KOMEDIN FORTSÄTTER

1 maj, sovmorgon och morgonmål som såg ut så här.

Jan's munkar gjorda på svärmors (hans) recept, äggsmörgås, kaffe och vatten.

Och ett glas mjöd blev det också.




Dagens promenad gick förbi goda vänners. Där var frun i huset ute och jobbade i trädgården. Sen kom resten av familjen också ut. Vilken glädje att få se dem, det kändes faktiskt riktigt länge sedan sist.
Vi blev bjudna på mjöd och jag konstaterade efteråt att det var ju nästan som att vara ut på "majlindon" 👍😊(picknick ute på en äng på 1 maj, som vi alltid gjorde när vi var barn) när vi stod där på gården och njöt av den söta drycken.

Sen traskade vi hemåt igen.




DET HÄNDER ETT SOM ANNAT
Detta undantagstillstånd för också mycket gott med sig. Vi får åtminstone ett som annat gjort här hemma eftersom vi är här hela tiden.

När jag for på jobb höll Jan på att måla dessa ribbor med tjära, det doftade så gott.



Vi ville ha dem lite mörkare och Jan tog vad han hittade i garaget😉, så det blev tjära.


Under staketet har vi ju haft hönsgaller för att inte kaninerna skulle smita. Nu har vi varken kaniner 😓 eller galler där längre. Och för att inte Hugo skall komma på att krypa under så blev det ribbor istället, härligt doftande ribbor 😊.


Och sandhögen/sandlådan är ett minne blott. Nu finns där jord och småningom skall den få gräsfrön också.


Och när jag kom hem från jobbet var den sista rottäckarduken nergrävd💗.


Men sen mindes jag inte hur jag skulle göra med dukens kant mot själva blombänken, när jag hade vikit ner den. Om jag skulle gräva ner den också eller bara låta den ligga rak och sätta stenarna på, ja det mindes jag inte alls.
Så jag vek ner den och vek den sen också lite innåt, innan jag lade stenarna på.


Och duken på insidan av blombänken vet jag inte om borde synas (så fult i såfall) eller om den borde täckas med jord, vilket jag slutligen gjorde.



Det var jättesvårt att få duken slät och fin mot utsidan, den blev bucklig, sned och var så bångstyrig.


Hur skulle det gå att sätta prydnadsstenarna på denna buckliga duk? Och dessutom var det som om den hade för mycket jord under, eller som om den blåstes upp som en ballong.
Men Jan har alltid svar. Och det var här som själva komedin började😊.


KOMEDI I BLOMBÄNKEN
Först hämtade han en stadig och tjock bräda och började banka och slå med den.


Och jo lite plattare blev det, och duken höll också😉.
Men sen kom han på en ännu bättre ide och gick in i garaget för att hämta nästa grej att trycka ner den utbuktande duken med...sin cykel😉.


Den passade precis, och han tryckte och studsade med cykeln😊.
Jag brukar inte skämmas för min man, men just där och då i det ögonblicket kändes det som om jag skulle ha önskat gömma mig bakom ett träd (men vi har inga) för det gick ju folk förbi på vägen, även om det var rätt sent.


När jag lyfte blicken såg jag åtminstone en man som såg ut som ett stort frågetecken. Jag log bara så där pinsamt tillbaka.


Men nog blev det lite bättre alltid. Och sen när vi fyllde på med prydnadsstenarna så blev det faktiskt bra, för stenarna täckte ju över alla veck, bucklor och skavanker.



Dock står de aningen för högt upp i jämförelse med gräsmattan, eller så inte. Men morgondagens utlovade regn får visa om de hålls på plats på duken eller ej.


Vi var nöjda med kvällens projekt.


Stenarna räckte dock inte hela vägen så det blir att köpa två påsar till imorgon.


TACK JESUS att vi inte tar allt så allvarligt här i livet, att vi både kan och vågar göra på vårt eget sätt och på ett kanske mycket svårare, knepigare, invecklare MEN roligare sätt😉.

Och på tal om "knepigare", så har vi knepat och knåpat ikväll, för vi älskar knep och knåp.


Också har vi njutit av lite grillat hela familjen, alldeles för sent, men det smakade så gott efter jobbet i blombänken.



SÅ LÄNGE JORDEN BESTÅR SKA SÅDD OCH SKÖRD, KÖLD OCH VÄRME, SOMMAR OCH VINTER, DAG OCH NATT ALDRIG UPPHÖRA (1 Mosebok 8:22).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023