BÖNEPROMENAD

Vilken solig och fin dag vi haft/har idag. Man kunde nästan tro att våren är på väg.

Hugo och jag har tagit en lång och skön promenad genom vår stad.

På promenaden träffade jag andra dagen i rad en av våra bekanta, han som väljer att varje dag under sin lunchrast ta en bönepromenad. Då får han det viktiga ljuset, frisk luft, motion och värdefull tid med Herren (det viktigaste Ljuset). 

Under dessa promenader får han tilltal från Herren. För när vi stillar oss inför Herren har Han möjlighet att tala till oss, för då har vi tid att lyssna. Ofta är det först när vi sätter undan telefonen, plattan eller datorn som vi är helt närvarande i det vi gör.


Under alla mina promenader pratar jag med Jesus men ibland tar jag även riktiga "bönepromenader".


BÖNEPROMENAD
Om du aldrig gjort det vill jag uppmana dig att pröva på. Så här brukar jag göra.

- Jag klär mig lämpligt för vädret så jag varken behöver frysa, svettas eller bli blöt.

- Jag börjar med att be, att Herren ska öppna mitt hjärta och sinne så jag blir mottaglig för vad Han vill säga mig just idag. Jag renar mig också, ber om förlåtelse för allt vad jag syndat i tankar, ord och handlingar och lämnar bort allt dåligt som finns på mitt hjärta som ofta vill ta för mycket plats. Sen är jag redo.

 -Jag använder min telefon en gång och det är precis innan start. Jag ber om ett bibelord på vägen, trycker på mannakornsappen och läser. Jag tar med mig ordet på vägen.

- Om Herren uppmanar mig att ta ett till bibelord under vägen då tar jag fram telefonen, men annars får den ligga i fickan.

-Jag promenerar iväg dit jag känner att Herren leder mig. Ibland skall jag gå mitt i centrum en annangång i en tyst skog. 

- Jag ber för dem jag möter och ser och för allt som dyker upp i mitt inre.


-Jag har stunder under promenaden när jag ber, stunder när jag sjunger lovsånger och stunder när jag går helt tyst och bara lyssnar. Det sistnämnda är nog allra svårast.


- I bland går jag bönepromenader när någon bett om extra bönestöd. Då försöker jag att endast  koncentrera mig på den personen/personerna och på det som de behöver styrka, frid, glädje, hjälp, mod eller ledning i.
Dessa gånger brukar bli väldigt kraftfulla, jag känner att Herren öser på med bibelord som bara ploppar upp och tilltal.

Och vet du vad, det allra mäktigaste med förbön (när du ber för någon annan) det är att du själv också får så otroligt mycket. Efter en sådan bönestund kan jag känna mig riktigt stark, modig och fylld av en otrolig frid och glädje, ja det kallas för den Helig Andens kraft.

Så nu uppmanar jag dig att gå ut på bönepromenad och se vad Herren vill göra för dig och alla dem som Han satt eller sätter på ditt hjärta. 

Och coronasituationen är väl något som vi alla har på våra hjärtan och alla människor som drabbats. Så ut och promenera och be gott folk 👍😊

Nu skall jag promenera iväg till jobbet. Och jobbpromenaderna är alltid bönepromenader.
Då ber jag speciellt att Herren ska lyfta bort allt från mig som inte är bra, sånt jag inte behöver på mitt jobb, liksom dåliga tankar, ord, känslor och handlingar. Jag ber att Jesus istället skall fylla mig med de tankar, känslor, ord och handlingar som Han vet att jag behöver under min arbetsdag för att vara en bra vårdare, arbetskollega, medmänniska och kristen medvandrare.

TACK JESUS ATT DU MÖTER OSS ÖVERALLT, INTE BARA I KYRKAN.

UTAN TRO ÄR DET OMÖJLIGT ATT BEHAGA GUD, FÖR DEN SOM KOMMER TILL GUD MÅSTE TRO ATT HAN FINNS OCH ATT HAN LÖNAR DEM SOM SÖKER HONOM (Hebreerbrevet 11:6).

TRON ÄR EN ÖVERTYGELSE OM DET MAN HOPPAS, EN VISSHET OM TING SOM MAN INTE SER (Hebreerbrevet 11:1).

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023