GLAD SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG

I dag firar vi både FINLANDS SJÄLVSTÄNDIGHET och ANDRA ADVENT. Vi vaknade upp till en mörk och regnig dag och gårdagens vita snö var ett minne blott. Mörkret har fortsatt så gott som hela dagen. Vilken tur att vi kan lysa upp desto mera på insidan.


Morgonen började med att vi tände adventsljusen.

Till kvällen satte jag självständighetsljusen i adventsljusstaken. Kanske ett regelbrott för någon men för mig känns det så bra att jag denna andra advent får sätta våra Finlands ljus just i den staken (istället för i fönstret där det egentligen skall lysa två blå-vita ljus denna kväll, men jag tänker på brandrisken).

Den 6 december 1917 förklarade sig Finland självständigt från Ryssland.

Den lilla åkte hem rätt tidigt på eftermiddagen eftersom jag skall på jobb ikväll. Klockan 15 kröp jag isäng för att vila och jag hoppades på att somna och få sova gott en stund. Jan kom och höll mig sällskap och han som har sömnens gåva somnade på ca 3 min. Jag däremot somnade inte men fick en lugn och skön vilostund, samtidigt som jag bara låg och njöt av vårt fina julpyntade sovrum (bilder kommer en annan gång). 

Och i kväll som sagt far jag på min andra vaknatt. Jag börjar kl.22 och slutar kl.9 i morgon.


Jag har packat med mig god mat, myskläder och en bra bok (att sjunka ner med i vilostolen mellan alla sysslor). Den här natten ska jag också fixa 👍 med hjälp av Jesus. Och jag känner mig helt lugn, det här blir bra det.

Nu alldeles strax skall jag sätta mig i vardagsrums soffan intill min man och ta del av självständighetsfirandet från "DISTANSFESTEN VID SLOTTET.

TACK JESUS FÖR VÅR SJÄLVSTÄNDIGHET MÅ VI ALLTID KOMMA IHÅG VAD ALLA TAPPRA MÄN OCH KVINNOR GJORT FÖR VÅRT LAND OCH MÅ VI ALLTID KOMMA IHÅG ATT TACKA FÖR ATT VI ÖVERHUVUDTAGET FÅR FIRA DENNA DAG.


Och mina tankar går också ikväll till alla flyktingar som inte har ett hemland. Tänk dig tanken att inte ha ett land som du kan kalla ditt? Hemsk tanke. Här får bibeln påminna oss om hur vi skall ta hand om varann och speciellt alla flyktingar (som i bibeln nämns med ordet främlingar).

NÄR EN FRÄMLING BOR HOS ER I ERT LAND SÅ SKA NI INTE FÖRTRYCKA HONOM. FRÄMLINGEN SOM BOR IBLAND ER SKA RÄKNAS SOM INFÖDD HOS ER. DU SKA ÄLSKA HONOM SOM DIG SJÄLV. NI HAR JU SJÄLVA VARIT FRÄMLINGAR I EGYPTENS LAND. JAG HERREN ÄR ER GUD (3 MOSEBOKEN 19:33-34).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023