MOI, HÄR STUDERAR VI ALLA

Matilda har provvecka, så i dag gällde det för mig som hade ledig dag att hålla mig lite undan och helst tyst också, Hugo och jag flyttade ut i bastukammaren med dammsugaren, skurämbaret och rotborsten.


Vårt trägolv, där kaninerna bott i 8,5 år behövde en ordentlig omgång.


Den röda korken (man tager vad man haver) använde jag att skrapa loss eventuella kaninlortar som blivit fasttrampade i golvet, korken var tillräckligt skarp att riva med.

De svarta klumparna är fasttorkad blötlagd kaninskit.

Och i alla fåror i golvet fanns damm, jord och säkert även kaninskit. Här behövdes verkligen en rotborste. En tandborste skulle kanske ha varit ännu bättre.



Ja äckligt, men bra när det kom bort.



Hugo sov skönt i sin korg med filten på. Jag hade lagt upp värmen till plus 15 grader så det var riktigt passligt för mig att jobba.



Jag putsade vikterna så de bara glänste.


Och min älskade man som först inte alls tyckte att vi skulle börja röra detta hörn av rummet ja han fortsatte på vad jag hade börjat med. En kväll bar han ut "Porin Mattin" och hackade sen loss den lilla kanten/väggen, så det blev mera rum.


Före.



Efter.


Fortsättning följer en annan dag på fixandet av vårt gym.


FINSKAKURS
I dag har jag också börjat på finskakurs, helt frivilligt och i min egen säng.
När jag kom in efter allt skurande höll ännu Matilda på och jobbade med provet vid köksbordet så jag smög in i sovrummet, stängde dörrarna och beslöt att göra något som jag länge funderat på.
Jag har flera gånger råkat på en väldigt tilltalande språkkurs på nätet, en som verkar vara precis vad jag behöver för att lära mig. Den har ett annorlunda tänk och upplägg än vanliga språkkurser, den är både rolig, intressant och varierande med vackra tilltalande bilder. Och vill man så kan man även sätta på tillhörande lugn musik.

Här hade jag satt in lite bilder igår, vilka jag raderade idag (4.4) när jag läste att man inte får ta bilder av någonting från deras material, även om detta som jag använt nu hittills är helt gratis och öppet på nätet.
Efter att ha prövat programmet några dagar får/kan man köpa kursen, vilket jag troligtvis kommer att göra.


SKRIVA BREV
I morse fick jag en hälsning via instagram från en vän som jag bodde tillsammans med i Helsingfors när vi studerade till barnskötare, för snart 30 år sedan. Hon bor här i Österbotten och vi ser varandra ibland men inte ofta. Jag blev så glad att höra av henne. Nu fick hon till svar ett långt mail från mig. Dessa Corona-tider för också mycket gott med sig. Detta var det andra brevet/mailet som jag skickade denna vecka till vänner som jag allt för sällan träffar.
Men kanske det blir andra tider nu.


ETT KAFFEPAKET ISTÄLLET FÖR TVÅ
I morse var jag till butiken och handlade till mina föräldrar och jag hade t.o.m engångshandskar på. Det känns bättre att plocka grönsaker och frukter (till andra) med handskar på.


I slutet på handelslistan hade mamma satt ett litet meddelande 💗.


När jag kom ut med alla varor tackade jag för erbjudandet, jag förklarade också varför jag inte antagit det. Vi lyckas nämligen så bra själva med att hitta gott för våra magar, så vi lär väl rulla när denna Coronatid är över 😊. Att få hjälpa till och handla till mina föräldrar det är tacket nog.

I kväll när vi hade varit ut med Hugo på promenad hittade jag i min jackficka handelslistan och insåg att jag inte riktigt läst den ordentligt. B.l.a stod det kaffepaket 2 st, och jag hade bara köpt ett. Sen hittade jag även något annat som det stod 2 st på. Jag skickade ett meddelande och ursäktade mig. Mamma ringde upp en stund senare. Min hurtiga mamma som är 83 år satt på motionscykeln och trampade samtidigt som hon lyssnade på radion på "En gåva i toner", berättade hon. Och det var tydligen ingen katastrof att jag hade missat antalen, de hade både kaffe och Sisu så de klarar sig 👍😊.


I KVÄLL
Jag har som sagt varit på finskakurs 😊. Jan har varit till Fäboda och hämtat lite ved och började sen bygga en "klyvningsställning".



Här är den inte klar men rätt väg åtminstone.



Jag har smyckat där ute med lite flera påskblommor.



Och i kväll har vi fått njuta av en rosa fin himmel .



HELGEN
Det blir att städa och påskpynta här inne imorgon innan jag åker till kvällsskiftet.
I går planterade jag och Matilda påskgräs, tyvärr hinner det ju inte växa upp tills på söndag, då är det Palmsöndag och då börjar vårt påskfirande.

I år kommer vi att sakna att få gå till kyrkan, ta del av påskens budskap och att få gå upp till nattvarden och sen gå ner förlåten, ny och ren igen.

Hjälp oss Jesus att kunna ta in allt vad påskens budskap har att ge och vad påsken vill berätta för oss, om hur Du led, dog och sen uppstod på tredje dagen för vår skull.  Det är ett budskap så hårt och svårt att förstå, men så befriande när man väl gör det. Och endast Du Herre kan öppna våra hjärtan så vi kan ta till oss budskapet på rätt sätt. ÖPPNA DU HERRE VÅRA HJÄRTAN.



DET OSYRADE BRÖDETS HÖGTID, SOM KALLAS PÅSK, VAR NU NÄRA (Lukasevangeliet 22:1).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023