FÖRSTA SEMESTERDAGEN

Min första semesterdag. 


Jag började dagen med ett besök hos massören. Jag trodde helt på sant att han skulle säga att jag var i dåligt skick (efter alla nätter med dålig sömn samt tuffa och långa dagar på jobbet). Men jag var i bra form. Nacken är den som jag kanske mest känt av den sista tiden och den fixade han till, där var endast en liten låsning samt muskelspänningar. Och spänningarna får jag fortsätta att jobba med.

Sen kom jag hem och åt morgonmål ute på altanen (första bilden).

En som insett att nu är det semester som gäller.

Jag tog med mina tre böcker, de som jag läser just nu, bibeln, andaktsboken och en roman.
Jag satte mig i trädgårdsgungan och läste ett kapitel ur min andaktsbok och dagens tema passade så bra denna första semesterdag.


Vart vill jag låta mina tankar vandra? Vart vill jag att de inte ska gå?

Matilda har en likadan andaktsbok (vi har fått varsin av min syster). När Matilda kom hem från jobbet satt vi i gungan och pratade och jag berättade hur bra dagens avsnitt var och jag läste det ännu en gång, nu studerade vi det tillsammans och diskuterade.


Hugo hade också sina åsikter.


Jag har försökt, verkligen försökt att göra ingenting bara "sitta och stirra" och försöka ta in att jag har semester. Det har gått rätt bra eftersom jag varit till massören och bör hålla mig lugn ett par dagar efter det så att inte låsningarna går tillbaka. Men flera gånger har jag kommit på mig med att ex rensa gräs längs med grusraderna.


Jag låg också en stund i gungan och lyssnade på sommarpratarna, från ifjol 😊.


Jag har också satt en tvättmaskin, men barnen fick hänga upp den 😉.
Och jag har stekt ett stort paket kyckling som jag kryddade med två påsar fajita, sen fick var och en äta det som de ville (det blev i tortilla bröd).

Men utöver det har jag bara tagit det lungt, tagit promenader med Hugo och nu blir det ännu en kvällsrunda och därefter en film. 

Jan är ute med jobbkompisar ikväll, de skulle fira en kollega, åka båt, äta gott, bada i badtunna m.m.

TACK JESUS FÖR MIN FÖRSTA SKÖNA SEMESTERDAG.

När jag satt där ute i solen och njöt idag lämnade jag mina/våra semesterplaner i Herrens händer och bad Honom visa mig Hans semesterplaner för mig/oss och jag fick följande bibelord.


Jag skall vänta på Herren (att Han reder upp allt som behöver redas upp i mitt/vårt liv) och medan jag väntar skall jag söka Honom (läsa bibeln, kristen undervisning, be, lyssna på lovsångsmusik och lyssna till Hans tilltal). I stillhet (ja Herre ge mig tålamod att vänta) ska jag hoppas på hjälp från Herren.

Coronaåret har varit tufft. Alldeles för mycket jobb (läs ansvarsområden), för lite sömn och för lite tid med Jesus. Men nu vill jag fylla på min tank igen och jag är så glad att jag startade direkt idag. HERRE LED DU MIG RÄTT.


HERREN ÄR GOD MOT DEM SOM VÄNTAR PÅ HONOM, MOT DEN SJÄL SOM SÖKER HONOM. DET ÄR GOTT ATT I STILLHET HOPPAS PÅ HJÄLP FRÅN HERREN (Klagovisorna 3:25-26).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023