PAUS I RABATTEN

Dagen i dag har bestått av följande; jobb, motion, webbgudstjänst med chips och kladdkaka. Och i den ordningsföljden. Och jag stannade vid kladdkakan 😊, tror jag.

På väg hem från jobbet.
För sen blev jag så sockerstinn så jag lämnade att ligga i sängen, någon annan i soffan, ja ni vet, socker...så gott men så sövande.


VARFÖR PAUS
I dag har arbetet i blombänken varit på paus.



På paus för att jag varit på jobb, men främst för att det är söndag, vilodag, den dag som Gud gett oss för att varva ner,vila och ha tid för Honom.

Att jobba i blombänken kan vara det som just du varvar ner med, men inte jag. Jo till viss del gillar jag det och kan uppleva det som avkopplande. Men nog är det mest grovjobb det som jag sysslar med just nu. Så jobb i rabbatten just idag denna söndag skulle vara allt annat än vila för mig.


SÖNDAGSVILA HOS OSS
Jan och Hugo kom och mötte mig efter jobbet, vi tog som vanligt en lite längre väg hem, på det sättet får Hugo alltid sin långa promenad och vi också. För när jag väl kommit hem och intagit pausläge är det alltid svårt att orka sig upp och ut igen.

I stället har vi /jag gjort följande: Jag steg in genom dörren, gick för att tvätta händerna och tog sen en runda för att säga hej till barnen.
En låg i soffan....med sin telefon.
Den andra låg i sin säng....med sin telefon.
Den tredje satt vid köksbordet....med sin dator.

Och efter att vi delat några ord och meningar intog vi dagens middag, inte gemensamt vid bordet som vanligt utan på lite olika tider och på fyra olika platser.
Sen slängde även jag mig på min/vår säng...med min dator.
Jan höll mig sällskap en stund....med sin platta.
Jag körde först lite finska kurs och lade sen på webbgudstjänst från Sverige, från S:ta Clara kyrka.


Hugo och chipspåsen höll mig sällskap.


Jag borde dela en hel del från denna fina gudstjänst men det får bli till en annan gång, kanske.



Jan drog iväg till skogs med cykeln och Matilda började tillreda söndagens efterrätt, mikrokladdkaka.


Jag avslutade gudstjänsten med en bit kladdkaka gjord av kärlek, inte illa alls.

Nu avslutas denna söndag med en promenad med Hugo och sen blir det troligtvis film: MIRACLES FROM HEAVEN. Vi har sett filmen förut och nu finns den på Netflix igen. Jag rekommenderar den verkligen.



HUR HAR DIN/ER VILODAG SETT UT?

Jag är helt säker på att Gud gav oss vilodagen för att vi skulle vila, koppla av, ha tid för varandra och för Jesus själv (men jag hittar ingenstans att Han sagt någonting om allt gott, och speciellt sockret 😉).


TÄNK PÅ SABBATSDAGEN SÅ ATT DU HELGAR DEN. SEX DAGAR SKALL DU ARBETA OCH UTRÄTTA ALLA DINA SYSSLOR. MEN DEN SJUNDE DAGEN ÄR HERRENS, DIN GUDS SABBAT (2 Mosebok 20:8-10



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023