ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET

Om gårdagen var en sämre dag för Hugo då han mest ville sova, åt nästan ingenting och tömde inte tarmen över huvudtaget, så har denna dag varit helt tvärtom.


I dag har han gosat, busat, promenerat länge, ätit massor och tömt ut i massor. Sen har han också varit på alerten, hållit koll på alla som vågat gå förbi på "hans väg" (ja han tror att alla typ går på vår gård). Han har meddelat högt och tydligt om de inte varit välkomna (som stora, mörka hundar) eller om han velat gå ut och leka med dem.
Detta betyder att de som försökt studera och jobba här i huset har haft lite mera liv och rörelse idag. Men samtidigt är de så vana med att Hugo både pratar (ja han gör det faktiskt när han har mycket att berätta), skäller och ylar. Och hör han ambulansljud ja då svarar han tillbaka och ylar på något konstigt, lustigt sätt 😊.

En bild från morgonens promenad när Hugo upptäckte, snusade och busade.



SKRATT ANFALL
Man måste få skratta också i dessa Corona-tider, för att hålla humöret uppe.
Jan visade ikväll från facebook bilder på vad människor använder som munskydd i dessa tider😂.
Jag skrattade så mycket så tårarna sprutade och magmusklerna blev riktigt sjuka.
Du som själv har facebook har säkert sett det.

Men här kommer några exempel, en färggrann partyhatt framför näsa och mun, en sko fastbunden runt huvudet och man liksom andas rakt in i skon, en bh-kupa, dykarutrustning, ett paraply med presenning över, en stor vattenkagge som visir, hela huvudet in i en papperslåda eller i en plastpåse, en blöja över huvudet, en tvättsvamp fastbunden framför näsa och mun, en hel person inlindad i plastpåsar från topp till tå o.s.v.

På jobbet fick vi också strax innan påsk börja använda näs och munskydd.




SKRATT FÖRGYLLER
En döende kvinna sa ungefär så här till sina besökare: Jag vill verkligen inte att ni kommer på besök, dystra och ledsna och bara pratar om sjukdom och nöd. Jag vill att ni piggar upp sjukhusrummet med roliga skämt och skratt, att ni talar om vanliga saker, inte att ni pratar som om livet redan vore förbi.

Och jag tror att det är lika med Coronan, det finns inget bra eller roligt med den, men vi får fortfarande skämta och skoja för att orka vidare.

Här en av alla bilderna från facebook på hur vi kan se ut när vi handlar, för att ev skydda oss 😉.



SALIGA ÄR NI SOM GRÅTER NU, FÖR NI SKA FÅ SKRATTA (Lukasevangeliet 6:21 b).

VAD HJÄRTAT ÄR FULLT AV DET TALAR MUNNEN (Lukasevangeliet 6:45 b).



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023