SÅ GLAD I DAG

Och idag kom så bilden och texten i tidningen PS Pulssi, som jag skrev om igår.


För dig som inte alls förstår finska kan jag översätta så där ungefär.
Hennes fråga var :Vad jag anser om användning av munskydd?
Mitt svar: I mitt arbete som vårdare använder jag både munskydd och visir. Nu har jag vant mig vid dem men i början kändes det svårt att andas och glasögonen immade igen. Jag märkte att det inte immar bara jag sätter glasögonen längre fram på näsan (så sa jag ändå inte riktigt 😉 men ungefär). Numera märker jag knappt av att jag använder skydd.


FRÅGOR OCH SVAR SOM INTE KOM MED
Hon frågade om jag tror att ansiktsmaskerna/mynskyddena fungerar?  Mitt svar: Jag vill tro att de fungerar, men mycket beror ju på om vi använder dem på rätt sätt eller ej. Hon frågade om jag tycker att alla borde använda munskydd när vi rör oss utanför hemmet bland folk? Mitt svar: Absolut, och om det kommer en stark rekommendation eller en bestämmelse ovanifrån ja då följer folk den bättre. Också frågade hon vad hunden heter?

På tidningen fanns flera bekanta ansikten som också hade blivit intervjuade.


Och nu denna eftermiddag har det kommit nya starka rekommendationer att vi här i trakten bör använda munskydd.




Något min man och jag verkligen funderat på och som vi inte kan förstå är hur det i allsin dar får ordnas fotbollsmatcher här med uppemot 1500 åskådare som står och ropar och hojtar när läget är som det är?


KOCKAT OCH BAKAT
Jag har bakat idag.
 
En liten gubbe med munskydd som kikade på mig 😉.


Jag brukar använda Matildas rosa, fina slickepott när jag bakar.


Det blev en äppelkaka, utan socker.




Jag kokade vaniljsås av vaniljstång.


Också den helt sockerfri.


Äppelkakan blev otroligt god även om den var helt utan socker, Jan tyckte likadant. Däremot dotterns åsikt (om ännu ett bakverk utan socker) tror jag att jag låter bli att nämna idag 😉.
Vaniljsåsen blev dock inte så lyckad, smakade ingenting egentligen även om den innehöll vanilj (inte vaniljsocker utan vaniljstång).

Också gjorde jag en ny sorts kycklingsås där det behövdes 2 msk grönpeppar så jag fick mortla på en god stund.


Såsen blev helt ok.


Jan åt rester ikväll (lax med kokade grönsaker som han stekte upp) så han får smaka denna sås först imorgon. Matilda åt av den men tyckte inte om själva grönpepparsmaken.


I MORGON
Morgondagen blir en minst sagt annorlunda dag, med en kvinnoweekend som blivit förkortad till en kvinnodag. Med lite på tjugo deltagare (istället för ca 80 som vanligt) ute vid Pörkenäs med ett program som delvis sker på utsidan, munskydd på insidan (kanske, troligtvis, hoppeligen) och jag åker iväg utan väninnor.

Fina men giftiga svampar som jag fotade idag.

Men jag tror och ber att det kommer att bli en riktigt fin dag, en välsignad dag med kristna systrar där vi får dela livet och lära oss mera om Jesus, söka Honom och finna Honom.

Efter kvinnodagen skall jag egentligen direkt på nattskifte, så ifall jag inte hittar ledig tid på eftermiddagen (vilket jag tror att jag gör) så blir det inget blogginlägg imorgon. Men nog lär det bli ett eller två inlägg senare någon dag om allt vad vi får uppleva och vara med om. 

JESUS VAR DU MED OCH BESKYDDA OSS ALLA OCH BERÖR OSS ALLA.


BÖNESVAR
Och idag fick vi höra om den nära och kära 💗som genomgått en stor operation att den lyckats och vi är så glada och tacksamma. TACK KÄRE JESUS FÖR DIN VÅRD, DEN BÄSTA. Och vi fortsätter att be om Ditt ingripande i varje liten och stor detalj, i Jesu namn vi ber, amen.


TREVLIG HELG ÖNSKAR JAG DIG SOM LÄSER DETTA 💗.

BERUSA ER INTE MED VIN, DET LEDER TILL VÅRDSLÖSHET. LÅT ER I STÄLLET UPPFYLLAS AV ANDEN OCH TALA TILL VARANDRA MED PSALMER, HYMNER OCH ANDLIGA SÅNGER. SJUNG OCH SPELA FÖR HERREN I ERA HJÄRTAN. OCH TACKA ALLTID VÅR GUD OCH FAR FÖR ALLT I VÅR HERRE JESU KRISTI NAMN (Efesierbrevet 5:18-20).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023