PLANERING ÄR A OCH O

Som vanligt så hade jag inte planerat så värst bra, jag ville ha blombänken så långt som möjligt klar i dag men att jag borde ha inköpt allt material på förhand, ja så långt hade jag inte tänkt.



Så idag körde jag/vi hit och dit mellan tre olika trädgårdsbutiker för att hitta allt jag behövde, till rätt pris så att säga.
Klockan 14 hade jag hem allt på gräsmattan, allt jag kunde tänkas behöva.

Ex.röda/rosa dekorationsstenar.



Rotspärrsduk (tror att jag någondag skrev om marktäckarduk men det var en sån här jag menade som stoppar allt👍).



Och Jan fick jag också ut på gräsmattan, han hjälpte mig att spika ihop och hacka ner brädan som skall skilja på blombänk och prydnadsstenar.


Dagens projekt för mig har varit att gräva upp varje blomma och sen ränsa igenom hela blombänken för att få bort allt ogräs som härjat fritt.
Här åkte alla blommor upp.


Mellan varven har jag fått stiga upp och töja ryggen, men det har ordnat sig fint för idag har det också kommit många förbipasserande som haft tid att stanna till och prata en stund 👍😊💗.

Jan har fortsatt att fylla på med sand (från vår f.d sandlåda) längs väggen och istället föra jord till den f.d sandlådan (där det nu skall bli gräsmatta).

I går hade Mikael redan skyfflat bort massvis av sand därifrån.



Och där djupt ner i sanden hittades ännu lite leksaker.



Här återanvänder vi både sand och jord (full av rötter) kanske inte vad trädgårdsexperter skulle rekommendera när man skall plantera gräsmatta.



Jag jobbade på tills solen nästan försvunnit från blombänken och det började kännas riktigt kallt. Jag satt ju typ på knäna hela tiden och rensade bort vitrot, så det var inte så värmealstrande eller svettigt.

Jag tycker själv att jag blivit riktigt bra på att hålla ryggen rätt, ni vet magen in och korsryggen rak.

Allra först när jag började fick jag dra upp ett grässtrå med rot för att veta hur rötterna ser ut😉, för att sen få bort dem så bra som möjligt. Alla var ju inte lika stora och tydliga som denna (dock inte så tydlig på denna bild som blev suddig).




Ja jag är ingen expert på rötter, så jag drog sist och slutligen bort alla jag hittade, för de stora blomtuvorna hade jag ju redan lyft bort för att plantera tillbaka sen, och de hade tillräckligt med rötter redan....så jag behövde inte spara några extra😉.



Och naturligtvis var Hugo med. När det blev kallt fick han krypa ner under filten, där vilade han gott.


Men sen när det började komma väl många hundar längs vägen och han började prata med dem alla fick han gå in. Och då protesterade han och skällde på där inne tills han fick sällskap.

Klockan 19 fick jag gå in, genomfrusen och stel i ryggen, men inte sjuk👍. Jag kokade en kopp varm te och inväntade den varma bastun.



Och jag var nöjd med dagens arbete, även om jag hade trott att jag skulle hinna längre.
Jan gjorde klar sandbädden och jag gjorde klar jordbädden,


Fortsättning följer imorgon.


RÄTT PLANTERINGSTID
Jag tror att Jesus planterar en hel del i våra liv just nu, i denna speciella tid. Nu när vi kanske har mera tid för stillhet och reflektion.
Han har åtminstone haft väldigt mycket att säga mig där ute i dag 😊.
Redan innan jag gick ut bad jag om ett bibelord att reflektera över, där i blombänken, sen tryckte jag på mannakornsappen och fick detta.




Oj så tydligt Herren talade till mig som just höll på att lägga en grund om den eviga grunden, att ingen annan grund finns än Jesus Kristus. Och jag kände ännu tydligare att det är precis det jag skall berätta om här på min blogg, liksom jag alltid gjort, för Jesus behöver alla. Om grunden i vårt liv är en annan ex. pengar och makt hur slutar vårt liv då.
Så det är inte endast praktiska saker vi bör planera, eftersom planering är A och O, vi bör också planera vår framtid, vår eviga framtid.

Jesus kan tala till oss på olika sätt, ex när vi läser bibeln, när vi lyssnar till undervisning eller musik, genom våra tankar, genom våra känslor, syner eller drömmar, genom andra människor och genom att tala tydligt med sin egen röst.

Medan jag jobbade på och samtidigt lyssnade till lovsångsmusik talade Jesus till mig genom musiken, starkt och tydligt. Jag kände starkt för vissa meningar eller ord som började upprepas i mitt huvud, de liksom talade starkt till mitt hjärta och jag kände frid och lugn över dem. Lite svårt att förklara hur, men jag tror att du vet/förstår när du hör Herrens röst.

Här kommer några av de saker Han påminde mig om, som passar för oss alla och speciellt nu i dessa tider.
- Inget mörker är för mörkt för Jesus.
- Inget berg är för högt för Jesus.
- Och ingen död är för evig för Jesus.

Däremot för oss människor kan det vara så att vi kan uppleva det mörkaste mörker, det högsta omöjliga berg att ta oss över, eller att döden känns slutgiltig.
Men inte för Jesus, för Honom är allting möjligt och Han är alltid med oss, i mörkret, på berget och även i döden. Och sen för alltid i det eviga livet.

Här skall du få tips på en av de lovsånger som talade till mig. Jag skulle dela den direkt men hittade inte den på youtube och jag vet inte hur jag delar en länk till spotify, så här kommer den så får du leta efter den själv. Ja du kan lyssna till hela almbumet på spotify.



TREVLIG HELG TILL DIG OCH TILL MIG.




ALLT HAR SIN TID, DET FINNS EN TID FÖR ALLT SOM SKER UNDER HIMLEN, EN TID ATT FÖDAS OCH EN TID ATT DÖ, EN TID ATT PLANTERA OCH EN TID ATT RYCKA UPP DET PLANTERADE...(Predikaren 3:1-2).

JESUS SÅG PÅ DEM OCH SADE:"FÖR MÄNNISKOR ÄR DET OMÖJLIGT. MEN FÖR GUD ÄR ALLTING MÖJLIGT (Lukasevangeliet 19:26).





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023