PERMITTERINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR

Förändringar i livet kan vara svåra men även vackra, ifall de tillför något gott. I Coronanstid som vi lever i nu får vi alla känna på de svåra sakerna. Men jag vill även tro att vi är många som njuter av allt det positiva som det för med sig.


En av de positiva sakerna är att vi har mera tid för varandra inom familjerna just nu. En annan sak är att vi inte flänger runt hit och dit på kurser, konserter, möten, shopping m.m. Nu hinner vi istället göra allt det där som annars bara lämnar, när det gäller hus, trädgård och hem.

Och allt det dåliga som vi ser i vår värld idag det kommer inte från Gud, det kommer från den onde. Men Gud kan svänga något riktigt dåligt till något riktig gott. Han kan välsigna oss mitt i svårigheterna. Och det vet jag att Han har gjort och även gör.


PERMITTERAD
Fr.o.m. i dag är Jan permitterad två dagar/vecka, sammanlagt i två veckor.
Han kan själv välja när han tar dessa dagar vilket passar fint.

Och här hemma och även vid villan finns det att göra och många projekt har vi pågång just nu, små som stora, så han lär inte bli utan arbete.




PROJEKT DRÄNERINGSRÖRET
Jan började ju här om kvällen att leta efter dräneringsröret, vars utfall försvunnit.


Först hittades själva röret.


Och sen gällde det att hitta rörets mynning som tydligen blivit begravd för fem år sedan när vi breddade infarten, för att få in husvagnen.


Efter en hel del grävande hittades den, och med några kannor vatten fick Jan den öppnad.

 
Slutet gott, allting gott.


PROJEKT NY TRAPPA
Sen kommer ett litet större projekt som vi har på gång, igår kväll rök en del av trappan.



Före såg det ut så här.


Själva stommen är hel och stark men räcket har varit sönderruttnad på flera ställen. 


Nu skall det bli en mera öppen trappa med terass.


För två år sedan när vi målade huset valde vi att inte måla trappan och räcket eftersom de ändå skulle rivas. Och plötsligt så har det gått två år sedan dess.

Tidigare ikväll såg det ut så här.



ÄNDRINGAR
För min del så har min semester blivit flyttad, men det går också fint. 
Jag har två veckor semester i sommar och det blir 1-14.6.

Sen kommer jag att jobba resten av sommaren, både mina 52,29 % och sen troligtvis 78 % i några veckor. Och mellan varven har jag mina lediga dagar.


Mitt kontrakt går ut i september och jag hoppas och ber att jag får fortsätta, men blir det andra lösningar så har nog Herren det i sina händer också, alltså jag/vi behöver inte grubbla på det.
Vi får bara hänga med och se om det blir flera permitteringar eller förändringar för vår familj, liksom för andra familjer i denna Coronatid.

Som allt annat så är det allra bästa att ta en dag i taget, tillsammans med Jesus.
Att komma ihåg att ta med Honom i allt vad vi gör det borde vara lika självklart som att sätta på säkerhetsbältet i bilen.

Om vi låter Jesus vara med i allt från att hacka sallad till att jobba då kommer vårt liv och vår tillvaro att förvandlas, till ett bättre liv.


OM INTE HERREN BYGGER HUSET BYGGER ARBETARNA FÖRGÄVES. OM INTE HERREN VAKTAR STADEN VAKAR VÄKTAREN FÖRGÄVES (Psaltaren 127:1).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023