FÖR DET MESTA GÅR DET BRA

Att vara hemma alla under samma tak dag ut och dag in är ingen konst, det går fint...om det inte gäller distansstudier, ett nät som krånglar ibland och teknik plus en hund som önskar lugn och ro eller tvärtom underhållning. Eller strumpor på fel plats😉.


Ja det sista var ju inte på allvar men nog en fråga som jag ställt även idag.
Nuförtiden hittar jag strumpor överallt och på de mest konstiga ställen. I dag hittade jag två smutsiga, dammiga strumpor på kakelugnshyllan.
Det visade sig att den ena strumpan hade ett stort hål och ägaren (som jag med detektivarbete slutligen hittade 👍) informerade mig om att den var på väg i roskpåsen och den andra skulle i tvättkorgen (vi har nämligen massor av samma sort). Men hur den hamnat där på hyllan kunde inte ägaren svara på.
Men denne konstaterade att det var tydligen en bra plats att sätta dem på för då hamnade de ju rätt i slutändan (av mig 😊).

Sen har vi toalettstolen som jag också ibland påminner om, man kan ju ta en blick ner i den efter att man spolat för att kolla så allt försvunnit 😉. Trevligare så, för följande nödiga person.

Och när wc-rullen tar slut så gott som varje dag så vore det ju trevligt om man kunde fylla på en ny. Det dagliga senariet är att  mor i huset är nödig, sätter sig ner och åter igen inser att rullen är tom.
Tack och lov har vi en hel ställning med rullar i wc:n och den ser jag noga till att aldrig blir tom, för då blir jag verkligen i klistret.



Wc - hatten borde alltid ha en reservrulle (som på bilden nedan) men den är också väldigt ofta både tom och platt.



Och idag när jag plockade lite i köksskåpen insåg jag att förvaringslådorna verkligen hade hamnat på fel ställe (så fel så de hann inte ens på bild) vilket gjorde att de rätta sakerna som egentligen skall förvaras där inte får plats.

Ja det är små saker och världsliga saker, saker som vi inte får låta ta över för då blir det inte roligt för någon. Samtidigt som kaos i alla skåp och i hemmet också gör att det praktiska och smidiga inte heller blir roligt i denna speciella tid.

Alltså en balansgång.
Hittills ser vi allt med ro och kan skämta om det. Men fortsätter detta så kan det ju vara att man (läs jag) sen i höst blir aningen arg när man för 280:e gången är utan wc-papper när man verkligen behöver 😉.


Samtidigt får man väl isåfall börja se det som en rutin 😊.


Avslutar med en bild från morgonens långpromenad och några rekommendationer :
- TA HAND OM VARANDRA.
- FÖRSÖK ATT INTE TA SÅ ALLVARLIGT PÅ SMÅ IRRITERANDE SAKER I HEMMET.  
- VAR GLADA FÖR ATT NI HAR VARANDRA.
- HJÄLPS ÅT FÖR ATT FÅ EN FUNGERANDE VARDAG. 
- TA JESUS MED VARJE DAG, DÅ BLIR DET SÅ MYCKET LÄTTARE ÄN OM VI INTE GÖR DET. 
- OCH SKRATTA (försök åtminstone) OCH HA ROLIGT ÄVEN OM DU HITTAR STRUMPOR PÅ FEL STÄLLEN.



VAR ALLTID ÖDMJUKA OCH MILDA, VAR TÅLMODIGA OCH ÖVERSEENDE MED VARANDRA I KÄRLEK (Efesierbrevet 4:2).   


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023