DET HÄR ÄR LISA

Jag såg henne när Jan och jag var och julhandlade.

Hon stod där och såg rakt på mig med sin finurliga blick och jag blev helt såld. Hon var klädd i den finaste av färger, rosa. Och hon bar sitt hjärta som om hon ville säga: Nu behöver vi ta hand om varandra.

Jan såg min längtan och sa: Köp den då. Ni vet när små barns ögon tindrar över något som de verkligen vill ha och den vuxna säger: Du kan få den. Den känslan kände jag just där och då. Och hon fick följa med hem. Men tro mig jag skulle nog ha köpt henne ändå, även om Jan skulle ha varit av annan åsikt.

Jag trodde att hon var en tomteflicka. Men när vi kom hem sa Matilda: Det är ju en ängel. Och faktiskt så har hon ju vingar, vilket jag inte alls hade noterat för jag hade inte sett desto mera på henne innan hon fick åka ner i plastpåsen.

Men nu har denna tomteängel som fått namnet Lisa fått pryda vårt sovrum denna jul. Och här lär hon få stå kvar i flera veckor ännu.


Hugo är också lite intresserad av henne. Han vill gärna knuffa till henne lätt med nosen eller bita henne i flätorna, vilket han ju inte får.


Lisa är så söt och när jag ser på henne blir jag så glad.


ÄNGLAR
Änglar finns på riktigt, de är Guds sändebud. I bibeln kan vi också läsa om de änglar som inte ville lyda Gud utan gick sin egen väg, de fallna änglarna eller demonerna som vi också kallar dem.

Ibland kan jag bli så ledsen när människor säger att de inte kan tro på Gud, Jesus eller änglar men sen att de nog tror på demoner och går gärna till medium och spåmän. Då funderar jag var det gått fel, när det är enklare att tro på det onda framom det goda.

Min bön är att alla som söker ska finna, att de ska finna rätt, att de ska finna Den rätta, Jesus Kristus. Och min bön är att de också ska få känna Jesu närvaro och vidrörande. Amen.


GLÖM INTE ATT VISA GÄSTFRIHET, FÖR GENOM GÄSTFRIHET HAR NÅGRA FÅTT ÄNGLAR TILL GÄSTER UTAN ATT VETA OM DET (Hebreerbrevet 13:2).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023