SEMESTERDAG SEX

Morgonen började i strålande solsken. Jan och jag tog en morgonpromenad med Hugo via centrum, för att kolla in alla uteserveringar som blivit uppbyggda.



EN HJÄLPANDE HAND
Sen fick Jan hjälpa sina föräldrar med en liten oklippt bit av gräsmattan, där inte Holger sköter jobbet. "Holger" är deras robotgräsklippare, han blir ju mera personlig och rolig med ett namn 👍😊. Har tyvärr ingen bild av Holger.


Jan klippte och jag passade på att binda årets första blomsterkrans av de långa maskrosorna. Och jag bad att den kransen skulle få bli till välsignelse. För så kan, får och ska vi göra med alla goda gåvor som vi ger varann, även en maskroskrans.

Och kära svärmor fick kransen, eller egentligen var den ju till dem båda, men hon tog hand om den, så att säga. 
Och visst blev hon vacker.


Deras äppelträd blommade så vackert, så jag tog några bilder.



Det är fint när man kan hjälpas åt, för en hjälpande hand kan vi alla på ett eller annat sätt sträcka ut.


DAGSTRIP MED HUSBILEN 
Vi, Jan och jag åkte sedan vidare på tumis till grannstaden Karleby, Kokkola som vi säger. 
Vi åkte först till Allkristen bokhandel för att inhandla kort till alla studenter och examinander som vi får fira eller åtminstone uppvakta i år.

Det blev också en sväng till CaravanLandia där vi köpte vår husbil i höstas. Vi kollade in små fönster på husbilarna för att få lite ideer, eftersom Jan tänkt sätta in ett litet fönster i vår husbil, på en plats där det finns gardiner, men endast en vägg bakom (vet inte riktigt hur bilbyggarna tänkt där).


Sen blev det mat vid våra grannars restaurang. Det var vårt första restaurangbesök på flera månader. Man fick ju inte ta från buffebordet själv p.g.a corona - situationen, utan de portionerade. Och jag fick en väldigt stor portion, som jag nästan orkade äta upp.


Också hann vi med några korta besök ännu i olika affärer för att inhandla b.l.a belysning till utsidan av huset.

HEMMA
De gamla svarta utelamporna fick ge vika för vita, avlånga och modernare lampor.



Och dörren fick en dörrstoppare så vi kan haka fast den när vi vill ha den helt öppen, då blåser den inte i misstag på ex Hugo.



Här syns lamporna lite bättre när det blev mörkare ute. Vi har ännu två likadana lampor som skall sättas på husväggen ovan för de två altanerna.


Dörren fick också myggnät, som jag knåpade på med en god stund innan jag fick ihop det.




Också hittade jag i dag en ampel till min blomma. Denna ampel är tänkt att vara utomhus men den fungerar lika bra på insidan.


Sen sprang jag runt i hela huset och försökte hitta en plats till den, vilket inte var det enklaste för den passade liksom ingenstans.


Men det blev köksfönstret.

 
Och vi hittade en lätt spegel (som jag letat länge efter), den är inte gjord utav glas utan av plast. Den var dessutom otroligt billig och passar perfekt för att lite dölja vår varmvattenberedare. Gärna skulle den ha fått vara lite längre, men denna är helt ok den också.


SHOPPA
Det var riktigt roligt att få vara och shoppa i dag igen, verkligen länge sedan sist. 
Vi höll avstånd så gott det gick och vi tvättade och desinficerade händerna noggrannt vid alla affärer och när vi kom tillbaka till husbilen.

Det känns otroligt roligt just nu att vi både har tid och kan fixa och greja på både insidan och utsidan och vi unnar oss det verkligen och tackar Jesus för det. Det är liksom vår tid nu. 
Efter snart 25 år som gifta hade vi nu först tid, ork och ekonomisk möjlighet att bygga vår altan, och det ser vi som en gåva från Herren (läs bibelordet nedan Predikaren 5:18).
 
Men som allt annat får man vara på sin vakt, så inte pengar, saker och ägodelar tar den viktigaste platsen, den första platsen som alltid skall vara Herrens. HERREN SKA VI ÄLSKA MEST OCH BÄST AMEN.


KÄRLEK TILL PENGAR ÄR EN ROT TILL ALLT ONT. I SITT BEGÄR EFTER PENGAR HAR VISSA KOMMIT BORT FRÅN TRON OCH VÅLLAT SIG SJÄLVA MYCKET LIDANDE (1 Timoteusbrevet 6:10).

DEN SOM ÄLSKAR PENGAR BLIR INTE MÄTT PÅ PENGAR, OCH DEN SOM ÄLSKAR RIKEDOM FÅR ALDRIG NOG (Predikaren 5:9).

OM GUD GER EN MÄNNISKA RIKEDOM OCH SKATTER OCH DESSUTOM FÖRMÅGA ATT NJUTA AV DET OCH TA UT SIN DEL OCH FINNA GLÄDJE I SIN MÖDA, DÅ ÄR DET EN GUDS GÅVA (Predikaren 5:18).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023