ÄLGHORN GRILLKORV OCH BASTU

Efter ett nattskifte med många goda sovtimmar kom jag hem imorse. Vi packade husbilen, körde via Jakobstads gravgård och tände ljus på Jan's farmor och farfars grav och körde vidare hit till villan.

Medan Jan har fixat på med sin lada har jag mest myst i husbilen. Men några vändor har jag varit på utsidan, jag har städat undan de sista blomkrukorna och tagit några promenader med Hugo.


I skogen träffade vi en älg, eller åtminstone hittade vi fina älghorn (kvistar). 

Med dagbarnen lekte vi ofta älgar genom att leta efter fina horn när vi var på skogsutfärder. I dag kom jag på att jag ville göra samma sak. Och när Jan höll på att ta en bild av sin lekfulla fru med älghorn kom ett par av våra grannar promenerande 😊. Vi småpratade en stund.

Och ännu om bilden. Matilda konstaterade: Mamma du ser yngre ut i mjukisbyxor 😉. Ja jag har faktiskt införskaffat ett par mjukisbyxor som jag bott i de senaste dagarna. Inte kan jag säga att dessa påsiga byxor är direkt fina men nog sköna. 

Höst vid villan betyder att den lilla rosenbusken lyser vackert i gul, grön och orange.


På eftermiddagen fick vi kärt besök av svärföräldrarna som kom ut en sväng, vi umgicks på utsidan på säkert corona-avstånd.


Det är så vackert nere vid stranden även denna årstid, vi har därför besökt den flera gånger idag, ja t.o.m nu ikväll i mörkret med pannlampan på.


Havet är stort och mäktigt.


Vi har fått parkera bilen på ett annat ställe denna gång eftersom den vanliga platsen är alldeles för våt och mjuk. Nu har vi havsutsikt eller rättare sagt vi hade, just nu är det kolmörkt där ute.


Hugo och jag tog en promenad strax innan det blev för mörkt.


När vi kom tillbaka tände jag några lyktor utanför bastun.


Jan har eldat bastu och snart blir det bad. Vattnet är dock avstängt för vintern men vi tappade flera kaggar fulla vid vattenposten på vägen hit. Och behöver vi mera kör vi iväg och hämtar, det är ca 1,5 km dit.


Nu har vi varit ännu en sväng ut till stranden i duggregnet och mörkret, vi har ätit varsin grillkorv med bröd och Jan har rensat ett dike i mörkret med pannlampan på 😉. Nu börjar lördagsfriden, denna Alla helgons dag.

TACK JESUS att denna helg finns när vi får sörja, minnas, längta och leva i Ljuset som övervunnit mörkret. 


MINA ÄLSKADE, LÅT OSS ÄLSKA VARANDRA, FÖR KÄRLEKEN KOMMER FRÅN GUD. (1 Johannesbrevet 4:7).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023