GRINDEN

I kväll har Jan jobbat med grinden. Här kommer först en bild på den gamla grön-vita grinden.


Först fick den gamla grinden som var rutten och söndrig åka bort.


Sen blev det nya stolpar i jordankaren.

 
Därefter kom väggarna upp.

Sen blev det paus för då ville byggaren också hinna ut till villan ikväll. Men det går också bra med ett öppet hål in på gården tills imorgon.


När byggaren kom hem igen städade och krattade han upp allt skräp efter byggandet.


Fortsättning följer...en annan dag.

DAGENS JAG
Jag har inte sovit efter nattskiftet men vilat i flera repriser och vandrat kring lite halv slö hela dagen. En "halv slö dag" som har varit riktigt skön.

Hugo har tyckt att dagen har varit toppen, en mamma som hållits på stället för det mesta, mys, gos, lek och bus och tre promenader har det också blivit.
Och en massa nyheter har jag läst och scrollat genom instagram.


Till kvällspromenaden drog jag fram vinterbyxorna, vinterjackan och vinterskorna, för nu ville jag gå, njuta och inte behöva frysa. Vi promenerade runt i nästan en timme och det var så skönt och varmt. Och vet du vad? Jo de flesta jag mötte såg ut att frysa och ville snabbt in...för de hade alldeles för lite kläder på sig.
Klä på dig när du går ut!


POJKARNA
Jag har ringt pojkarna och båda hade det bra 💗. Och de svarade snällt på mina frågor, som vanligt😉. Hur de mår? Hur de har det? Hur det går med skolarbetet? Vad de har gjort på fritiden? Och vilken mat de kokat 😉?

MIKAEL hade stigit upp klockan sex imorse så han hann till gymmet innan skoldagen tog vid, något han tycks göra ett par gånger i veckan. Skolan går fortsättningsvis på distans, vilket är tyngre när man skall studera så mycket på egen hand. Men han är ofta i själva skolbyggnaden och studerar tillsammans med kompisar. På skolan går vakter runt och kontrollerar så att inte är för många personer sitter i samma rum. I Umeå är coronaläget lungt. De hade fått några centimeter snö i helgen. Mikael hade gjort hemmagjorda köttbullar med pasta.

MATTIAS håller på med sitt slutarbete (vilket görs tredje året, utbildningen är fyra år). Han hade också ett grupparbete pågång som skulle göras på distans ikväll. På fritiden umgås han med flickvännen som bor i samma hus, typ en i var ände. De kan gå till varann utan att behöva gå via utsidan.
Mattias hade kokat korvsoppa. Han börjar om en vecka på praktik igen, denna gång på Jorvs sjukhus.

Nu tar jag godnatt.

TACK JESUS FÖR EN SLÖ, SKÖN MEN SAMTIDIGT INNEHÅLLSRIK DAG.


LÅT MIN MUNS TAL OCH MITT HJÄRTAS TANKAR BEHAGA DIG HERRE, MIN KLIPPA OCH MIN ÅTERLÖSARE (Psaltaren 19:15).








 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023