LÅT OSS HITTA DET POSITIVA

I dag har Hugo fått jaga snöskottan, en av hans favoritsysselsättningar.


Kan tillägga att det inte är en av mina favoritsysselsättningar att skotta snö 14 april. Men samtidigt är det inget som tar bort mitt goda humör, för snö får man vara beredd på, det kan vi ännu få i maj om det vill sig. Och snö är vitt, fint och mjukt och det ger motion. Låt oss hitta det positiva 😉.

Det mesta av dagens snö tog dock Mikael hand om, bra med starka pojkar i huset nu.



I går när regnet öste ner såg det ut så här på vår ballkong. Fint men blött.



På kvällen när vi kom in från gymmet och utebastun ja då var marken alldeles vit.


Och när vi vaknade imorse hade vi fått ännu mera snö.
Det blev en slaskig morgonpromenad och Hugos tassar blev fulla av snöbollar.





DAGENS PROGRAM
Jag började dagen med rostat bröd och en kopp kaffe, lyxade sen till det med en bit "fågelbo".



Och som ni ser på bilden så går Hugo i en säng, i bakgrunden. Sängen är Mikaels gamla som stått mitt i vardagsrummet sen igår.
Och dagens projekt har varit att få ut den och att göra plats för den ute i uthuset, uppe på vinden. Och där såg det ut så här.


Det var total kaos. I detta rum har vi satt gamla leksaker, solstolskuddar, pysselgrejer, dvd filmer m.m. Sånt som vi tänkt spara. Sen händer det sig att någon behöver hitta något snabbt och denna någon river och sliter och letar också blir det kaos igen.
Och om ni nu tror att jag med denna någon siktar på någon speciell så är svaret att denna någon passar in på precis alla i detta hushåll, tyvärr. Vi är experter på att riva och slita när vi har bråttom att hitta något.

Jag fixade rum för sängen och Mattias hjäpte mig att få upp den, därefter tog jag paus för dagen. Det låga taket gör att man inte kan stå upprätt så det är inte så enkelt att städa och fixa där.


Tog ingen bild efter att sängen kom på plats. Men fortsättning följer...kanske.


LÅNG LEDIGT
När Mikael hade kommit hem till påskhelgen slog mig tanken, hur skall jag göra med jobbet sen?Mikael kom ju från Umeå och behöver således vara i karantän här i vårt hem i 14 dagar.

Det finns inga direktiv från mitt jobb eller annars heller som skulle säga att jag inte skulle få fara på jobb p.g.a att han kommit hem, för både han och vi är ju friska. Men ändå kände jag att tänk om han ändå har fått någon smitta från grannlandet där de inte har lika stränga förhållningsregler som här.

Jag kollade upp saken med min chef om det gick att jag flyttade fram mina dagar/timmar från denna och nästa vecka, vilket det gjorde. Hon tyckte att det var ett väldigt bra beslut. Och det lyckades så jag fick flyttat alla mina dagar, alltså att mina arbets kolleger var villiga att byta skiften.
Ex i dag skulle jag ha varit på jobb men nu istället kommer jag att vara ledig i 1,5 vecka.

Jag kommer att sakna jobbet, men jag kommer också att njuta av min långa ledighet.
Samtidigt lär jag inte bli utan att göra här hemma med alla familjemedlemmar på plats som skall äta x antal gånger/dag och leva och bo under samma tak.


TACKSAM FÖR ALLA DAGAR
Snö i april är inte kul, men vi som lever och får vara med borde vara tacksamma.
Att behöva leva varje dag med att hålla avstånd till sina nära och kära är inte lätt, men vi får tacka att vi känner det så, för det är kärlek.
Det är så mycket jobbigt och tråkigt nu med Corona viruset som härjar i vår värld men vi får fokusera på det positiva, vi som kan. Alla kan inte.

Här i huset gläds jag just nu över att vi alla är hemma och får rå om varandra, skratta, busa och gräla. Även om tvättbergena växer, dammet flyger och kylskåpet är tomt stup i kvarten så får vi bo under samma tak.
Hoppas att vi efter Corona lärt oss att vara tacksamma, mera tacksamma för allt vi har och får. Som helt vanliga gråa vardagar när vi får gå och komma och röra oss som vi vill. Och kramas, när vi får kramas igen.
Låt oss hitta det positiva, låt oss hitta hoppet, tillsammans 😊.



JAG, HERREN, HAR INTE FÖRÄNDRATS (Malaki 3:6 a).

MEN FÖR ER SOM VÖRDAR MITT NAMN SKA RÄTTFÄRDIGHETENS SOL GÅ UPP MED LÄKEDOM UNDER SINA VINGAR. DÅ SKA NI KOMMA UT OCH HOPPA LIKT KALVAR SOM SLÄPPS UR SITT BÅS (Malaki 4:2

 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023