VÅREN ÄR HÄR


Jag tog en skön morgonpromenad med Hugo och njöt av allt det vackra och tog några bilder.




När vi kom hem jobbade jag ute på gården en stund. Jag var såningsman.


Och såningsmannen tog en kaffepaus ute i det fina vädret.


Och sen blev det en promenad igen, denna gång utan hund. Jag promenerade till Prisma för att handla åt mina föräldrar.

Med handskar på.

RÖJARDAG
Resten av dagen har jag tvättat kläder, städat, kokat kycklingsoppa, krattat löv och städat bort vinterkläder och skor, eller städa bort är kanske fel ord, jag bara lyfter in dem i skåpet intill, där också sommarjackor m.m finns. 
Ibland tar jag dessa röjardagar och får mycket gjort. Men sen skulle familjen knappt få röra sig för då vill jag att det ska hållas snyggt, fint och rent. Så det är ganska bra att dessa röjardagar inte blir så ofta.

En av pojkarna har börjat sommarjobba och den andra börjar i juni. Båda skall jobba på samma företag där de får arbeta utomhus med plattläggning, gräsmattor, planteringar m.m. Men mest sätter de plattor och stenar vilket gör att vårt hem eller rättare sagt farstun förvandlas till en sandstrand ifall man (läs jag) inte dammsuger flera gånger i veckan, vilket man inte gör, för det orkar man inte. 
Så nu har tiden i vår familj kommit när vi har en sandstrand i farstun, för det mesta. Här hade det runnit ut "lite" sand ur ena byxfickan på stolkudden.



Sommartid med grovjobbare i huset önskar jag verkligen att vi hade två ingångar, för nu skulle det passa bra med en grovingång, eller vad det kallas.


Jan har också jobbat på utsidan ikväll. Han har b.l.a sågat ett hål i taket på vår husbil och satt in luftkonditioneringen.


Också har han grävt fram dräneringsröret från stuprännan som fått stopp.



Och jag krattade de sista löven.


Vad det är härligt med våren. Då tillbringar man plötsligt en massa tid på utsidan och hittar ett som annat att göra, som är både roligt och nyttigt.
Ja jag har t.o.m köpt två blommor som inte klarar frost, men jag får försöka komma ihåg att lyfta in dem till nätterna.


Allt gott skall vi komma ihåg att tacka för. SÅ TACK JESUS FÖR VÅREN, för att vi har så mycket roligt att göra som håller oss igång. TACK för fågelsången och TACK för alla grannar på vår gata, för nu vaknar vi alla till liv igen.

VI VILL SPELA OCH SJUNGA OM DIN VÄLDIGA KRAFT (Psaltaren 21:14 b).



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023