GOTT NYTT ÅR 2021

Året som gick var sannerligen ett annorlunda år på så många sätt men vi klarade det tillsammans. Vi tog fasta på det fina, det roliga, det varaktiga och Jesus var med oss varje stund och varje dag, genom de svåra och tunga dagarna och genom de ljusa och fina dagarna. Och vi fortsätter på samma sätt, en dag i taget, tillsammans och med Jesus.

Han 💗som är solen i mitt liv.

Det är inte hur man har det utan hur man tar det var det visst någon som sa. Och vi försöker varje dag att hitta guldkornen i en orolig och många gånger tung vardag och värld. Det är genom att hitta det positiva som man också klarar det negativa.


NYÅRSAFTONEN
I går kväll firade vi in det nya året med goda vänner 💗.
Vi körde knytkalas och buffe', både salt och sött.
Bordet var dukat så vackert och fint.


Vi åt så mycket gott.


Glömde att ta en bild av det söta.

Döttrarna tog del av Midvinterveckan via nätet, och vi föräldrar som satt i ett annat rum kunde höra den fina lovsången, så vi valde att också hänga med på ett hörn.


HELIG ANDE KOM, HELIG ANDE KOM. VAR VÅR STYRKA, VAR VÅR KRAFT sjöng de så fint. Och de orden var ju precis vad vi alla behövde ta till oss och säga amen till så här sista dagen på ett annorlunda år och inför ett nytt år.

Vi vuxna tog en sen kvällspromenad och fick se en hel del raketer. Och vår Hugo är ju inte rädd för raketer, vilket vi är otroligt tacksamma för.


Så fint och vackert det var där ute. Tyvärr fick jag inte de rätta färgerna på denna färgsprakande och fina gran.


Vi vakade in det nya året och t.o.m det svenska nyåret. Medan Hugo sov in dem båda.


TACK kära vänner för en fin kväll.

Vi åkte hem strax efter klockan 01 på natten.  Vi körde först hem Matilda och där hemma var pojkarnas nyårsfest ännu i gång. De hade hållit sig till det rekommenderade antalet personer/plats som är högst 10 nu i coronatider. 
De hade badat bastu, rullat sig i snön, spelat spel, ätit och druckit gott, haft frågesport, charader och säkert trevliga och intressanta samtal och diskussioner. Tolvslaget firades på utsidan med skumppa som hade sprutat ut i snödrivorna. Och två vänner sov sen över. 

Jan, jag och Hugo åkte vidare till villan och kom dit ca 01:30.


Och vi tog ännu en promenad med Hugo, Jan med pannlampan på så vi skulle se var vi satte fötterna. Aldrig förr har jag varit ute och gå i en mörk skog mitt i natten, det kändes läskigt samtidigt som väldigt lugnt, stilla och fridfullt.


Flera villagrannar hade tänt lyktor som lyste upp i den annars så mörka natten/skogen.


Efter promenaden var vi rätt pigga så vi var vakna ända till klockan 03:00. Oj oj vilka festprissar vi var. Ungdomarna hade firat lika länge som sina föräldrar, eller var det föräldrarna som hade firat lika länge som sina ungdomar 👍😊.


NYÅRSDAGEN
Jag vaknade strax innan klockan 11. 
Klockan 12:30 tog vi kombinerad morgonmål och lunch alltså brunch med gårkvällens rester.


Så gott och så trevligt.


För min del blev det en bit smörgåstårta, en köttpirog och tre moccabollar.


När magen var mätt och belåten av allt det goda ringde jag min syster Ulrica 💗 för att önska gott nytt år samt gratulera henne, för hon har födelsedag i dag. Det blev ett kort samtal för jag ringde tydligen mitt i familjens Alfapet - spelande. Men vi kommer att se varann snart, inom de närmaste dagarna.

Sen ringde jag mina föräldrar för att önska god fortsättning på det nya året. Mamma lyssnade på gudstjänst via radion och pappa såg på tv, på skidåkning.

Därefter kom svärföräldrarna utkörandes till villan och vi fick önska varandra god fortsättning på det nya året. Vi tog en gemensam promenad ut till stranden.


Hugo busade på hit och dit.


Så vackert det var.


När svärföräldrarna hade åkt var det dags för Hugos mat och därfter tog vi ännu en promenad ut till Lillsand.


Hugo fick gå utan koppel och det gillar han verkligen.


Så vackert var det också där och solen tittade nästan fram.


Det började skymma rätt snabbt så vi fick vända tillbaka.


Vi åkte sen hem till barnen när det hade blivit mörkt.


En fin dag hade vi ute i Fäboda och fint var det att få komma hem till barnen igen💗. Och vi fick denna gång komma hem till ett fint och snyggt hem där diskmaskinen var iplockad och igång satt 👍😊💗. Kanske vi hade väntat oss något annat. Vi är så glada och stolta över våra fina ungdomar.

Jag vill nu önska dig som läser ETT GOTT OCH VÄLSIGNAT NYTT ÅR. 


Bibelordet här under tycker jag att passar så bra när ett nytt år börjar. Jag delade det för ett år sedan också. Och tänk så bra det passade in. Man kunde ändra texten så det blir "Det fruktar inte om oroligheter kommer. Det oroas inte under corona år".

Hur än detta år kommer att se ut för dig och mig så går vi inte ensamma för Jesus går med oss. Han går med alla som vill. Han tränger sig inte på, Han tvingar dig inte att följa Honom men Han finns där om du vill. Livet blir så mycket enklare än om vi behöver bära på all oro och tråkigheter själva. Och glädjen och allt det fina blir så mycket större när vi får dela det med Honom.
Delad glädje är dubbel glädje och delad sorg är halverad sorg.


MEN VÄLSIGNAD ÄR DEN SOM LITAR TILL HERREN OCH HAR HERREN TILL SIN TRYGGHET. HAN ÄR SOM ETT TRÄD PLANTERAT VID VATTEN SOM STRÄCKER SINA RÖTTER TILL BÄCKEN. DET FRUKTAR INTE OM HETTA KOMMER, DESS LÖV ÄR ALLTID GRÖNA. DET OROAS INTE UNDER TORRA ÅR, OCH DET SLUTAR ALDRIG ATT BÄRA FRUKT (Jeremia 17: 7-8). 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023