23 ÅR SEDAN VI BLEV FÖRÄLDRAR

Att få bli förälder är en otroligt fantastisk gåva, i dag har vi varit föräldrar i 23 år.
Och denna förälder var tidigt i morse ut på promenad, med en tidning i handen (jag måste bara först få skriva om det för bilden blev så häftig, tycker jag).

Och texten på första sidan kunde man ju skriva ett helt inlägg om, den är så bra.

Du kanske undrar varför jag var ut på promenad med en tidning? 
Denna morgon betydde att vi hade två födelsedagsbarn i huset, var den ene behövde bege sig iväg väldigt tidigt för att hinna på jobb vilket i sin tur betydde att även denna moder behövde se till att pallra sig upp i tid för att hinna gratulera och krama honom.
Mikael ville inte ha något sjungande vid sängen denna tid på morgonen, för det skulle förkorta hans nattsömn. Så han fick en kram och några kärleksfulla ord innnan han begav sig iväg.

Men när jag ändå var vaken så tänkte jag ta en tidig men kort morgonpromenad med Hugo, typ kring kvarteret och sen skulle vi ta en längre promenad efter att jag fått lite mat i magen.

Vi tog så en sväng kring kvarteret, hämtade tidningen i postlådan och skulle gå in, men då fick Hugo syn på en igelkott intill cykeltunneln och det blev fart på honom. Och jag hängde efter, med tidningen i handen.

Igelkotten hade dock bråttom, men Hugo hade fått upp farten och det blev ännu en runda. Rutten gick till vattentornet och sen genom Aspegrensträdgård och hem.

Ser du igelkotten?

Därav gick jag med tidningen i handen kring halva stan, och tog en rolig bild, för att minnas. Och jo jag läste också lite mellan varven, så när vi kom hem visste jag redan det mesta som stod där.

Nu tillbaka till dagens verkliga tema, födelsedagsbarnen.
Den andra sonen fick jag gratulera, överrösa med kärleksfulla ord och krama om när jag kom hem.

I kväll har vi firat pojkarna med god mat, sång, musik (Matilda spelade upp roliga gratulationssånger med namnen Mikael och Mattias i, som hon lyckats hitta) presenter och en avslutande efterrätt.


Pizza var önskemålet och pizza blev det också, jag hann dock aldrig få en bild.
Efterrätten bestod av cheesecake.


Och i present fick de en slant, egen husnyckel och varsin laddbar dammsugare. 
Mattias fick också en bok "Människokroppen" som han behöver för sina studier och Mikael får fundera ut vad han kan tänkas behöva för samma summa...rätt ska vara rätt.

Jag bad om en bild på födelsedagsbarnen idag, men jag fick ingen. Du får ta en gammal bild sa Mattias. Så här kommer en på oss alla, som vi tog hösten 2018.


23 ÅR SEDAN
Då hade vi just blivit föräldrar till två prematurer. A babyn Mikael föddes kl.11:34 med sugklocka. Han var 45 cm och 2470g. B babyn Mattias föddes kl.11:46 med stjärten före. Han var 44 cm och 2100g.

Vi hade sällan likadana kläder på dem, men det hände. Här hade de tappat babyhåret och blev plötsligt väldigt lik varann.


Om inte förr så när man får vara med om att ett (eller flera) barn kommer till världen då inser nog de flesta (vill jag tro) att det finns en Gud som skapat allt och alla in i minsta detalj.

TACK HERRE FÖR VÅRA BARN. TACK FÖR GÅVAN ATT FÅ VARA FÖRÄLDRAR.



MIN SON, TA VARA PÅ VAD JAG SÄGER, VÄND DITT ÖRA TILL MINA ORD. LÅT DEM INTE VIKA FRÅN DIN BLICK, BEVARA DEM I DITT HJÄRTAS DJUP, FÖR DE ÄR LIV FÖR DEN SOM FINNER DEM OCH LÄKEDOM FÖR HELA HANS KROPP. MER ÄN ALLT SOM SKA BEVARAS, BEVARA DITT HJÄRTA FÖR DÄRIFRÅN UTGÅR LIVET (Ordspråksboken 4:20-23).  



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023