VART TOG DENNA DAG VÄGEN

I dag har det varit en sån där dag när jag i princip inte gjort någonting alls men samtidigt haft fullt upp hela tiden.
Jag tänker mig att man kunde ta en tom burk och skriva ner allt man gör på en dag på små lappar, eller varför inte sätta ett påskägg för varje sak.....månne burken skulle vara fylld till kvällen? Beror ju förstås på hur stor burk man har 😊.

I den här burken bara minskar det.

Sen skulle man få öppna burken och sumera dagen innan natten. Och skulle man få titta i någon annans burk skulle man kanske få en helt ny "burkinsikt" 😊.


DAGENS BURKINNEHÅLL
Hugo har haft krångel med sin mage igen, så det blev en kort morgonpromenad, sen har han sovit i princip resten av dagen.
Därför har det inte blivit några långpromenader för mig heller.


Denna dag har jag tömt och fyllt flera diskmaskiner och tvättmaskiner, städat wc:n och dammsugit vardagsrummet, sen tog accun slut. Jag har fixat mat, vikit tvätt, studerat (min finska-kurs), haft fina diskussioner med de jag bor med och jag har slängt ut påskgräset, som hade möglat redan från början.

Du kanske undrar varför jag mödar mig att räkna upp vardagliga saker som vi människor gör mer eller mindre var dag, förutom att gå på finska kurs och slänga ut påskgräs då 😉.

Jo för idag har jag verkligen försökt att njuta av det vardagliga. Kanske njuta är fel ord, men jag har försökt att vara tacksam för att jag kan och får finnas här för min familj, att jag som nu är ledig kan underlätta dagen för dem som arbetar och studerar (under samma tak i dessa Corona-tider).

Att jag sen känner flera som just nu bor på sjukhus och som skulle ingenting hellre önska än att få vara hemma i den vanliga gråa vardagen, vilket skulle betyda att de är friska och allt är som vanligt ja det gör ju att jag borde vara tacksam och nöjd.

Hur min dag gick, var jag nöjd, glad och tacksam?
Svaret blir både och. Jag är otroligt tacksam över att få vara ledig och hemma. Att jag sen yrat på hela dagen mellan tvätt, disk och spis och sen har svårt att förstå vart den här dagen gick, det stör mig aningen. Men glad har jag varit hela dagen.


Och glad är jag också att jag tagit mig tid att ringa och prata med syrran ikväll och glad över att Hugo tycks må bättre, han orkade t.o.m ut på en längre promenad ikväll.


TACK JESUS FÖR DAGEN JAG FÅTT, tack för all disk och tvätt jag fått plocka och mat som jag fått koka och dela. Och tack för att det finns telefoner.



DETTA ÄR DAGEN SOM HERREN HAR GJORT, LÅT OSS JUBLA OCH GLÄDJAS IDAG (Psaltaren 118:24).





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023