KÄRLEK I VARDAGEN

Denna snöovädersdag börjar jag med en vacker och solig bild från gårdagens eftermiddagspromenad.


Och jag fortsätter med flera bilder från den promenaden samtidigt som jag vill berätta om äventyret jag fick vara med om igår kväll (Jan var också välkommen med men han var inte så intresserad just då).


Matilda och en kompis blev överraskad senaste helg av två andra kompisar som hade gjort ett alldeles eget escape room. 

I går kväll fick också jag tillsammans med den ena kompisens föräldrar kämpa oss igenom alla knepiga och utmanande delar (söka ledtrådar, para ihop, bygga, räkna, tänka, samarbeta, lösa kluriga gåtor och uppgifter samt röra oss hit och dit och upp och ner). 

Här kommer ett smakprov på rekvisita (en bytte liten del av allt vad de hade) som jag samlade ihop för att ta en bild till bloggen. 


Och naturligtvis hade jag flickornas tillåtelse att ta bilden samt att sätta upp den här. 
De hade verkligen skapat och fixat, jag är helt imponerad av allt vad de gjort.

Tack tjejer och Tack kära vänner att jag fick hänga på 💗.


Tillbaka till promenaden. 
För den som undrar hur Hugo mår just nu så kan jag säga att han fått må bra de senaste dagarna, helt toppen har han mått och mår. Tack Jesus.
 

Och i går innan jag for till Prisma för att handla mat stack jag mig in till blomaffären och inhandlade två nya och fräscha blommor till köksfönstret. (Tandborstarna på bilden är från Prisma inte från blomaffären 😉)


I bland behöver man förgylla vardagen, för någon annan eller för sig själv.

Matilda tycker att de ser konstgjorda ut som om de är gjorda av plast, men de är nog helt riktiga.


LEDIG DAG 
Idag är jag ledig och det är så skönt. Jag vaknade 7:30 men låg kvar en god stund i sängen.
Jag ringde mina föräldrar för att se hur de hade det. Jag frågade hur de tillbringat de senaste dagarna (ni vet så här i coronatider 😉). De hade skottat snö, burit in ved, varit ut med sparkstöttingarna, ätit och sovit. Sen vet jag att de också lyssnar mycket på radion, läser tidningar och böcker, löser korsord och mamma stickar och pappa ser på skidåkning. Och kvällarna ser de på tv och följer med en serie.
Så glad att de har varandra och håller igång (kan nämna att mamma fyller 85 i år och pappa 84 😀👍💗🙏).

På dagens promenad gick vi in via Musti och Mirri för att inhandla godis till Hugo.


Därefter blev det ett besök till apoteket, min astmamedicin tog slut redan för två dagar sedan och jag behövde en salva till mina sjuka och obehagliga sprickor på fingrarna.


På hemvägen stack jag mig in vid frissan och frågade om de ev hade någon tid ikväll. De hade just fått en avbokning. Om du vill är du välkommen in direkt, sa hon... med hund och allt. Så Hugo och jag har besökt frissan idag. Han sovandes på golvet på min fleece och jag sittandes i frisörstolen med fleecebyxorna på (jag hade ju inte räknat med ett frissabesök under promenaden 😉).


Frissan påminde mig om att jag tycks ha sån tur när det finns lediga turer alltid när jag ringer eller kommer förbi. Jag tror mera på att jag först bett en bön och bett Jesus fixa en tid till mig när jag har ledigt 😀👍🙏💗.

Sen traskade vi hem via några parker (för Hugos parkrunda hade ju liksom avbrutits). 

Disken som jag hade lämnat imorse visste jag att väntade på mig nu. Men när vi kom hem var den helt försvunnen.

Jan hade varit hem på lunchen och samtidigt fixat undan den. Han 💗 tyckte att jag på min lediga dag inte skulle behöva fundera på disken. Det är kärlek i vardagen. 

Ja detta inlägg innehåller mycket kärlek i vardagen, framförallt Jesu kärlek som bär och leder oss alla. Men också kärlek till varandra och till sig själv (vi behöver ju rå om oss själva ibland också).

TACK JESUS FÖR DIN KÄRLEK SOM FÅR BLI VERKSAM OCKSÅ I VÅRA LIV NÄR VI VÄLJER ATT LÅTA DIG VIDRÖRA OSS 💗

FÖR JAG ÄR VISS OM ATT VARKEN DÖD ELLER LIV, VARKEN ÄNGLAR ELLER FURSTAR, VARKEN NÅGOT SOM NU ÄR ELLER SKA KOMMA, VARKEN MAKTER, HÖJD ELLER DJUP ELLER NÅGOT ANNAT SKAPAT SKA KUNNA SKILJA OSS FRÅN GUDS KÄRLEK I KRISTUS JESUS, VÅR HERRE (Romarbrevet 8:38-39).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023