FRIHET

Ledig dag som inneburit ett besök till massören, att jag handlat åt mina föräldrar och att vi varit en sväng hem till deras (läs på utsidan).
Jag tog en promenad där ute på landet tilisammans med Hugo, det var så fint och stilla.

En liten ute i stora världen.

Vackert

På morgonen hade det snöat och haglat, och ännu fanns hagel kvar.

Ser du haglet i mitten som är formad som ett hjärta?



Slingriga grusvägar och gamla murar är vackra.


 Och där i muren fanns också hagel, vackra isiga runda små korn.
Hagel

PÅ HEMMAFRONTEN
I dag blev det snabblagad enkel mat här: potatissallad, knackorv och hotdogbröd, sen fick man kombinera som man ville.

Alltid när jag har varit till massören, som också är kiropraktor (typ naprapat) och fått låsningarna upptagna (som var endast små och typ två idag👍) bör jag alltid ta det lungt, så låsningarna inte åker tillbaka.
Kroppen har liksom blivit van att det varit fel ett bra tag och tror att det är det rätta/det normala, när så låsningen tagits upp går den/drar kroppen den lätt tillbaka igen.
Första dygnet är viktigast att hålla sig stilla, inte stilla så att man inte kan gå och röra sig, men inga tunga lyft eller ex städning.
Tre lugna dagar rekommenderar min massör, det är dock lite svårt att lyckas med, men jag försöker så gott det går.

Jag har lite svårt att hålla mig stilla om jag inte ligger, så efter promenaden och två hotdoggar värmde jag vetedynan och kröp under filten, där blev det varmt, skönt och avkopplande för hela kroppen.

Och Hugo tyckte att det var bästa stunden på hela dagen/ja på hela veckan.


En avslappnad liten en.

"Avslappnad" var ordet.


När mamma är hemma, stilla och ligger i sängen ja då är det allra bäst tycker Hugo, och jag klagade inte heller.


CORONA OCH JOBB
Coronan påverkar alla på ett eller annat sätt, får man ha jobb får man vara glad och tacksam.
I dagens läge är det många familjer där en eller båda är permitterade eller hemma och har hemundervisning med sina barn och blir så utan lön.
Ja det är tuffa tider för många.

Jan har ledig dag i dag och han tog en cykeltur medan frun vilade (bloggade).
Jan tar ut sina sista vinter-semesterdagar lite här och där. Ingen vits att ta ut alla på en gång eftersom vi ändå inte åker i väg på någon resa nu, med alla barnen hemma och Corona kring knuten.

Jag jobbar rätt mycket nu. Jag är ledig idag och på lördag, följande gång jag är ledig blir fredag 8.5 och då är jag ledig i sex dagar i ett sträck. Då planerar vi att flytta ut till villan.
Barnen kommer tycka att det är skönt att vara ensamma här hemma, och vi lär ju säkert ha ärende hit hem varje dag ändå, om inte annat så för att fylla på kylskåpet till de hungriga studerande 👍😊💗.

I dag vet vi båda hur våra jobbsituationer ser ut, och vi har det bra, riktigt bra jämfört med många andra. Men imorgon kan även vår situation vara annorlunda, ingen av oss har några garantier. Och det att vi just nu har det så bra det förstår vi att vara tacksamma för och tacka Jesus för.

Fortsätter Coronan att härja till hösten så vet jag inte hur det går, om jag får förlängt mitt kontrakt, mitt nuvarande kontrakt går ut i september. Men ingen panik, en dag i taget och allt och alla i Herrens händer 👍😊.


BLOMBÄNKEN I DAG
Mikael har pluggat idag till en stor tent som han har imorgon. Då kommer han att flytta ut i husbilen (tur att vi har den 👍😉) och lär sitta där hela dagen i lugn och ro, räkna och skriva.
I dag har det varit Mattias husbilsdag 👍😊.

Så idag har jag inte haft någon hjälp i blombänken och själv har jag inte fått lyfta, töja och böja. Men ändå så kliade det så pass i mina "ljusgröna" fingrar att jag inte kunde hålla mig helt borta.
Jag ville så gärna få alla prydnadsstenar på plats, längs väggen. Och Jan hjälpte mig i kväll💗. Han hällde och jag såg på👍.





Det blir bara bättre och bättre, bakom vårt hus.


Det blev ganska häftigt eftersom den nya prydnadssanden som vi tog ur påsen var fuktig och därför rödare. Varför alla påsar är fuktiga vet jag ej, men det tycks ju inte ha skadat stenarna😉.
När stenarna torkar blir allt enhetligt.
Men visst vore det snyggt med två färger också.
Jag kan ju gå med vattenkannan och vattna dem när jag vill ha tvåfärgat 😊.



ETT GOTT TIPS I CORONATIDER
Låt inte ditt hjärta och sinne tyngas ner med alla dystra tankar, nyheter och oro. Fyll ditt hjärta och sinne med glädje och frid. Och den rätta glädjen och friden kan endast Jesus ge. Tala med Honom, berätta hur du har det.
Sjung lovsånger och lyssna på lovsånger då fyller du både dig själv och andra med glädje, kraft och frid.

Som vi sjunger i en lovsång: FRIHET HAR ETT NAMN, NAMNET JESUS.
Och det säger jag bara Amen till. Vill du bli fri, helt fri ja då finns det bara ett svar: JESUS. 
I Johannesevangeliet 8:36 läser vi: OM NU SONEN GÖR ER FRIA BLIR NI VERKLIGEN FRIA.





SJUNG OCH SPELA FÖR HERREN I ERA HJÄRTAN. OCH TACKA ALLTID VÅR GUD OCH FAR FÖR ALLT I VÅR HERRE JESU KRISTI NAMN (Efesierbrevet 5:20).

OCH KASTA ALLA ERA BEKYMMER PÅ HONOM, FÖR HAN HAR OMSORG OM ER (1 Petrusbrevet 5:7).

BEKYMRA ER INTE FÖR NÅGOT, UTAN LÅT GUD FÅ VETA ALLA ERA ÖNSKNINGAR GENOM BÖN OCH ÅKALLAN MED TACKSÄGELSE. DÅ SKA GUDS FRID, SOM ÖVERGÅR ALLT FÖRSTÅND, BEVARA ERA HJÄRTAN OCH ERA TANKAR I KRISTUS JESUS (Filipperbrevet 4:6-7).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023