DOFTEN AV NYBAKAT BRÖD

Jag vaknade denna lördag"morgon" till doften av nybakat bröd, trodde jag.
För det första så var det inte morgon längre när jag vaknade och för det andra så var brödena ännu inte gräddade, men doften var underbar.


Min man stod och kavlade ut sina fantastiska tunnbröd och doften spred sig i huset.
I samma veva som han höll på och bakade plockade han också ur och i diskmaskinen och kokade ägg. Detta var en morgon när allt löpte smidigt för honom.

Jag fick uppgiften att koka en kanna kaffe. Alla fem i huset vill ha kaffe även om ingen av oss för tillfället är någon riktig kaffedrickare. Jan och jag vill ha lite kaffe nu som då för snåltanden, pojkarna dricker det som typ energidryck för att bli pigga och orka vara vaken hela natten (det där var mina ord, inte deras) och Matilda vill gärna ha det avsvalnade kaffet till att göra chokladbollar.



Orsaken till att jag steg upp först kl.12 idag var HUGO. Klockan 4:40 imorse hade han redan länge gnällt och förklarat att han behövde ut, och till sist gav jag upp och han fick som han ville. Ute på gården började han dock efter att han hade uträttat sitt behov leka och busa, mitt i natten. Men Hugo går inte efter klockan, han ser ju på ljuset och trodde tydligen att det var tid för vår morgonpromenad.

När vi kom in fortsatte han att ha ljud, sittandes på soffkanten i vardagsrummet försökte han få kontakt med alla hundar på området, eller så var det de som försökte få kontakt med honom. Medan jag höll på att explodera.
När klockan närmade sig sju gjorde jag mat åt honom, han åt en kycklingbulle och somnade sen som en stock.
Men jag somnade inte som en stock, jag låg vaken och stirrade i taket och alldeles för trött för att stiga upp. När jag hade försökt hitta sömnen i två timmar tog jag till instagram och läste allt och lite till, så nu är jag rätt så uppdaterad om er alla.
Ännu kl.10:15 såg jag på klockan men sen somnade jag efter det.

Så att få vakna till doften av nybakade tunnbröd var inte helt fel.

Matilda fick ta hand om Hugos morgonpromenad.
Mikael var redan ute och njöt av det fina vädret och Mattias skulle ta tag i skoluppgifter.

Jag slängde mig på sängen och började med dagens blogginlägg medan jag ännu kände den underbara doften av nygräddat bröd i hela rummet.



DAGEN I ÖVRIGT
Far och dotter har samarbetat idag. Jan hade en hel del wifi-sändare vid jobbet som skulle ner monteras, de fanns på hög höjd så han behövde använda saxliften. Och vår äventyrliga dotter var genast med på noterna och hjälpte till.




För övrigt har det varit en lugn lördag med vila, motion, film och hämtmat.

Jag har reparerat min dunjacka som Hugo i går mitt i leken rev sönder.


Jag fixade hålet med en tejp bit👍😉, jag tycker det är så tråkigt att sy och detta var vad jag orkade göra idag 😉.


Och det höll hur bra som helst under dagens långpromenad.

Vi försökte få barnen med ut på skogspromenad men nej tidpunkten var fel och de orkade inte. Men ny dag med nya möjligheter imorgon.


Men just nu är Mikael ute i gymmet och Mattias for ut och cykla, det orkade de nog och tidpunkten var helt rätt 👍.


DET VIKTIGASTE
Det finns mycket som är viktigt för att må bra, som att äta hälsosamt (det har vi bommat idag), som att sova ordentligt (det lyckades jag inte med i natt), som att motionera varje dag (det har vi lyckats med även idag).
Men det allra viktigaste är ändå vår dagliga kontakt med Jesus, för Han är den ende som kan ge oss liv, liv här på jorden och sen liv för evigt med Honom.

Och jag tänker mig nu när vi alla sitter mer eller mindre i karantän i våra egna hem att nu om någonsin behöver vi verkligen det liv som endast Jesus kan ge. Så Han får fylla våra hem med liv och glädje, kraft och frid, och tålamod i massor. Amen.

Att vila under filten  efter kvällspromenaden är så skönt.

TY KROPPSÖVNING ÄR I NÅGON MÅN NYTTIG, MEN GUDSFRUKTAN ÄR PÅ ALLA SÄTT NYTTIG, EFTERSOM DEN HAR LÖFTE OM LIV, BÅDE FÖR DEN HÄR TIDEN OCH DEN KOMMANDE- DET ORDET ÄR TILLFÖRLITLIGT OCH PÅ ALLA SÄTT VÄRT ATT TAS EMOT  (1Timoteusbrevet 4:8-9).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023