EN FIN DAG

Dagen har varit solig och fin, och hittade man bara en plats där inte blåsten slapp till så var det också varmt.
På förmiddagen skrapade jag lite mål. Ni minns väl dörren som vi köpte för ca en månad sedan? Ibland orkar någon av oss skrapa lite och jobba på med den. 


Jan har gjort det mesta och Matilda och jag lite grann. Det är flera lager mål på dörren som vi kämpar med att få bort.
Den ena sidan börjar bli rätt bra.


Också tog jag en kaffepaus.



SKOLORNA HAR ÖPPNAT I DAG IGEN
På eftermiddagen när jag promenerade till jobbet såg jag massor av skolbarn som kom cyklande, vilken härlig syn. För idag har grundskolorna öppnat upp igen.
Jag mötte en äldre dam som jag känner och det första hon sa var precis samma sak: Vad härligt att få se skolbarn igen.

Jag stannade till längs vägen, fiskade upp telefonen ur fickan och tog denna vackra bild.


Jag har alltid gillat maskrosor medan många hatar dem. Jag tycker att de är så otroligt vackra när de får sprida ut sig som här på bilden.
Maskrosorna liksom firade/blommade för att skolan öppnat igen.


DAGS ATT TA I MED HÅRDHANDSKARNA
Jag har idag igen börjat med sockerfridiet, alltså jag försöker att undvika vitt socker/raffinerat socker. Istället sötar jag med ex dadlar eller honung, vid behov.
Mitt sockerätande har gått över styr igen och min mage mår inte alls bra av det och jag blir alldeles dåsig och slö när jag stoppar i mig allt sött och gott. 


Så nu behövde jag verkligen ta paus.
Första dagen har gått riktigt bra, jag får bara hoppas och be att det fortsätter lika bra.

Kaffedrickandet måste jag också få stopp på, för min kroniska magkatarr gillar det inte alls. Det går att ta en liten kopp nu som då men när det blir till flera koppar/dag ja då säger magen ifrån. Så nu försöker jag att trappa ner med en halvkopp/dag. Men då det är ju så gott.

Jag får intyga mig själv (vilket bibelordet här nedan syftar på) att vi människor lever inte bara av föda, utan vi behöver Guds ord, bibeln för att verkligen leva.

Men sen går det ju att kombinera dem också (här skulle jag sätta in en smile, men som sagt de har helt försvunnit från min blogg).


HAN VILLE LÄRA DIG ATT MÄNNISKAN LEVER INTE BARA AV BRÖD, UTAN AV VARJE ORD SOM UTGÅR FRÅN HERRENS MUN (5 Mosebok 8:3 b).









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023