KANSKE NU DET BÖRJAR

Det är kanske nu som det jobbiga börjar för många.


Nu när morgnarna är kalla, marken är frusen och hal och bilens ruta skall skrapas fri från is (ifall man inte har garage). Ja då vet jag att många upplever livet som jobbigt och tungt.

Och jo jag håller med om att det blir svårare, åtminstone ibland att hitta glädjen, lättheten och ivern (typ: Jippi nu vill jag gå ut).


Men samtidigt försöker jag alltid svänga på det hela. Jag försöker hitta det fina och det vackra i det kalla och hala.

Och visst blir världen så otroligt fin när den bäddas in i kristaller?


Och världen blir så rolig när man igen kan börja skriva meddelanden till varanda på ex bilrutan. Här blev det en glad gubbe i solstolens rimfrost.


Man får börja fundera på vintersmyckning på utsidan (även om vissa liksom jag just fixat klart höstsmyckningen).


Och man får leta fram vinterkläderna (till både sig själv, mannen, barnen och hunden). 

Hugo ville inte stanna ute på gården imorse, utan ville genast in i värmen.

Och med kylan kommer också mörkret, men då får vi tända lyktor och mysa, både inne och ute.


Och bilen om man liksom vi inte har ett garage (jo vi har ett men ett för litet) ja den får man bädda in på kvällen i ett biltäcke eller sätta en filt över framrutan. 
Vi har ett biltäcke som jag införskaffade i julgåva till alla chaufförer i huset, men vi använder det aldrig för ingen orkar spänna fast det på kvällen. Däremot slänger jag ofta en filt över framrutan...ifall jag ska ha bilen följande morgon, vilket dock är väldigt sällan.

Och det viktigaste av allt: Sätt på rätt skor och varma kläder när du ska gå ut, för ingen vill vara ute om man måste ex halka eller frysa hela tiden. Med rätt skor och kläder störs man knappt av blåsten, regnet eller snön.

Om vi inte skulle ha våra olika årstider ja då skulle vi knappast uppskatta dem heller för vad de är och för vad de ger oss. Det visste Gud när han skapade väder, temperaturer och olika årstider.

TACK JESUS FÖR ÅRSTIDERNAS OMVÄXLING, lär oss att se det som något positivt istället för negativt.

Oj så vackra löv, målade av den största Konstnären någonsin.

Jag har läst och läser fortfarande väldigt mycket ur Psaltaren (boken som du hittar mitt i bibeln). David skriver om alla möjliga känslor och humör, från djupaste ångest till härligaste glädje och tacksamhet. Han skriver om alla möjliga livssituationer och upplevelser. Han var faktiskt helt otrolig på att sätta ord på sina känslor och upplevelser. 
Jag uppmanar dig som tycker att det känns jobbigt med en höst som snart övergår till vinter att läsa Psaltaren. Ja jag uppmanar också dig som gillar hösten och vintern att läsa den. Vi behöver alla läsa den. 
Den är ju även en sångbok, så du kan liksom jag sätta melodi på verserna och sjung dem. Många av dem finns redan tonsatta. Ex Psaltaren 62:2-3  BARA HOS GUD HAR MIN SJÄL SIN RO.


Och vill man bli ännu gladare då sjunger man med favorit melodin och dansar loss.

UNDER SÅNG OCH DANS SKA MAN SÄGA: "ALLA MINA KÄLLOR HAR JAG I DIG" (Psaltaren 87:7).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023