ÄNDRADE PLANER

I går kväll innan vi tog godnatt tog jag ut Hugo på en liten kissrunda kring bilen, då lyste kvällshimlen så vackert röd.


Och jo vi sov bra utan gas, elen räckte fint och vi behövde inte frysa.

DENNA DAG
Det var väldigt skönt att få vakna upp till fågelkvitter och havsutsikt.


Jag tog en ordentlig sovmorgon och låg sen och myste länge i sängen.
Till vänster om än långt borta såg jag havet, rakt fram såg jag mina tår och Jan som satt och jobbade.


Svängde jag huvudet mot höger såg jag rakt in i ett öga. 




Efter morgonmål tog vi en sen morgonpromenad samtidigt som Jan hade lunchrast. Vi gick ner till stranden och njöt.





Jan jobbade vidare någon timme, innan han tog resten av dagen ledig. Då fortsatte han att jobba med hela kroppen, på utsidan. Han fixar till husbilens riktiga plats där husvagnen stått de senaste sex åren.


Medan han jobbade på pratade jag i telefon, med två som jag inte pratat med på länge, det blev fina stunder.

Innan samtalen satte jag mig i solen på terassen med bibeln i hand, utan telefon. Jag läste och pratade med Jesus och bad att Hans vilja skall få ske i mitt och vårt liv.
Tro inte att jag försöker visa mig som en utmärkt, god kristen (för det finns inga sådana) som väljer bibeln istället för nätet. Nej jag får kämpa precis lika mycket som säkert även du att inte alltid ex titta på telefonen varje gång den plingar till eller att alltid ha den med överallt (även fast man är hemma).
Och just därför försöker jag att välja bort telefonen/nätet när jag kan och får (när jag inte behöver vara nåbar- för Jan var nåbar) och istället välja att fylla mitt inre med något bättre, något meningsfullare.
Och varje gång jag väljer så, så får jag också så mycket mera. Jag fylls med det jag behöver, som kraft, vishet, ideer, glädje och frid. Och det kan jag bara säga amen till. 
Och just i den stunden fick jag meddelandet som ändrade på mina planer för morgondagen, vilket jag också kände frid över, alltså det fick också mitt amen.


ÄNDRADE PLANER PÅ FLERA SÄTT
Jag har jobbat mycket på sistone och såg igårkväll fram emot sex lediga dagar, villaliv, familjeliv och avkoppling.
Men så blev det inte riktigt. I morgon far jag på jobb igen (vilket jag inte blir tvingad till utan vad jag själv lovat eftersom jag har tid, ork och inte har minsta förkylningssymptom, vilket är ett kriterie i dagens läge). Och naturligtvis kollade jag med Jan också vad han tyckte.

Efter det har jag ju ännu fyra lediga dagar, så nog hinner jag med allt jag tänkt.

På söndag när det är morsdag, då kommer vi att fira här ute vid villan. Barnen får ta sovmorgon där hemma, liksom vi tar sovmorgon här. 
Barnen steg ju tidigt upp för ca en vecka sedan och uppvaktade mig när jag fyllde år och det var fint. Nu på morsdag får de när de alla vaknat och alla är färdiga hoppa i bilen och komma hit. Då bjuder vi på mat också firar vi morsdag tillsammans.

Ja denna morsdag blir nog väldigt annorlunda än alla år förut, men vi kommer att göra det bästa av den, på ett och annat sätt.


VAD BIBELN GAV I DAG
Att böja sina knän i bön är aldrig fel, så länge vi ber till Jesus. Att vi böjer våra knän i bön säger en hel del. Det säger b.l.a att nu har jag tid för dig Herre, nu är jag närvarande. Nu väljer jag att spendera tid med Dig, Jesus. Nu vill jag tala med Dig, berätta om allt och alla men också lyssna på vad Du vill säga mig. När jag faller ner på knä menar jag verkligen vad jag säger, nu är det allvar, nu har jag avskilt mig för Dig, Herre.

Lev i kärlek. Var Kristi tjänare som gör Guds vilja helhjärtat. Vi ska söka Guds vilja i allt i våra liv. Det viktigaste är inte att göra andra människor nöjda. Det viktigaste är att lyda Herren för då använder Han dig och mig till att få göra andra människor nöjda.

Bli stark i och av Herren. Vi skall ta på oss hela Guds vapenrustning (den kan du läsa om i Filipperbrevet 6:11-18). Då kan vi stå emot allt som möter oss. Och vi kan stå emot den ondes angrepp, han som vill förstöra allt och alla i vår värld.

Och Paulus roliga, sanna sluthälsning till de kristna i Efesos. Vi kristna har inget att oroa oss för, utan vi får hälsa varandra med Paulus ord: Nåd och odödlighet åt alla som älskar vår Herre Jesus Kristus. För även om och när vi dör från denna värld så kommer vi att få fortsätta att leva med Kristus, för alltid, amen.



Och nu blir det snart eftermiddagsbastu.
Ha det gott i regnet, för nu har solen bytts till regndroppar. Men efter regn kommer alltid sol.


DÄRFÖR BÖJER JAG MINA KNÄN INFÖR FADERN, HAN FRÅN VILKEN ALLT SOM KALLAS FAR I HIMLEN OCH PÅ JORDEN HAR SITT NAMN. JAG BER ATT HAN I SIN HÄRLIGHETS RIKEDOM SKA GE KRAFT OCH STYRKA ÅT ER INRE MÄNNISKA GENOM SIN ANDE, ATT KRISTUS GENOM TRON SKA BO I ERA HJÄRTAN OCH ATT NI SKA BLI ROTADE OCH GRUNDADE I KÄRLEKEN. DÅ SKALL NI TILLSAMMANS MED ALLA DE HELIGA KUNNA FATTA BREDDEN OCH LÄNGDEN OCH HÖJDEN OCH DJUPET OCH LÄRA KÄNNA KRISTI KÄRLEK, SOM GÅR LÅNGT BORTOM ALL KUNSKAP. SÅ SKA NI BLI HELT UPPFYLLDA AV ALL GUDS FULLHET (Efesierbrevet 3:14-19).

BLI DÄRFÖR GUDS EFTERFÖLJARE, SOM HANS ÄLSKADE BARN. OCH LEV I KÄRLEK (Efesierbrevet 5:1-2 a).

VAR INTE ÖGONTJÄNARE SOM FÖRSÖKER STÄLLA SIG IN HOS MÄNNISKOR, UTAN VAR KRISTI TJÄNARE SOM GÖR GUDS VILJA HELHJÄRTAT (Efwsierbrevet 6:6).

NÅD OCH ODÖDLIGHET ÅT ALLA SOM ÄLSKAR VÅR HERRE JESUS KRISTUS (Efesierbrevet 6:24).

TA PÅ ER HELA GUDS VAPENRUSTNING, SÅ ATT NI KAN STÅ EMOT DJÄVULENS LISTIGA ANGREPP (Efesierbrevet 6:11).







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023