ALLA BEHÖVER VI AKTIVITET

Kom hem efter nattskiftet klockan 9:15 och tog ut Hugo på en tur ihopp om att sen få krypa ner i sängen och sova, efter en natt med sovsaldot på sammanlagt 5 h.


Men sån tur hade jag inte.
Att ha en hund har sina för och nackdelar, allra mest fördelar om du frågar mig.
Men just denna morgon tyckte Hugo att han sovit tillräckligt och fått alldeles för lite stimulans.

Efter promenaden som blev endast 20 min ville han inte in utan visade att vi skulle leka med bollen ute på gräsmattan. Vi lekte en stund eftersom jag tänkte att sen är han nog nöjd och sover gott.

Vi kom in och han började prata, ja vår hund pratar, liksom mummlar i olika tonlägen och berättar en massa. Han pratade på medan han låg på mitt bröst och glodde mig rakt i ansiktet, emellanåt fick jag också pussar.

Efter att han fått prata av sig tyckte jag att det var dags att börja sova, åtminstone vila. Hugo tyckte att det var dags för gos. Och när inte jag orkade gick han till Jan, som låg bredvid mig. Hugo slängde sig tätt intill Jan's ansikte och lade fram magen och lyfte på hakan. Att bli kliad under hakan eller på magen är helt underbart, om man heter Hugo. Och Jan kliade.

Här bilder från en annan gos och mys stund, med Matilda en dag efter skolan.




Efter att han fått sitt gos tänkte jag ändå att nu är han trött och nöjd och tar siesta. Men nej då, då satte han igång med att skälla och prata med andra hundar som rörde sig eller hördes på utsidan.

Jag försökte med mat (vilket brukar kunna fungera) och det gick så där, han åt lite och sen ville han inte ha mera och han fortsatte att skälla. Jag försökte med det mesta, även ropade bestämt TYST, men inget fungerade.

Som sagt hundar behöver aktivitet för att vara nöjda och sen sova gott. Men just nu fanns det ingen i detta hus som orkade. Vad Hugo skulle ha behövt var en ordentlig långpromenad där han fått dofta, snusa och sätta sina kissmeddelanden och sen även bus och skoj samt en och annan hundträff. Lite mat på det och han skulle ha somnat bums när vi kommit hem och sovit gott i flera timmar.

Men nu blev det inte så och först efter kl.11 blev han tyst, lade sig ner och somnade gott.
Då kunde jag börja sova, men då var jag trött, dock inte sömnig längre.
Men småningom somnade även jag och sov skönt i 2,5 h.

Och nu i kväll har jag varit mötesledare på Fokus, och det gick riktigt bra. 

Stolarna med avstånd.

Vi fick en fin och välsignad kväll.

ALLT FÖRMÅR JAG I HONOM SOM GER MIG KRAFT (Filipperbrevet 4:13).  






 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023