KÄRLEK PÅ FLERA SÄTT

I dag har jag stått under en björk i London och väntat på min man. Och jag hade en kasse med påsknarcisser och tulpaner med mig.



Solen sken och det var varmt, ca 10 grader


Och varför stod jag då där?
Jo för det första så finns det en stadsdel här i vår stad som heter London, så jag hade inte flytt landet.

Efter jobbet promenerade jag först till Prisma för att påskhandla åt mina föräldrar.
Påsknarcisserna köpte jag samtidigt till mig själv och tulpanbuketten fick jag av mamma 💗.
När jag hade sagt hej då och önskat mina föräldrar en glad påsk ringde jag Jan, han sa att vi skulle på ett uppdrag (ett som vi borde ha fixat för länge sedan).
Därför traskade jag iväg åt rätt håll, stannade till vid den soliga björken och väntade på Jan där.

Vi skulle nämligen till besiktningskontoret för att ansöka om att få lära vår dotter att köra bil.
Hon körde ju redan ifjol, men endast på någon stor innergård eller parkeringsplats men nu när hon snart fyller 17 år får hon börja övningsköra i trafiken, något hon verkligen ser fram emot.

Efter att det viktiga pappret var ifyllt åkte vi iväg på ett annat uppdrag, som jag hade lovat barnen. Jag hade nämligen lovat dem hämtmat i dag från en grill som vi aldrig tidigare prövat, men som jag fått tips om att man bör pröva.

Vi körde förbi denna fina fågelsjö på vägen


Vi fick fantastisk betjäning och kom sen hem med en tacoburgar-måltid, en cheeseburgar-måltid och två mjölkfria orginalburger- måltider.
Hamburgaren var faktiskt riktigt god, saftig och smakrik. Däremot franska potatisarna var inte så goda.

Det var trevligt att pröva på ett nytt ställe men dock inget ställe jag kommer att välja i framtiden när jag väljer hämtmat. Det var bra, men det finns så mycket godare här i vår stad😉.


EN HUND PÅ AXELN
När vi hade ätit tog Mattias en promenad medan vi övriga slängde oss på sängen och gick igenom hur dagen här hemma med jobb, skola och hund hade flytit på.

Allt hade gått bra och när vi pratade om Hugo som nog varit nöjd men som inte ätit och som inte äter förrän jag kommer hem, då kom han och satte sig på min axel, som att säga: nu stannar du här.




KVÄLLSFIX OCH KÄRLEK
Jag hittade två gamla tandborstar i kväll och visste genast vad jag behövde dem till, att ännu en sista gång skura golvet, eller rättare sagt golvspringorna ute i gymmet med.


Det blev så fint.


Men innan jag kunde börja putsa och skura fick jag sopa hela golvet igen. För ofta när frun här i huset drar igång ett projekt så någondag efteråt kommer mannen igång och påbörjar sitt projekt. Ofta går dessa projekt i helt fel ordning, och så även denna gång.

Senast hade jag ju torkat tak, väggar och golv och det blev dammfritt och fint i gymmet.... men så någondag efteråt blev Jan på G och kom på att han skulle börja fixa i gymmet. Det sågades och borrades och dammades 😉.


Ställningen som han fixade är flyttbar så den kunde ju ha byggts på utsidan, dammet skulle då ha flugit iväg med vinden, men så blev det ju inte. Istället flög dammet och sågspånen runt i rummet och landade på alla avtorkade maskiner, vikter och ytor.


Kanske du skulle bli arg och irriterad på din man om han smutsade och dammade ner det rum som du satt flera kvällar och timmar på att skura upp från tak till golv. Jag blev det inte, inte denna gång åtminnstone. Jag såg bara kärlek, denna gång.
För det var sonen som hade fått de svarta grejerna som skulle fastskruvas i en vägg. Men finurliga Jan kom på att han kan göra en flyttbar ställning vilket blir mycket mera praktiskt, också gjorde han en, därav en hel del damm och skräp😉. Och det var ju sist och slutligen bara damm och smuts....och en otroligt stor faderskärlek 💗.

I kväll har Jan jobbat med dörren, utomhus. Och just ordet "utomhus" klingar glatt i mina öron just nu 😊.


Han hittade grönt under allt vitt.



TELEFONKONTAKT
Jag hade en väninna i örat under kvällspromenaden och vi hann behandla både det ena och det andra medan Hugo fick en lång och behövlig promenad.
När jag kom hem ringde syrran från Stockholm och jag fortsatte att prata. Det var väldigt intressant att höra hur de har det i Sverige nu i dessa Corona-tider.


STILLA VECKAN
Stilla veckan är här och jag jobbar på att stilla mig, på att ta in allt vad Jesus vill säga mig denna påsk. Allt vad Han vill visa mig och ge mig i år, allt som Han vill lyfta av mig och jag får mitt i allt fundera på vad jag vill ge till Honom.
Jag tor att det enda Jesus vill ha av dig och mig denna påsk är vår tid. Att vi tar oss tid med Honom. Att vi inte glömmer Honom mitt i alla påskägg, kycklingar och påskmat.
Herre hjälp oss att förstå påskens budskap på rätt sätt.


VI GICK ALLA VILSE SOM FÅR, VAR OCH EN GICK SIN EGEN VÄG. MEN ALL VÅR SKULD LADE HERREN PÅ HONOM (Jesaja 53:6)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023