KAN SJÄLV

Håret var ännu vått och jag hade just kokat klart gröten och packat mina matlådor (nu i coronatider bör vi ha egen mat med eftersom vi inte får "modell-äta" som det heter när vi äter tillsammans med brukarna på jobbet) då jag fick meddelandet om jag kunde komma tidigare på jobb.


Jag åt upp min goda morgongröt med äppel och kanel, pussade Jan hej då och sa: I dag tar jag bilen, du får komma och hämta den om du behöver den.


Sen åkte jag iväg.
Och jag har haft en lång men riktigt fin dag på jobbet.


HÄNT EN DEL
Och här hemma har det hänt en hel del. 
Jan har gjort goda tacopiroger som jag mumsar på just nu.


Jan har också börjat bygga en ny grind in till gården. De flesta delar är redan klara, men ännu inte ihop monterade.
Matilda har fortsatt att städa och fixa uppe i sina rum (hon har ju två rum, ett litet spisrum och sitt sovrum med endast en öppning emellan) och nu ikväll kom hon på att det också skulle målas i spisrummet. Och när vår dotter är på G, ja då gäller det att bara låta henne köra på.

Tyvärr kommer det inga bilder på grinden för det var för mörkt för att få en bra bild.

Däremot kommer det några bilder på målprojektet från spisrummet.
Jan hjälpte till att måla kring alla uttag.


Matilda ville testa att göra ett eget mönster så hon tejpade till med målartejpen, men sa samtidigt att hon säkert målar över det sen men att det är så roligt att få testa.


Och visst är det härligt när barnen vill och kan själv, ja då skall man verkligen inte bromsa. Då är det viktigaste inte att det blir som i en modetidning utan att de får försöka och får vara stolta över vad de åstadkommer. Det samma gäller för en 2-åring som för en 17-åring som "kan själv", de måste få lyckas eller misslyckas, sen är det vår uppgift att finnas där och peppa och uppmuntra.

Hej då blå-gråa väggar, nu blir ni vita.


TACK JESUS FÖR DENNA FINA DAG, OCH TACK FÖR DENNA FINA KVÄLLSSTUND MED MINA KÄRA 💗(bland målburkar, hundspyor, köttpiroger och fina samtal).

OM INTE HERREN BYGGER HUSET BYGGER ARBETARNA FÖRGÄVES (Psaltaren 127:1a).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023