JAG EN DÅLIG FÖREBILD

I dag är det "LÅNGFREDAG" den dag när Jesus torterades, led och dog. 



Jesus var som vi, men utan synd. Det att Han även var människa gjorde att Han kände som vi.
Den dagen när Han vandrade den svåra vägen, korsets väg kände Han rädsla och ångest, ja Han hade en sådan ångest att hans svett blev som bloddroppar, vi kan bara föreställa oss hur fruktansvärt det måste ha varit. Men mitt i Hans svåra kamp bad Han "Men ske inte Min vilja utan Din" (Guds vilja). Då kom en ängel och gav Honom kraft.

Här har vi mycket att lära. I dessa svåra tider får också vi komma i bön till Herren och be om hjälp och vänta på Hans svar.


INGEN BRA FÖREBILD
Jag har inte varit någon bra kristen förebild denna långfredag. Jag säger verkligen inte att du skall tillbringa dagen som jag gjort.

Dock började morgonen helt bra och enligt planer. Jag lyssnade till gårdagens/ skärtorsdagens aktläsning från Jakobstads och Pedersöre församling.


Sen tog vi en lång promenad med Hugo, vilket också var gott och riktigt.


Under promenaden letade vi videkissor. Vi träffade på ett annat par som var ute på samma uppdrag. Vi konstaterade att i år har många haft tid för promenader och tydligen plockat bort de flesta videkissorna.


Sen kom vi hem och Jan satte på församlingarnas gemensamma webbgudstjänst.



Men samtidigt som jag lyssnade så städade jag. Ja, du läste rätt, jag städade på långfredagen eller rättare sagt jag plockade och flyttade på grejer och saker. Jag gjorde rum för Mikael i hans eget rum. Mikael kommer ju hem i natt och han skulle inte ha rymts in i sitt rum om vi säger som så.

Du kanske städar på långfredagar, och funderar inget extra på det. Men inte jag, vanligtvis.


Jag växte upp med att alltid vara inomhus på långfredagar och ha lite tråkigt, inte skratta och busa och inte umgås med kompisar. Alla gjorde vi så och det var helt ok.
Det var inget som jag tyckte att var fel, det var inget vi blev tvingade till utan det bara var så. Ofta satt vi barn och målade påskbrev och ägg denna dag.

Och jo fortfarande tycker jag att det är helt rätt att ta det lungt, tänka till, stilla sig och fundera över vad Jesus fick utstå denna dag. Så städning finns nog inte med på min skala.

Så jag känner mig lite tudelad, det var fel att sätta nästan hela dagen på att städa. Ja denna dag borde jag verkligen ha kunnat ge till Jesus när jag vet vad Han gett till mig. Och vad Han fick genomlida för det.

Och alla vet vi att den onde också jobbar på i vår värld och i våra liv, han vill göra allt för att vi inte skall ge vår tid till Jesus. Så vi bör verkligen vara på vår vakt.

Men det som ändå känns rätt är att kunna välkomna hem Mikael i natt med ett rum där han ryms in.
Vi var ju inte förberedda på att han skulle komma hem till påsk, för han hade inte planerat det. Men vi är så glada att han valde att komma nu innan all båttrafik stänger. Detta är sista båtturen i denna Corona-tid till Finland från Sverige med passagerare. Tack Jesus att Mikael valde att komm hem.


MERA VIDEKISSOR
Dagens andra promenad gick till en skog.


Det var så vackert.



Och nu hittade jag flera videkissor, färdigt omkull sågade.



KVÄLLSANDAKT OCH NATTLIG VÄNTAN
Nu har jag krypit i säng och nu skall jag ännu ikväll/inatt lyssna på första avsnittet av Fokus andliga mat så här i stilla veckan.


Nu har jag varvat ner, nu är mina öron beredda, mina ben stilla, jag får nu be om öppnade ögon och ett öppet hjärta. Herre tala till mig Du.

Sen kommer jag att vara vaken tills Mattias (som åkt till Vasa för att hämta hem brorsan) och Mikael kommer hem. Jag har inte sett Mikael sen han åkte tillbaka till Umeå efter jullovet. Gissa om jag saknat honom och om jag väntar och kommer att vara vaken när de kommer hem ca 01:00 i natt.

Hittade detta hjärta på vår väg idag, TACK JESUS för din hälsning.

TACK OCH FÖRLÅT
TACK JESUS FÖR VAD DU GJORT OCH GÖR FÖR OSS ALLA. 
FÖRLÅT ATT INTE DAGEN BLEV VAD JAG HADE TÄNKT, mera stillhet och tid för Dig.
Jag lämnar morgondagen i Dina händer och jag ber att jag då skall öppna min bibel och läsa Ditt ord. Då vill jag ännu mera få möta Dig i bön, då vill jag lyssna till vad Du har att säga mig.

Vi kristna skall leva som kristna, för då mår vi som bäst 👍😊💗. AMEN.




"FAR! OM DU VILL, SÅ TA DEN HÄR BÄGAREN IFRÅN MIG! MEN SKE INTE MIN VILJA, UTAN DIN." DÅ VISADE SIG EN ÄNGEL FRÅN HIMLEN FÖR HONOM OCH GAV HONOM KRAFT (Lukasevangeliet 22:43).







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023