VI HAR BLIVIT MED POOL

 Ja jag tyckte att den behövde ett eget inlägg.


Det är ingen fast konstruktion som vi införskaffat utan en helt vanlig uppblåsbar pool.


Jag har letat efter precis en sån här. Men när jag kom på att jag/vi ville ha pool igen då var det för sent på sommaren så de flesta pooler var redan slutsålda. Men så hittade vi denna senaste vecka när vi var till grannstaden. 


Vi har ju haft liknande pooler, ja det har blivit flera genom årens lopp. De var dock runda och mycket högre och det var främst barnen och deras kompisar som badade.
Hittade endast en dålig bild på en av dessa pooler, här vid villan. Men på denna bild är inte själva ringen uppblåst.


Sen något år kom vi på att vi ju kunde värma upp vattnet och på så sätt bada långt in på hösten under stjärnhimlen och med mysiga lyktor som lyste upp i mörkret.
Jan installerade flera batterier uppe i utebastuns tak som vattnet fick cirkulera genom, på detta sätt värmdes poolvattnet upp i takt med att vi eldade i bastun. I dagens läge är de borttagna.

Längtan kom tillbaka att få bada utomhus i varmt vatten. Men nu behövde vi inte en djup pool utan en som rymmer mindre vatten bara så pass att man kan ligga i den med huvudet på kanten. 

När den väl var införskaffad blev dottern eld och lågor och ville också bada. 
Så lördagkväll när jag kom hem från jobbet hade Jan och Matilda ordnat en fin, skön och varm överraskning. Vilket jag ju skrev om även då.


Poolen var fylld med varmt vatten, lovsångsmusiken strömmade ur högtalaren, mysbelysningen var på och termosen var fylld av varm kakao.

Dottern och jag låg där länge och bara njöt, pratade och drack och åt gott.
Även Hugo fick komma i i slutet, han blev sen upptvättad ordentligt för utebastun var ju också varm.

Att fylla poolen med varmt vatten är kanske inget man kommer att tänka på, för pooler hör ju liksom till sommaren för att svalka sig.
Men nu har jag tippsat dig som läser 👍. Lyxa till den mörka hösten med ett varmt och skönt bad under stjärnhimlen med ex en uppblåsbar, billig pool.



Vet ju att det finns de som har ett badkar ute i trädgården och det är ju också ett bra alernativ. Jag gillar dock pool bättre för då ryms ju hela familjen.

Önskar dig många, sköna, varma och avkopplande poolbad 👍😊.



VACCIN
Dagens inlägg skrev jag imorse när jag satt vid Työplus (arbetshälsovården) och hade fått mitt MPR-vaccin och de bad mig sitta kvar en stund för att vara säker på att inga allergiska reaktioner uppstår. Då kom jag på att jag ville berätta mera om vår pool och vilken avkoppling och gemenskap den ger. 

Nu har jag sovit i några timmar efter nattskiftet, sömnen infann sig först efter kl.13. Och nu efter att ha funderat med mannen så ska jag nog fara på Vilsam, vår bönegrupp som har träff kl.18 ikväll. Jag var nog på väg i tankarna men så insåg jag hur trött och slö jag var och att jag knappt skulle hinna se mannen. Dottern kom hem efter kl:13 eftersom de har provperiod så henne har jag hunnit få viktig tid med.
Men Jan tyckte nog att jag skulle fara. Kan vara bra också att ha lite program innan jag skall i säng igen till natten 😉.

TACK JESUS ATT DET ÄR DU SOM GER VILA OCH RO, ENDAST DU KAN GE DEN ÄKTA VILAN INTE EN POOL, INTE MAT, INTE TV:N, INTE NÄTET, INTE ALKOHOL. Poolen den ger en tillfällig vila MEDAN DU GER DEN VARAKTIGA OCH EVIGA VILAN. 

....HAN FÖR MIG TILL VATTEN DÄR JAG FINNER RO (Psaltaren 23:2 b).

MIN FRID GER JAG ER, JAG GER ER INTE DET SOM VÄRLDEN GER. LÅT INTE ERA HJÄRTAN OROAS OCH TAPPA INTE MODET (Johannesevangeliet 14:27 b). 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023