ÄPPLET FALLER INTE LÅNGT FRÅN TRÄDET

Efter jobbet (nattskiftet) svängde jag in vid frisören och frågade om de hade en tid idag, vilket de hade. Klockan 14 skulle jag äntligen få klippt mitt burriga hår som höll på att ta över hela huvudet.

När jag kom hem hade Jan farit på jobb, Matilda sov gott och Hugo var redo för morgonpromenaden, så det var bara att klä på sig och gå ut igen. Vi tog en ordentlig promenad för då visste jag att Hugo skulle vara nöjd sen när jag ville vila.

Under promenadens gång kom jag på att frisören hade sagt att de också hade en tid kl.11, jag ringde och jo den fanns kvar. Det kändes bättre att hålla sig vaken till kl.11 än att just ha hunnit slummra till (för det brukar ta sin tid) och sen behöva stiga upp och göra sig representativ igen.


Både frisören och jag hade munskydd, men äsch hur obehagligt det var när små vassa och kliande hårstrån föll in bakom munskyddet, kliande värre.

Efter frissabesöket hade Matilda vaknat och Jan kom hem på lunch. När vi hade ätit kröp jag isäng och somnade som en stock och sov gott i ca 2 timmar. Sen låg jag ännu och vilade och läste nyheter i en timme innan jag orkade mig upp.

I kväll har vi städat undan trädgårdsmöblerna och uteblommorna.


Jan bar möbler upp till uthusvinden.


Medan jag tömde alla blomkrukor.

STORSTÄDNING OCH MIDDAG
Dottern har dragit igång med värsta storstädningen idag, och jag kan säga som så att det behövs verkligen. Men lite väl tog hon i, skulle ha gått med mindre.
Överdraget till soffan och divanen i spisrummet åkte av och jo de behövde verkligen tvättas. Men nu sitter hon och studerar soffor och soffbord på nätet och planerar.
 

Hon vände upp och ner på allt.


Men det var inte nog med att hon drog igång värsta städningen, för när vi var ute och plockade undan inför vintern kom hon plötsligt i dörren och sa "nu är maten klar" då hade hon också gjort middag, utan att vi hade uppmanat henne. Vi blev bjudna på spagetti blandat med en gräddig sås bestående av bacon, champinjoner, vitlök, peppar och salt. Riktigt gott.

Denna vecka har Matilda haft höstlov, ett höstlov som blev annorlunda p.g.a coronan. Det blev ingen höstlovresa med vandring och ingen shoppingdag. Men hon har ändå träffat några kompisar, varit ut på promenader och myst här hemma med att bara få vara, sova länge, se på serier, äta gott och editerat /gjort videor på datorn. 

Det finns många vackra ställen i vår stad.

Nu blir det utebastu innan det blir dags för godnatt. I morgon jobbar jag hela dagen kl.10-20.

TACK JESUS FÖR VÅR KREATIVA, SPONTANA, PRATSAMMA OCH LIVLIGA DOTTER (som släktas på sin mamma, som gärna pysslar och grejar på med allt annat bara hon slipper att städa och hålla ordning 😉).
Som sagt, äpplet faller inte långt från trädet.

Matilda, vår skatt 💗.



SE, BARN ÄR EN HERRENS GÅVA, LIVSFRUKT ÄR EN LÖN (Psaltaren 127:3).

















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023