LÄKARBESÖK

Denna dag har inneburit ett som annat, det har varit en sådan dag när en hel del gått fel och inget riktigt lyckats som jag önskat. 

Tidig morgon på vår balkong.

Stunden på balkongen var perfekt, men sen började det att krångla.
Jag började ex morgonen vid frukostbordet med att lyckas spilla ut min koffeinfria kaffe (ny favorit).


Och Hugo har magen i oskick, vill inte äta och ensamhetsträningen som vi börjat på med igen lyckades inte så bra idag. Resten av allt som krånglat skall jag behålla för mig själv.


ARBETSHÄLSOVÅRDEN
På eftermiddagen blev det ett besök till arbetshälsovården.

När jag ringde igår för att boka en tid konstaterade hälsovårdaren att det är även länge sedan jag varit på hälsokontroll så hon prickade in det till nästa vecka.

Men idag besökte jag en läkare för att min vänstra arm bråkat sen i april. Det är den övre armmuskeln som är sjuk och den börjar värka när jag använder den för mycket eller när jag använder den fel.

Jag har knappt märkt av den i sommar men nu när jag försökt börja gympa igen så blir den sjuk av rörelserna.

Så det var bäst att låta en läkare undersöka den ifall jag inte ska röra den (vilket jag testat, men då har den inte heller blivit bättre) eller om jag ska gympa den (även om den börjar värka) ?

Läkaren sa att felet ligger i axeln men känns i övre armmuskeln. Också nämnde han det som alla läkare gör, att min överrörlighet gör att det blir knepigare med allt sånt här.

Det hade nog något namn men minns ju inte vad han sa. Det är för trångt i axeln och ev har jag tränat för hårt (vilket jag ju inte kan tro).

Nu fick jag tid till en fysioterapeut redan imorgon som skall ge mig övningar som stärker axeln.
Jag skall röra den men inte för intensivt och stretcha skulle jag vara försiktig med.

Ja inte är det lätt det här. Först ska jag träna för att hålla rygg och nacke i skick men sen kan det även bli för mycket även om jag tycker att jag tränar alldeles för lite 😉.
Nåja nu får jag bara invänta de övningar jag får imorgon.


Läkaren sa också att axlar håller ungefär 40-45 år, sen börjar de ofta krångla på ett eller annat sätt.
Och som sagt är man överrörlig i lederna så vill det ställa till med lite bekymmer här och där i kroppen när den börjar åldras.
Men bara jag håller ut så borde det även bli bättre för mig när jag blir så gammal så jag börjar styvna i lederna. Men när det sker är ju individuellt så det är bara att hänga med och be att man håller ihop.


VILSAM
I kväll kommer mina fina bönevänner hit. 


Jag har fått en orsak att storstäda och röja så det ex finns plats att sitta på.


Men min arm gillar inte riktigt städning just nu, så jag kan skylla på den eftersom jag nog inte hinner bli riktigt klar med allt som jag tänkt 😉.

Det sista av det stora tvättberget har åtminstone blivit vikt.

Klädhögen på matsalsbordet fick lämna där och bra hölls den också där för vi satt hela kvällen i soffan och runtomkring lilla bordet (detta skriver jag i efterhand samtidigt som jag sätter in lite bilder från kvällen).


VAR DAG ÄR EN SÄLLSAM GÅVA EN SKIMRANDE MÖJLIGHET 
Ja ena dagen kan ex foten fungera hur bra som helst men inte nästa. 
Vi bör lära oss att vara tacksamma för varje dag kroppen och knoppen fungerar. Vi bör komma ihåg att TACKA JESUS för allt vi får och kan göra varje dag.

Det är ju först när vi förlorar något som vi saknar det. Och när vi har det glömmer vi att vara tacksamma för det.

NU vill jag tacka Jesus för min kropp, för att jag själv kunde stiga upp ur min säng imorse, något vi ofta bara tar för givet. 

Jag vill tacka Jesus för att jag har en välfungerande kropp även om den har sina bekymmer.

Och jag vill tacka Jesus för att Han har en plan för min axel och min överrörliga kropp. Lär mig Herre att lyssna in den planen.

Och här får vi komma ihåg vad som är viktigare i livet, som också dagens bibelord påminner oss om.
Det viktigaste är ju att vår inre människa förnyas för varje dag. Vi skall vara mera måna om att sköta insidan än utsidan. Och allra bäst blir det när vi sköter om båda och hittar rätt balans. Den inre människan kan inte få för mycket men nog för lite.
Medan den yttre människan kan få både för lite och för mycket.

Herre led du oss rätt även här. För vi ger inte upp 👍.

Bild från mammas och pappas igår kväll.

DÄRFÖR GER VI INTE UPP. ÄVEN OM VÅR YTTRE MÄNNISKA BRYTS NER, FÖRNYAS VÅR INRE MÄNNISKA DAG FÖR DAG (2 Korintierbrevet 4:16).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023