I DAG BÖRJAR FASTAN

I går när jag skrev mitt inlägg hade jag ingen aning om vad jag behövde välja bort i mitt liv, vad jag ville sätta in i min fasta i år.

Det är inte kakor.

Men när jag sen en stund senare stod med tandborsten i munnen visade mig Herren vad som tar min tid, inte direkt mycket tid men som tar bort tid från annat mycket viktigare i mitt liv... främst då den tid som jag istället kunde ge till mina nära och kära.

Detta coronaår har verkligen gjort att jag valt denna " sysselsättning" mycket mera än förut. Ofta har vi var och en sjunkit in i denna syselsättning.
Men den har också fört mycket gott med sig. Man har lärt sig en hel del och ibland har vi valt att göra det tillsammans....istället för var för sig.

Samtidigt har det också blivit till en lätt undanflykt från att behöva ta itu med tråkiga saker som ex att städa i köket... ni vet det där stora diskberget. 

Jag tror att du nu börjar kunna gissa vad det är jag syftar på. Men ännu får du vänta en liten stund på svaret.

Fastan börjar idag och pågår till påskdagen, alltså den pågår 17 februari till 3 april. Fastan är 40 dagar men söndagarna räknas då inte med.

Så här skriver Lutherska kyrkan i Finland.



Min fasta i år gäller NETFLIX där man kan se filmer, dokumentärer och serier dygnet runt, välja och vraka.

Serier som jag aldrig skulle börja se just för att de tar så mycket tid och för att de blir så spännande så man bara måste se ett avsnitt till de började jag också se på.

Så att verkligen försöka hålla mig borta från att se filmer och serier i över 40 dagar (söndagarna inräknade i fastan) det är en utmaning.

Nu behöver jag Herrens hjälp ännu mera och jag kommer att söka Honom och Hans vilja mer och mer, vill jag åtminstone tro. Och när dessa dagar har gått kommer jag att ha alla svar.... eller hur 😉? Nej det var ett skämt. Men jag hoppas ändå och ber att när dessa dagar har gått att jag verkligen kommer att både se och känna skillnaden. Att jag helt enkelt valt rätt.

Helt utan film lär jag dock inte kunna vara eftersom vi på jobbet ser filmer tillsammans med brukarna. Men sällan sitter man och ser en hel film som vårdare, men ibland händer det sig. 
Och nu i coronatider när mycket annat program är typ "förbjudet" så har det ju blivit mera film även där, vilket ungdomarna gärna väljer på kvällarna.

I kväll istället för att se på en film, eller snarare att inte ens tänka tanken ifall jag skulle se en film nu när jag har en ledig kväll valde jag att baka 👍😊, kakorna som fanns på dagens första bloggbild.


Dottern som sitter och pluggar till matematikprov ville ha något gott att knapra på.


Det blev hälsosamma småkakor (eftersom jag bakade) utan socker, mjöl, smör och ägg... riktigt allergivänliga kakor.


Dotterns svar på vad hon tycker om kakorna: Nja... Men hon åt flera, så riktigt illa kan de ju inte vara.
Jag själv tycker inte att de smakar så mycket men knapriga är de 👍.

Och receptet hämtade jag från Lindas bakskola.



JESUS NU BER JAG OM DIN HJÄLP ATT KLARA AV MIN NETFLIXFASTA. LED MIG PÅ DINA VÄGAR GENOM FASTAN.

I bibeln kan vi läsa mycket om fasta och då gäller det matfasta. 
I vår tid finns det så mycket annan njutning som vi kan behöva välja bort. Och när vi väljer bort då kan vi välja till något annat, som mera tid med Herren. Då tar vi oss tid att lyssna till vad Han vill, saker som Han kanske hela tiden berättat för oss men vi har inte haft tid att lyssna eller inte velat lyssna.
När Herren talar och vi verkligen lyssnar ja då börjar det hända saker i våra liv. TALA HERRE SÅ VILL VI LYSSNA.

NÄR DE TJÄNADE HERREN OCH FASTADE SADE DEN HELIGE ANDE: AVSKILJ BARNABAS OCH SAULUS ÅT MIG FÖR DEN UPPGIFT SOM JAG HAR KALLAT DEM TILL. DÅ FASTADE DE OCH BAD OCH LADE HÄNDERNA PÅ DEM OCH SKICKADE SEDAN UT DEM (Apostlagärningarna 13:2-3).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023