SAANKO SILITTÄÄ

Våra hundpromenader är väldigt intressanta och det är till stor del p.g.a alla hund och människomöten.

I morse gick vi förbi en skola och en pojke kom utspringande till gränsen mellan skolgården och trottoaren och frågade en av de vanligaste frågorna jag får när det gäller alla barn som vi möter "SAANKO SILITTÄÄ"? Alltså han undrade ifall han fick klappa hunden/Hugo, vilket han ju naturligtvis fick.

Sen träffade vi en kvinna med en hund i Hugos storlek. Hundarna snusade och hälsade glatt på varann. Kvinnan och jag diskuterade allt möjligt mellan hundar och hundar. Och den kvinnan hade sannerligen gåvan att upplysa människor på ett fint och lungt sätt om saker som var fel som behövde åtgärdas mellan hund och ägare. Hon gav mig flera exempel på människor som hon fått påverka, eller ska vi säga rakt ut...där hon fått rädda hundar som farit illa p.g.a ägare som inte sett eller inte velat se att hunden inte mått bra. Det var sannerligen intressant att prata med kvinnan och jag hoppas att vi träffas igen.


Därefter träffade vi en rätt gammal dam med sin busiga och roliga gamla hund (13 år). Damen sa att om hon inte hade hunden skulle hon inte komma sig ut och träffa folk i dessa corona-tider. Och hunden var enligt damen alldeles för busig och full av energi trots sin ålder, men hon sa det med både glädje, stolthet och skratt i rösten.


Vi träffade också på en liten hund med sin "mamma", dessa som vi träffar flera gånger/vecka, Men Hugo hade så bråttom att få kakka (bajsa) så vi pratade endast några ord och drog sen iväg till närmaste träd där Hugo tyckte att han hittade en bra wc.


Och naturligtvis höll vi bra avstånd till alla vi mötte och samtalade med i dag. Hundarna fick dock snusa, busa och leka med varandra. 


TACK JESUS FÖR ALLT SOM DRAR OSS UT UR HUSET/SOFFAN/SÄNGEN, ut i friska luften, ut och se något annat, ut och lyssna till något eller någon annan och ut och dofta på livet självt.

Det är så bra att våga fråga "saanko silittää" för då kan du få en hundvän för livet. Åtminstone om det gäller Hugo 💗.


GUD SÅG PÅ ALLT SOM HAN HADE GJORT, OCH SE, DET VAR MYCKET GOTT (1 Mosebok 1:31 a). 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023