DAGAR MED FLYT

Vissa dagar har man bara sånt flyt, allt rullar liksom på och man får så mycket gjort. I dag har jag haft ledig dag och en riktig "flytdag".

Jag har dammsugit och skurat, inte alla rum men några. Och sen fick det bli tonfisksallad till lunch.

Och det blev också hemlagad glass, utan socker.

Ägg, grädde, råkakao och kakaonibs. 

Det fick bli tre olika smaker.


Och jag har sorterat mina papper , vilka legat i tre stora högar , löst intryckta i mappar, under sängen. Högarna har växt och kaos har flyttat in, under sängen.

Fixat och röjt.

Jag hade köpt mellanblad i alfabetisk ordning samt plastfickor som gjorde det hela så mycket enklare.

Dagen har också inneburit tre promenader med Hugo. Morgonpromenaden blev som vanligt (när jag är ledig) lång och skön, vi var borta över en timme.


Och massor av snö fanns det överallt. Hugo älskade att stoppa ner nosen i den mjuka snön och finna dofter dit långt ner.


Eftermiddagspromenaden blev en kort sväng över järnvägen och sen genom favoritskogen, på tjugofem minuter var vi hemma igen.

Och kvällspromenaden blev en lika kort tur, då kom också Jan med.

Nu sitter dottern och grillar en korv åt sig i kakelugnen i vardagsrummet. 
Hugo har ätit sju kycklingbullar (som sagt nu mår han bra) och därefter haft konsert, tydligen en sån kväll ikväll.
Jan äter en liten kvällsbit och jag skall gå och borsta tänderna och sen ta godnatt.

TACK JESUS FÖR DENNA FLYTDAG.

Dagens bibelord är ett löfte från Jesus, ett starkt löfte.... som jag ofta använder mig av. Men löftet innehåller också något vi människor behöver göra för att få ta del av det. 
Det står "OM NI FÖRBLIR I MIG OCH MINA ORD FÖRBLIR I ER" då först kan vi "BE OM VAD VI VILL OCH HERREN SKALL GE OSS DET".

Och om vi vill förbli i Jesus ja då behöver vi hålla oss så nära Honom så Han kan tala till oss, beröra oss och leda oss. Och det gör vi bäst genom att samtala med Honom (alltså be), läsa bibeln, lyssna till bra kristen undervisning, låta lovsången bygga upp oss och ta stilla stunder när vi bara lyssnar in vad Han vill säga.

Men sen vet vi ju alla att vi lyckas aldrig helt, vi gör fel (syndar) i både tankar, ord och handlingar. Men där är också Jesus den som har/är lösningen, för när vi ber om förlåtelse för allt som blivit fel i våra liv ja då förlåter Han oss och då hjälper Han oss också att gå vidare och försöka hitta sätt som kan göra att vi hålls mer och mer på "vägen", alltså nära Jesus.

SÅ HÅLL DIG NÄRA JESUS OCH LÅT HONOM FÅ VETA ALLT VAD DU HAR PÅ DITT HJÄRTA.

OM NI FÖRBLIR I MIG OCH MINA ORD FÖRBLIR I ER, SÅ BE OM VAD NI VILL, OCH NI SKALL FÅ DET (Johannesevangeliet 15:7).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023