NI DÄR OCH VI HÄR

I söndagens tidning (öt) kunde vi läsa om vår grannstad Karleby, den med sina drygt 47 000 invånare är en av de städer i Finland som har bland de lägsta fallen av corona (50 st fall enligt fredagens uppgifter). Och man kunde läsa skribentens ord: Det är nästan som om det fanns en skyddande mur kring hela staden.


Och frågar du mig... JO den skyddande muren FINNS nog där.
 
I Karleby finns väldigt många troende som verkligen ber för sin stad och sitt folk. Och när vi ber ja då händer det verkligen saker då byggar vi murar, bönemurar
.
Men hur gör bönen skillnad?

Jo. Ex när vi ber för andra ber vi in glädje, liv, kraft, tröst, uppmuntran, frid, helande, mod, tålamod, kärlek, insikt m.m i deras liv. De i sin tur med de gåvor Herren ger sprider dem hoppeligen vidare till sin omgivning. Vi får då en bättre stad, skola, arbete, familj... o.s.v. 

Nu i coronatider behöver vi verkligen be att folk skall ta sitt ansvar, hålla avstånd, tvätta händer, använda munskydd ...... och be för vårt land, vårt folk och vår värld.

Jesus kan också direkt sända sitt beskydd till den eller dem vi ber för och omsluta dem eller den med sin här.

Jag är helt säker på att Karlebys skyddande mur är Guds starka beskydd. Fortsätt att be kära vänner, ni där och vi här. Och fortsätt att följa restriktionerna, ni där och vi här. Tillsammans är vi starkare.


GODNATT
Om ca 12 timmar skall jag stå i en snödriva, påbyltad med varma kläder och grilla korv. Jag skriver mer om det imorgon.
Godnatt... och kom ihåg att be .... för bönen är så viktig. Ju flera vi blir som ber desto mera får vi se av Guds ingripande här och där i vårt eget och i andras liv.

TACK JESUS ATT DU HAR ALLT I DIN HAND.


Som vi sjunger i en sång "VI BER FÖR ER OCH NI BER FÖR OSS TILLS DESS VI SES IGEN".

ALLT ÄR MÖJLIGT FÖR DEN SOM TROR (Markusevangeliet 9:23 b).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023