SEMESTERDAG ETT

I dag är det min första semesterdag och jag kommer att ha tråkiga rubriker på mina blogginlägg fjorton dagar framåt 😀, för de kommer just precis att heta "SEMESTERDAG" och sen kommer numret på varje dag.
Så kan jag sen framöver utvärdera mina semesterdagar, tolka dem, forska i dem och se om där finns ett visst mönster, ja ni hör väl hur trevligt det låter 😉, åtminstone för mig.

Spången är på plats nu.

BYGGT EN SPÅNG
I fjol byggde Jan flera delar till en spång, och nu idag satte han ut dem.
Om vi vill gå ut till havet den närmsta vägen så består de första metrarna av kletig, gäggig botten som inte är så trevlig att gå i.


Jan hade tänkt vänta på att få hjälp av pojkarna, men de var ju på jobb och skulle knappast komma hit före helgen. Och Jan har inget tålamod att vänta, så han konstaterade att han fixar det själv.
Så han packade släpkärran och drog iväg.


Den första spången hann han själv sätta på plats.


Sen kom villagrannen Johan med gummistövlar på fötterna och snabba steg, för att hjälpa till.


Sen tog det inte länge innan de alla var på plats.





Och Hugo testade spången genast och den godkändes, eftersom han gick ut på den.



STÄDAT OCH FIXAT I HUSBILEN
Denna husbil har jag bestämt att ska hållas snygg, ren och fin hela tiden. Inte bombnedslag för det mesta som kräver riktiga röjardagar mellan varven. Ja, jag kan ju alltid försöka, och idag har jag försökt.


Jag har torkat ur skåp och fixat om så det blev lite mera praktiskt. Jag har torkat ytor och fått bort alla fläckar och allt damm.



Sen beslöt jag att dagens mat fick bli tonfisksallad, för jag kände för något kallt i dag. Jag satte i vad jag hittade, det är det som är lite charmigt med villaliv att man tar vad man har. Hemma har vi alla ingredienser och kryddor men här tycks vi alltid ha glömt något.


I dag saknade jag tonfisk, för vi hade endast en konserv, men det gick också bra. Det blev en riktigt god och somrig sallad med dill.

Sen har jag rensat lite kring jordgubbsplantorna.


Också hittade jag rosbusken igen.

Före.


Efter.



PROMENADER
Dagen har inneburit flera härliga promenader. 


Nu denna tid när fåglar och djur får sina ungar får man inte ha hunden att springa lös ifall man inte har den riktigt nära så man verkligen ser allt vad den gör och ifall man har en riktigt bra dresserad hund, som verkligen lyder i alla sammanhang.

Hugo lyder rätt bra (bara han inte ser en annan hund) och nu tränar vi honom ännu ett steg.
Han går i princip hela tiden utan koppel här vid villan, även ute på landsvägen. Kommer en bil säger jag stanna och han stannar snällt, väntar att bilen kör förbi och fortsätter när jag ger tillåtelse.



Hugo gillar andra djur och har alltid varit kompis med katter, får, igelkottar och t.o.m ödlan som besöker oss här på terassen ibland.
I dag såg vi en liten hare och det gick riktigt bra.

Vi har också vandrat i skogen i dag.


Och vi har varit ut och gå på sandbankarna, och Hugo drack saltvatten igen. Han tycker att det är så gott. Men saltvatten kan vara livsfarligt för hundar så han får verkligen inte dricka, men han lyckas alltid slicka i sig några klunkar i varje fall.


EMOJISARNA ÄR TILLBAKA 
För ca två dagar sedan upptäckte jag att emojisarna kommit tillbaka till min blogg 👍😀, ja kunde först inte riktigt tro att det var sant, men det är det för de hänger med ännu. 
Vilket betyder att bloggen måste vara under uppdatering eftersom den hela tiden ändrar. Jag trodde bara att om blogger uppdaterar så kommer liksom allt på en gång och inte lite varje dag. Jag minns att det varit så förut.
En tur trodde jag också att min dator höll på att ge upp, men så verkar det ju inte vara. 


SOLBADA
Högst tio minuter orkade jag och kunde jag ligga i solen idag, jag som förut älskade att ligga i den varma solen. Jag njöt alltid av att inte behöva frysa och min dåliga hy mådde så bra av solen. T.o.m min hudläkare rekommenderade att jag skulle ligga i solen, typ 20 min varje dag för att huden skulle få må bra/bättre också på vintern. 
För min hy har ju varit fylld av eksem och utslag sen jag var liten och acne kom i tonåren, och den stannade kvar ända tills jag var 45 år (då jag kom i övergångsåldern).


Nu behöver jag inte sola längre för att inte klia sönder min hy. 
Jag har också blivit försiktigare i solen när man hör om alla hudcancerfall som bara ökar.

Men jag gillar att gå i bikini en lagom varm sommardag och inte behöva frysa. Man kan pyssla på med vad som helst och ändå ha varmt och skönt, men inte kokhett.

I dag, liksom i går har vi haft kokhett på terassen, medan det blåst en lite kallare vind om man inte hållit sig i lä.


Våra terasser skulle ha fått blommor ikväll, men vi kom för sent så butiken hade hunnit stänga. Men imorgon får vi göra ett nytt besök.


HEM EN SVÄNG
När vi var in till staden var vi och handlade mat åt barnen och åt oss själva.
Alla barnen var hemma när vi kom hem och de hade det bra, de njöt av föräldrafritt, tror jag.

Mattias hade jobbat första dagen på sitt sommarjobb och det hade gått riktigt bra. Han och Mikael jobbar åt samma trädgårdsföretag. Mikael började jobba redan i mitten på maj.

Och Matilda börjar sitt sommarjobb på fredag.


LITE KVÄLLSFIX
När vi kom tillbaka hit till villan började Jan jobba på med ladans övrevåning och jag började träolja terassen, att måla är ju en av mina favoriter. 


Terassen behövde verkligen bli oljad för den var så torr och vit.
Men det blev inte långvarigt för myggorna hittade mig, och den redan öppnade burken tog snabbt slut. Fortsättning följer hoppeligen imorgon.


Jan har förminskat vår terass idag, eftersom husbilen är kortare än vad husvagnen var och nu har vi inget förtält som behöver ett likastort underlag. Det blev riktigt bra. 
Den stora blå/vita mattan var den som vi hade inne i förtältet, den behöll vi och tänker använda den tills solen bränner sönder den.
Vår terass fick ett trappsteg också när Jan fällde ner kanten runtomkring. Den har tidigare varit på samma nivå som den övriga terassen.

I morgon får vi fortsätta att fixa och njuta.


GODNATT
Nu blir det dags för nattbastu innan godnatt.
I går kväll fick också Hugo vara i bastun och tvätta upp sig. Sen smörjde jag hans trampdynor, borstade pälsen och klippte bort några små tovor.


Min första semesterdag har kommit till sitt slut och jag är så nöjd med den. TACK JESUS FÖR SEMESTER, låt mig/oss göra det bästa av den på alla sätt. Må din vilja ske.


MEN SOM SKRIFTEN SÄGER: VAD ÖGAT INTE SETT OCH ÖRAT INTE HÖRT OCH MÄNNISKANS HJÄRTA INTE ANAT, DET HAR GUD BERETT ÅT DEM SOM ÄLSKAR HONOM (1 Korintierbrevet 2:9).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023