE HERRENS KROPP.

NÄR DE INTE VISSTE VAD DE SKULLE TRO, DÅ STOD PLÖTSLIGT TVÅ MÄN I SKINANE KLÄDER FRAMFÖR DEM. KVINNORNA BLEV RÄDDA OCH BÖJDE ANSIKTET MOT MARKEN, MEN MÄNNEN SADE: VARFÖR SÖKER NI DEN LEVANDE BLAND DE DÖDA? HAN ÄR INTE HÄR, HAN HAR UPPSTÅTT. KOM IHÅG VAD HAN SADE TILL ER MEDAN HAN FORTFARANDE VAR I GALILEEN: MÄNNISKOSONEN MÅSTE UTLÄMNAS I SYNDARES HÄNDER OCH BLI KORSFÄST OCH UPPSTÅ PÅ TREDJE DAGEN. DÅ KOM DE IHÅG HANS ORD.

OCH DE ÅTERVÄNDE FRÅN GRAVEN OCH BERÄTTADE ALLT DETTA FÖR DE ELVA OCH FÖR ALLA DE ANDRA (Lukasevangeliet 24:1-9).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023